Про природу подвійного дна (Частина 1)

Ми вже кілька разів, детально торкалися теми совкової індустріалізації і на цей раз звернемо увагу просто на один її аспект…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Практично всі підприємства, спроектовані і зведені під керівництвом американського технічного і будівельного генія Кана, мали дуже слабке або умовне відношення саме до промислового виробництва. Насправді, створювався комплекс підприємств, відразу розрахований на подвійне призначення, – на випуск як промислової, так і оборонної продукції.
Тобто, тракторний завод міг випускати танки і бронетранспортери, автомобільний завод був здатний клепати машини як для цивільного використання, так і шасі для систем озброєнь. Заводи і фабрики, покликані випускати оснащення для вказаних вище підприємств, могли випускати основні вузли і агрегати для зброї і забезпечити випуск боєприпасів. Інша справа, що совок не став вдавати білого і пухнастого звіра і відразу запустив ці підприємства в режимі оборонної промисловості.
В той час, коли промисловість Заходу вже серійно випускала побутові холодильники, пилососи, пральні машини й інший асортимент широкого споживання, совок підійшов до цього тільки в кінці 60-х років і то – з скрипом і у вигляді побічної продукції, за яку не було ані особливої відповідальності, ані нагород. Основна частина промисловості так і працювала на військові потреби.
Але все це важливо пригадати от чому. Адже спочатку, ще в період «індустріалізації», не було відкритих планів будівництва танкового заводу, наприклад. Все називалося пристойно і культурно «тракторний» або «вагонобудівний» завод і все тут. Інша справа, що замість тракторів і вагонів, з цехів виїжджали танки, але зовні все виглядало цілком пристойно. Навіть зараз в Московії залишилися ті старі назви. Проте сама можливість використання не просто окремого підприємства, а всього промислового комплексу для серійного випуску озброєнь, закладалася з самого початку проектування.
Це було обумовлено не тільки верстатним парком і характеристиками устаткування, яке могло працювати з подібними виробами, але і з набором самих підприємств, що дозволяють забезпечити повний цикл виготовлення оборонного виробу, будь то танк, літак, гармата або щось ще. Навіть дрібна деталь могла  позбавити можливості серійно випускати той же танк. Достатньо було спочатку передбачити меншу вантажопідйомність мостового крана в складальному цеху танкового виробництва і вже серійне виробництво стало б неможливим. Тобто, все було прораховане і пов'язане в єдиному задумі.
Приблизно те ж саме, тільки в іншій сфері діяльності, ми спостерігаємо прямо зараз, напередодні виборів президента України. Судячи по тому, що передвиборна агітація «слуги» вже майже порівнялася з такою, розвішеною на користь «бабусі», виникає логічне питання про те, на кого з них супротивник робить головну ставку. Складається враження, що спочатку клоун був введений в гру просто для того, щоб стати сміттєвим бачком або унітазом, який утилізує в себе всі негативні посилання електорату, адресовані бабусі.
Але дуже швидко виявилось, що супротивник трохи помилився з її іміджем. Скажімо так, перетягнута і накачана ботоксом лялька, викликає швидше роздратування, якщо не презирство. Тут річ навіть не в тому, що «злиденна» за декларацією про доходи стара, збирає величезні масовки в орендованих залах, обклеїла своїми портретами навіть громадські туалети і не вилазить з телевізора, де перед виборами кожна секунда політичного блазнювання коштує величезних грошей, справа в іншому.
Популіст заточує свою передвиборну кампанію на цілком певну частину виборців, яким можна розповідати казки, які вони самі хочуть почути, і бабуся їх розповідає. Але вона впустила важливий момент. Такому електорату важливо дати відчути спорідненість душ, а значить – викликати співчуття. Якби бабуся не пересіла з інвалідного візка на каблуки з шпилькою – вона б мала свій шанс. Але вона вирішила, що це – дуже велика жертва і заробила собі мінус.
Проте найбільшим прорахунком була та пластика і головне – зміна іміджу, на які вона зважилася. Просто вдумаємося, на кого розрахована зовнішність німфетки-школярки? Адже будь-який її прихильник поліз в «мережу» дивитися інформацію про «богиню» і швидко виявить, що старій-то 60 років. Власне кажучи, це не той вік, коли можна і потрібно ставити на собі хрест. Нітрохи! Насправді, в цьому віці відкриваються нові горизонти особистої свободи і в Европі цей вік включає додаткову енергію і активність.
Авторові вдалося трохи поглянути на сімейну пару французів, яким близько 70 років і це просто, – інший світ. Люди мають багато інтересів і беруть участь у величезній кількості заходів, де залучені їхні однолітки. Вони організували клуб любителів танців 19 століття, перешивають плаття під стиль того часу і власне – танцюють.
(закінчення буде)
Джерело російською
Прошу визначитися шляхом голосування:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків