Американський бліц (Частина 1) – Anti-colorados. Відео.

Вже зараз можна підводити деякі підсумки візиту президента в ЗДА. Як і планувалося, вчора ввечері він взяв участь в церемонії передачі двох катерів класу «Айленд» від Берегової Охорони ЗДА – в розпорядження ВМФ України. Президент видав жорстку промову на адресу Кремля, а на військово-морській базі вже можна було не пересолювати дипломатією і називати речі своїми іменами.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

Загалом, переказувати текст цієї промови – немає ніякого сенсу, охочі можуть самостійно все подивитися, ми ж звернемо увагу всього на два моменти, які показалися найбільш значущими. Перший з них можна було спостерігати у момент підписання меморандуму, або по нашому – акту прийому передачі катерів. Акт підписували два адмірали, командувачі американською Береговою охороною і українського ВМФ, але виглядали вони дуже схоже, і сходу зрозуміти, де наш і де американець, міг тільки військовий моряк або людина, що особисто знає одного з двох адміралів.
Форма відрізняється тільки невеликими деталями, і це не можна не відмітити. Так, це якісь зовнішні атрибути, але вже вони сигналізують про те, що Україна повертається в цивілізований світ, і все приводиться у відповідність з тими нормами і правилами, які існують там, сміливо відмітаючи «традиції» совка і інший даремний непотріб.
Власне кажучи, нам нічого брати у вигляді традицій від совкового флоту, бо там – нічим гордитися і нічого ставити в приклад. На відміну від американського флоту, який показав себе найгрізнішою морською силою в Другій Світовій Війні, і залишається таким і сьогодні, у совкового флоту просто немає ніяких славних сторінок, які можна було б пригадати хоч би без здригання.
З самого початку Другої Світової Війни совкові флоти стояли на базах і мляво відстрілювалися від нальотів авіації супротивника. Совкова історіографія розповідає про те, що командувач флотом Кузнєцов, на відміну від сухопутних колег, в ніч на 22 червня 1941 року привів флоти в бойову готовність і вони дали перший бій супротивникові.
Насправді, це, як і майже все решта – брехня. Коли флоти приводяться в бойове положення, вони, як мінімум, виходять зі своїх баз і вибудовують бойові порядки в напрям супротивника. Нічого цього 22 червня не сталося. Крім того, ніякої особливої активності совкових флотів генштаб сухопутних військ Дойчланду не зафіксував, а Балтійський флот і зовсім був блокований поставленими мінними полями і так до кінця війни і простояв на базі.
Чорноморський флот теж не може похвалитися ні єдиним морським боєм з супротивником. Зате ганьби було хоч відбавляй. Досить пригадати, як тікало флотське і сухопутне командування з Севастополя, або як був підірваний Інкерманський укріплений район, щоб ганьбу нічим було змити навіть через десятиліття. Як і за часів «Кримської війни» 1855-56 років, моряки билися як піхота, але ніякої морської вікторії за ними не числиться.
Саме тому треба брати приклад і переймати досвід у тих, хто вміє воювати і перемагати на морі.
Тому-то наші моряки вже дуже схожі на американців і формою, і виправкою, а дасть бог – будуть схожі і своїми вмілими діями. Ну а другий момент, який не можна обійти стороною, – українські прапори на отриманих катерах. Якщо хто дивився трансляцію – відмітив, як оператори показували церемонію підняття прапорів, не розгулюючи камерою вліво, щоб не було видно нічого, окрім корми. Схоже, там розташовувалося устаткування і озброєння, яке поки немає сенсу показувати супротивникові, щоб у нього була інтрига в тому, що ці катери вміють робити.
Скажімо так, на сьогодні це – найкрупніші бойові машини, які ми отримали від наших партнерів, але судячи по церемонії підпису акту прийому-передачі, саме з цими катерами відпрацьований механізм передачі великих систем озброєння, якими є катери або кораблі. Щось підказує, що така безоплатна передача – не буде останньої, і ми побачимо ще більші кораблики з нашими прапорами на кормі.
Просто задумаємося на хвилиночку про те, що ми вперше за всі роки незалежності отримуємо щось подібне, і хоча ще недавно здавалося, що справа до реальної передачі так і не дійде, тепер всі мали можливість на це подивитися на власні очі. Проте, хтось в цей час накидав звичну субстанцію на вентилятор. Сьогодні відбувся реальний прорив в постачаннях великих систем озброєнь, на тлі яких ані танки, ані гелікоптери, наприклад, вже не покажуться дуже великими.
І проте, основна подія сталася трохи раніше, і воно виявилася трохи несподіваною, як за формою, так і за змістом. Ми, звичайно ж, маємо на увазі промову президента на сесії генеральної асамблеї ООН.
Джерело
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків