Штірліц та його провал – Anti-colorados/

Якби штандартенфюрер СС Макс Отто фон Штірліц був реальним персонажем і продовжував працювати в органах зовнішньої розвідки РФ, вчора неодмінно зробив би акт суїциду… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
 Причому, він не чекав би 23 лютого, як це було в першоджерелі, а прямо вчора увечері випив би стопку горілки, випік би собі картоплю і нею (картоплею) застрелився.
Як ми і припускали, шпигунська історія про паломників у Солсбєрєцькій собор ще потягне Путіна у бік Гааги так, що він ще гримітиме лисиною по асфальту. Хоча, тут є варіанти, бо подібна перспектива вже явно вимальовувалася і по збитому Боїнгу, але на відміну від слідчої групи по аероплану, за солсбєрєцкіх «новічков» узялися британці, а у них і беручка твердіше і працюють вони так, що велику частину компромату видає сам підозрюваний.
Як і очікувалося, Путін допустив свою головну помилку навіть не санкціонувавши вбивство в Англії, оскільки після першого прецеденту викриття його в таких справах, ріг достатку розверзатиметься, і публіці з'явиться дійсне обличчя цього кровожерного карлика. У багатьох країнах є тліючі скандали, які були зупинені тому, що нитки ведуть до голови держави, – постійного члена радбезу ООН, який володіє ракетно-ядерною зброєю, і як показують матеріали – штатом роз'їзних ліквідаторів, які колесять по всьому світу. Оскільки, найчастіше, небіжчиком виявляється колишній громадянин РФ, то керівництво слідчих органів вважає, що ставати на чолі процесу залучення особисто Путіна до відповідальності – дуже велика морока.
Процес розслідування катастрофи літака МН-17 говорить про те, що навіть держави, чиї власні громадяни загинули в результаті теракту, влаштованого по указці Москви, теж не поспішають і чекають моменту, коли хтось кине перший камінь. І ось з Британією Путін явно перетиснув. Вона має саме той калібр, який дозволяє їй кинути цей перший камінь, оскільки вона – теж є постійним членом ради безпеки ООН і володіє власною ракетно-ядерною зброєю.
Він дуже загрався в Британії, хоча декілька трупів тих, що вже є на його рахунку в альбіоні, давало відчуття безкарності, і все б так і продовжувалося, якби не розкрилися обставини винесення на референдум «брекзіту» і те, які маніпуляції РФ проводила для отримання потрібного результату. На цей раз звична операція по підтримці внутрішньої дисципліни у власних спецслужбах, на прикладі ліквідації перебіжчика, обернулася катастрофою.
Думаю, що англійці і так зберуть достатню кількість об'єктивних доказів провини вищого керівництва РФ, але коментар у справі в Солсбері особисто Путіна, став просто фантастичним успіхом і неймовірним успіхом британських спецслужб. Напевно, тільки за цю комбінацію хтось отримає шикарні бонуси і можливість на старості написати такі мемуари, що Голівуд відірве їх з руками. До речі, нагороди отримають і ті, хто порадив Путіну виступити з такою заявою, хай це навіть громадяни РФ.
Так підставити шефа, хоч і тупенького по життю, але з добре розвиненим чуттям на каверзу – ще треба зуміти. Ми ж просто аплодуємо стоячи радникові, який витягнув Путіна в телевізор з його заявою про простих хлопців, які не мають стосунку до спецслужб, а займаються силовим надуванням святкових кульок, презервативів і надувних жінок. Як тільки Путін виступив із цього приводу, він дав той зв'язок, який буде важко встановити між військовими, які віддали наказ на знищення літака, і ним, а тут він особисто встановив цей зв'язок.
Ми вже відзначали те, що англійці дуже дозовано видають інформацію у справі, і тим самим вимушують осоружну сторону тримтіти, виправдовуватися, придумувати абсурдні версії, світити свою агентуру і робити купу дурощів, яка розкривається наступною порцією інформації.
Як приклад, можна привести слова президента Чехії Земана, який заявив, що «Новічок» вироблявся на території його країни, і напевно, він і був застосований при теракті. Фокус тут був в тому, що прем'єр Британії прямо вимагала від Москви визнати, що хемічна зброя виготовлена і прибула до Великобританії з РФ, що вимагає спільного розслідування обставин, як це трапилося.
Але Москва відреагувала звично – відкинула свою причетність і сам факт існування речовини. І у цей момент на сцені з'являється Земан і говорить, мовляв ви хотіли знати, де вироблялася й звідки прибула речовина? Так от, з Чехії. Він легко вилив помиї на свою країну, але подальша порція інформація поставила хрест на його заяві і показала, що він – агент Кремля, який діє в його інтересах і явно, – в збиток інтересам Чехії.
Так було і з особами «туристів». Спочатку були названі їхні прізвища по тих паспортах, які вони пред'явили прикордонникам, і тим самим закинули вудку, чекаючи, яка рибка клюне цього разу. При цьому, вони вже напевно знали про «шпигунську серію паспортів», які видані кротам ГРУ, і навіть дійсні прізвища шпигунів, але обмежилися тільки даними в рамках прикриття, яке їм було забезпечено. І у цей момент клюнула головна риба – Путін. Він ковтнув наживку повністю і настільки мертво, що вже не зіскочить.
Коли він повідомив про те, що «хлопці знайдені, але вони не при справах і прийдуть говорити в телевізор», Штірліц поставив пекти картоплю, а британці дали витік про підозрілу послідовність номерів паспортів з однієї серії, що належить туристам. І це в Москві визнали межею інформації, якою володіє слідство. В результаті, всі бачили ганебне телевізійне шоу, яке в Москві навіть не спромоглися нормально підготувати.
Але фокус був в тому, що потрібний був сам факт появи цих діячів, і ключовими були всього два моменти. Перший, вони себе назвали тими прізвищами, які були в паспортах прикриття, і другий, що вийти до журналістів їх змусило прохання Путіна. Все решта вже можна було не слухати. Такої прекрасної роботи на самому вищому рівні фігурантів – важко пригадати взагалі. Так задокументувати Путіна не просто треба вміти, але й має бути елемент успіху або чогось такого з верхніх сфер, які вже просто втомилося терпіти цього виродка з його звироднілою командою в його звироднілій грі звироднілої величі звироднілої країни.
Загалом, далі ми можемо тільки припускати, але британські спецслуби дали приватникам культурне наведення де рити, щоб не виходити з фінальною заявою самостійно. У результаті, відразу два агентства приватних розслідувань The Insider і Bellingcat, ніздря, в ніздрю повідомили про свої відкриття, отримані з російських відкритих і не дуже відкритих джерел, і в результаті, встановили особу одного з «туристів».
Працюючи під прикриттям, вилазити в етер телебачення і особисто називати своє прізвище, наприклад – Боширов, не комільфо і всупереч канонам роботи спецслужб. Адже тебе заяложено можуть впізнати люди, з якими ти контактуєш, але, мабуть, в Московії вирішили, що цими дрібницями можна нехтувати. І справді, родичі, та що там – матері відмовляються від своїх синів, зажмурених в Україні, за винагороду, а особливо завзятих знайомих – в момент усадять на пляшку, якщо местимуть язиком, і це може працювало б років 20-30 тому, але у наш час ідентифікувати особу по відеозапису і голосу на відео – справа не дуже складна, і головне, для цього вже не потрібна купа висококласних фахівців. Все зробить машина і видасть чіткий результат про те, де, коли і під яким ім'ям цей персонаж фігурував.
Так трапилося і на цей раз. Упевнений, що коли британські спецслужби дали світлину туристів й їхні прізвища за легендою, вони вже знали їхні дійсні імена, тому прикриття можна було світити як завгодно або пускати в гру. Англійці вирішили зіграти і зірвали джек-пот.
Характерно, що зараз стали відомі дійсні дані одного з солсбєрєцкіх паломників, хоча ми впевнені, що і другий тип теж встановлений чітко. Проте, «Бошировим» виявився якийсь Анатолій Чепіга, 39 років, військовослужбовець в званні полковника. Служив в різних місцях і аналіз його послужного списку чітко вказує, що насправді, він був кадровим співробітником ГРУ. За час своєї служби він був нагороджений 20 різними нагородами.
Але найважливіше й цікаве поміщене всього в одній нагороді – «герой россіі». Це – вища військова нагорода, яка вручається урочисто, і вручення завжди освітлює преса, крім випадків, коли нагороджуваний – закритий службовою таємницею, як військовослужбовець спеціального підрозділу. Чепіга був нагороджений саме таким чином в 2014 році, тобто – за війну в Україні.
Тут є важлива й убивча особливість. Медаль героя майже завжди вручає президент, яким в 2014 році був Путін. Якщо ж йдеться про спецназі ГРУ, то героя вручає тільки Путін, щоб зберегти легенду співробітника. Виходить, що коли Путін говорив про те, що «ми знаємо цих людей» – не брехав. Як мінімум, Чепігу він знає особисто, і тряс йому руку, коли вручав медаль за військові злочини в Україні.
Тому Путін вказав на «Боширова», який був Чепігою й якого Путін знав особисто, а Чепіга вказав на Путіна, який просив «Боширова», – віртуальну особу, дати пояснення на ТБ.
Ось це – провал. Повний. Путін засипався сам і засипав своїх кілерів, показавши, що такого тупого і просто брехливого керівника РФ чи совка – просто не було. Єдине пояснення, замість викладеного вище, яке може бути взято до уваги – у Путіна розвинулася прогресуюча деменція або Альцгеймер, і він вже просто почав забувати те, що було вчора або позавчора. Навіть не знаю, що в цьому випадку краще – отримати клеймо «хемічного Володі» або виродка, який «вижив з розуму». Для росіян іншого вибору не залишилося. Це ними править прямо зараз.
А тим часом, Штірліц перекинув останню стопку горілки і приставив картоплю до скроні.
Джерело
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків