Росія – Абсолютне Зло – черговий доказ: ...Ваші міркування...

Путін повідомив, що завтра він виступить з питання пенсійної реформи. Дослівно: «...я найближчим часом, може бути пряме завтра, своє ставлення детально сформулюю і виступлю з відповідною заявою, але перш ніж це зробити, хотів би ще раз послухати ваші міркування...»… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Заява відверто дивна.
Будь-які маніпуляції з такою складною і довгостроковою темою, як пенсійна система (аналогічні по складності теми – освіта, охорона здоров'я) – це питання вищого пріоритету для будь-якої нормальної держави, оскільки задає цільові параметри розвитку на десятиліття. І абсолютно точно, що цим маніпуляціям повинне передувати політичне вирішення вищого керівництва. Тобто – воно, зваживши всі супутні і протидіючі обставини, пов'язавши з іншими стратегічними програмами будівництва і розвитку, ухвалює рішення, задає кінцеву мету і межі допустимого при русі до неї.
Чому, наприклад, вищі керівники найбільших корпорацій отримують величезні зарплати? Та тому, що їхня функція – ухвалення стратегічних рішень, ціна яких – мільярди. Вищий керівник може ухвалити за рік одне-два таких рішення, і ось за це він отримує свою зарплату. І дивіденди, І бонуси, і «парашут». Тільки за те, що він обраховуватиме і зважуватиме величезний об'єм інформації і різноманітних чинників. Якщо у результаті корпорація влітає в збитки, то від такого керівника потрібно позбавлятися, причому з вовчим квитком – його промах теж коштує мільярди. А якщо країна повинна вести війни для того, щоб прикрити провали в стратегічному плануванні таких топ-менеджерів, то звільненням обійтися вже проблематично – тут в наявності державний злочин.
Путін, по суті, той же топ. Тільки робота у нього на порядок складніше, оскільки держава складніший суб'єкт, ніж найбільша корпорація. У корпорації мета – дохід акціонерів. У держави – добробут народу, що істотно більш ємке поняття. Проте з управлінської точки зору робота вищих управлінців відрізняється мало: спочатку стратегічне рішення, потім воно генерує решту всього планування.
У тому і дивність заяви Путіна. В ерефії вже повним ходом йде «реформа», ухвалений в першому читанні закон, оповістили параметри – а він ще тільки хоче ще раз «послухати міркування». Що означає – рішення до цих пір немає.
З управлінської точки зору те що відбувається – невігластво. Так не буває. Виходить – ви завозите будматеріали, наймаєте робочих, вони починають копати котлован під фундамент – і тільки потім ви починаєте вирішувати – а що, власне, повинно бути побудовано? Два поверхи або один? Цегляний будинок або з бруса? Крівля черепиця або шифер? І взагалі – яка площа будинку буде і де саме він стоятиме?
У звичайному житті така послідовність дій викличе лише подив і оцінку ваших розумових здібностей, як явно негативну величину. Але в ерефії стратегічні рішення ухвалюються саме так – спочатку запускається процес, а потім Головний починає вислуховувати чиїсь міркування.
А всі ще дивуються, чому ерефія ставить таку небезпеку не тільки власному народу, а й решті світу. Якщо керівників не можна ставити навіть бригадирами на будівництві внаслідок повного кретинізму, але при цьому вони керують ядерною країною – що ви хочете отримати на виході?
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків