Слава Богу сталося. Україна остаточно розриває всі зв’язки з Московією

Священний Синод Уселенського патріархату після триденних консультацій ухвалив низку рішень стосовно Української православної церкви, про які сьогодні, 11 жовтня, увечері оповістив митрополит Гальський Еммануїл:
Підтвердити вже ухвалене рішення про те, що Вселенський патріархат приступає до надання автокефалії Українській церкві.
Відновити ставропігію Вселенського патріарха в Києві, як одну з його численних ставропігій в Україні, яка там завжди існувала.
Прийняти і розглянути клопотання про апеляцію Патріарха Філарета (Денисенко), митрополита Макарія (Малетича) та їхніх послідовників, які опинилися в розколі не з догматичних причин, відповідно до канонічних прерогатив Константинопольського патріарха, щоб отримати такі петиції з боку ієрархів та іншого духівництва від всіх автокефальних церков. Таким чином, вищезазначені особи були канонічно відновлені до їхнього ієрархічного або священицького звання, й їхні віруючі були відновлені в спілкуванні з церквою.
Скасувати юридичне зобов'язання Синодного листа 1686 року, видане по обставинах того часу, який надав право по ікономії Московському патріархові призначити митрополита Київського, вибраного зборами священнослужителів його єпархії, яка почитає Вселенського патріарха як першого ієрарха на будь-якому святкуванні, проголошуючи і підтверджуючи свою канонічну залежність від Константинопольської материнської церкви.
Звернутися до всіх сторін, які беруть участь, із закликом уникати захоплення церков, монастирів та інших об'єктів, а також будь-яких інших актів насильства і відплати, з тим щоб мир і любов Христова могли переважати.
У Вселенському Патріархаті, 11-й з жовтня, 2018
Від Головного Секретаріату Священного і Священного Синоду
Джерело:
https://www.patriarchate.org/-/communiq-1
Вселенський Престол і Українська Церква (Документи)
 По суті, залишається останній крок – остаточно визнати самостійність української православної церкви. Питання відкладене по процедурних міркуваннях – спочатку необхідно об'єднати православні церкви в Україні. Філарет вже заявив, що ця проблема буде вирішена швидко. Після об'єднання питання надання автокефалії стане технічним.
Україна остаточно розриває стосунки з Росією по всіх напрямах, зараз йде фіксація результату. Путін, починаючи війну з Україною захопленням Криму в 2014 році, очевидно не мав перед собою ніякої стратегічної мети. Він поступив, як бандит в провулку – просто хапнув, що погано лежало. У політиці такі номери не проходять – якщо ти починаєш війну, ти повинен вести її на перемогу. Або не починати її взагалі, вирішуючи виниклу суперечність іншими засобами. Шпані з підворіть такі складні речі недоступні. «Вкрав-випив-у в'язницю» – верх інтелектуальної напруги, доступної їй.
Україна повернула свою історичну зверхність на Московією.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба знищити.

Коментарі

  1. Слава Господу! Україна Томос чекала понад 300 років і дочекалась,а Ро сія Томосу ніколи не мала від часу свого заснування. ЇЇ церква-самозван ка,а наша українська, вже канонічна. Скоро цей блазень "русский мир" щезне,піде геть з України,або його виженуть з нашої святої України-Русі,А ТОДІ ВЖЕ ПОВНА ДЕГРАДАЦІЯ рф та її розпад на етнічні клаптики,які не матимуть атомної зброї і не будуть представляти небезпеку для цивілізо- ваного світу.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків