Операція «Винесення мозку» (Частина 2) – Anti-colorados

Напевно, Україна більшою мірою, чим Европа або Злучені Держави має диферент в Мережу, в плані пошуку новин, аналітики і коментарів. Думаю, це – слідство того, що кожен міг випробовувати на собі з часів Майдану, коли своїми очима бачиш одне, а з «ящика» ллється зовсім інше, і тоді ти розумієш, як саме працює пропаганда, бачиш ті ударні точки, які поставлені повіями від журналістики, як йде подача, як замовчуються теми, які будь-яке іноземне ЗМІ зробило б основними і забійними… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

Зараз це має не такі явні форми, але отруйніший та гнійний зміст. Це встигли побачити дуже багато для того, щоб або повністю відмовитися від ТБ (як це зробив автор більше 10 років тому), або звели своє спілкування з телебаченням до самого мінімуму. Тому, дуже велика частина нас йде за інформацією в Мережу і все одно кожен вважає, що самостійно (на відміну від ТБ) підбирає потрібний контент, але і тут є купа прийомів, які легко збивають з пантелику й втягують у все ту ж каналізацію, на яку перетворилося ТБ.
У більшості українців закріпилися спочатку позитивні асоціації з атрибутикою Майдану й опором агресорові. Спочатку супротивник це ніяк не використав. Пригадаємо, як беркут видирав з рук жовто-блакитні прапори і з якою ненавистю топтав їх. Тут все було чітко, людина із стрічками або прапором будь-якого розміру була нашою. Потім нашими були всі, хто з початком війни з'являвся в польовому камуфляжі.
Але незабаром ворог почав експлуатувати цю символіку за повною програмою. Досить пригадати кремлівську посіпаку Егорку Зиміну, обернутого в наш прапор, або Костю Грішина, який не знімає камуфляж в 700 км. від лінії фронту, і все встане на місце.
У Мережі відбувається рівно те ж саме, кремльовці не тільки перевзулися в жовто-блакитне і обчіплялися тризубами, вони вже сміливо штурмують Гугл перекладач, щоб ліпити пости українською, а деякі вже достатньо стерпно пишуть нашою мовою. Між іншим, на фабриці ботів доплачують за вільне володіння українською мовою. Це для наших читачів, які іноді піднімають це питання як якесь мірило або визначника своїх. Це вже не працює. Але у будь-якому випадку, в Мережі ворог камуфлюється все більш уміло, і лише критичні ситуації вимушують його скинути маску і показувати вже свою роботу такою, за яку платить господар.
До цього треба ставитися більш, ніж серйозно, бо ця публіка скоро перейде в режим підвищеної активності, як це вже було в різних місцях Світу. Щоб відчути мірило того, з чим нам скоро доведеться рубатися, представляємо невеликий огляд подвигів цієї тролльової публіки, яка отримала власне найменування «Ольгіно».
ЗДА
З відкритих джерел відомо, що спільна операція ГРУ і ФСБ, щодо втручання в президентські вибори, тривала близько двох років. Ядром операції були декілька десятків добре підготовлених фахівців з ведення інформаційних війн, яким вдалося привернути як читачів, як мінімум – сотні тисяч американців, які старанно оброблялися інформацією, яка розпалювала ворожнечу на расовому ґрунті, загострювалася увага на темі зброї, сексуальних меншин та інших гострих темах, які здорове суспільство максимально згладжує. На це були витрачені десятки мільйонів людей. Втручання відбулося й постфактум були встановлені 33 юридичні особи РФ, 12 російських чиновників та 13 громадян РФ, які були залучені в проведення інформаційної диверсії, а крім того, були виявлені протиправні дії американських компаній Concord Management і Concord Catering, які стали частиною цієї масштабної операції. Відносно росіян вже оголошені санкції, а американські компанії ще знаходяться під слідством.
БРИТАНІЯ
Під час підготовки і проведення референдуму по Брекзіт, росіянами було створено 145 тис. фальшивих облікових записів Твіттер, які подавали потрібну інформацію, переглянуту, в цілому, декілька сотень мільйонів разів. Тільки протягом останніх 48 годин до голосування, ідентифіковано близько 40 тис. твітів. Крім того, прямо перед голосуванням були створені облікові записи дублери окремих користувачів, в кількості 419 штук, звідки в останній години розійшлися близько 4 тис. твітів.
Те ж саме відбувалося і під час відомих подій в Каталонії (привіт Віталіку Портнікову, він спрацював на Кремль, тільки шум стояв!). Російське інформаційне угрупування повністю було на боці сепаратистів і розгойдувало ситуацію тими ж методами, що в ЗДА і Британії.
Вибори у Франції – те ж саме. Ті ж методи і те ж джерело інформаційної війни. Нідерланди, під час референдуму за асоціацією України в ЕС, Італія, під час голосування за конституційну реформу, Дойчланд, Швеція, Македонія – все те ж саме, і плюс до того, з боку ТБ цей натиск підтримувала «раша тудей». Не дарма Порох позавчора в ООН послав куди подалі російських журналістів, бо вони тільки прикидаються такими, а насправді це – інформаційні вбивці, яких треба гнати в шию тільки тому, що вони з лепрозорію.
Тому – зберігаємо спокій, чистимо кулемет і уважно дивимося по сторонах.
Джерело:
Початок тут:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

  1. Не дарма Порох позавчора в ООН послав куди подалі російських журналістів, бо вони тільки прикидаються такими, а насправді це – інформаційні вбивці, яких треба гнати в шию тільки тому, що вони з лепрозорію.
    Тому – зберігаємо спокій, чистимо кулемет і уважно дивимося по сторонах.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків