Варіанти Мадуро (Частина 1)

У міру того, як розвивається ситуація у Венесуелі, стає зрозуміло, що швидше за все, вона досягла дна. Поки в країні не пройдуть радикальні і загальні реформи, не з'явиться навіть натяку на те, щоб країна змогла спливти…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Загалом, це зрозуміло вже всім, і по-хорошому, Мадуро треба було зібрати нажите непосильною працею і відчалити на ПМЖ в країну, яка не видасть його на батьківщину або якомусь міжнародному суду, до якого справа неодмінно дійде.
Це був би найправильніший крок за однієї простої причини. Після того, як він необачно послав за відомою адресою країни ЕС, які дали йому вісім днів для проголошення нових виборів президента країни під контролем міжнародних організацій, ситуація різко і остаточно пішла в безвихідь. Европа відмовилася від венесуельської нафти і почалися перші арешти танкерів, на яких знаходиться запас нафти, який чекає продажу.
Власне кажучи, зараз відбувається те, що рано чи пізно трапиться з Московією – покупці відмовляються від покупки основного експортного товару країни. Це означає, що гроші від продажу нафти вже припиняють надходити до країни і меркантильний інтерес спрямується до нуля. Простіше кажучи, як тільки наглухо перекриється відвантаження нафти і платежі за нафту (а зараз розвивається саме цей сценарій), то комерційна складова крісла, на якому сидить Мадуро, – просто зникне, а це означає, що пропаде будь-який раціональний сенс триматися за нього.
Але це не все. Припинення головного джерела надходження валюти в країну, прирікає її на остаточний колапс і керувати такою країною стає вкрай небезпечно, оскільки крах режиму стає неминучим і чим довше диктатор триматиметься за трон, тим більших зусиль йому це буде варте і тим більш жорсткі методи утримання у влади йому доведеться використовувати. Приклад Асада показує, що в результаті такої завзятості може бути начисто зруйнована вся країна.
Якщо прямо сьогодні Мадуро виявиться таким, що сумно висить на ліхтарному стовпі і влада перейде до нормального, осудного уряду, який зможе відновити зв'язки з основними партнерами, повернути власність добувним компаніям і так далі, у країни попереду буде мінімум 10-15, а то і 20 років поступового виходу з того жаху, в який Венесуелу вгнали Чавес і Мадуро. Тобто, для цього вже знадобиться ціле покоління.
Але якщо Мадуро впреться і йому в цьому дієво допоможе Москва, як допомогла Асаду, то країна буде  відкинута вже на 30-50 років назад і є дуже велика вірогідність того, що вона вже не зможе відновитися в тих кордонах, які у неї були до початку кризи.
Принаймні, є відомості про те, що сусідні Бразилія і Колумбія вже готуються до самого негативного розвитку подій і на кордоні Венесуели вже починають концентруватися війська цих країн. А це – явна ознака того, що там чудово розуміють, що сусідня країна впевнено рухається до хаосу і розвалу. Венесуела і зараз вже перетнула межу, яка відокремлює мафіозну державу від решти осудного світу, але у неї залишився півкрок до остаточного перетворення на бандитський бантустан. Це означає, що країна в принципі вже не зможе себе прогодувати і шукатиме прожиток у сусідів, а з урахуванням достатніх численних і непогано оснащених збройних сил, ці заходи можуть доставити сусідам дуже багато неприємностей і вони готуються до цього вже зараз.
Тут важливе те, що Москва підтримує цей режим, чітко спостерігаючи його деградацію і бачачи, на що перетворюється країна.. Зрозуміло, у Москви там свої інтереси. Вони хотіли б прихопити нафтові промисли, поки країна битиметься в передсмертних конвульсіях і це дає Мадуро надію на те, що він таки всидить на троні, хоч і по коліно в крові.
Але як ми відзначали вище, всидіти на троні просто нічого не роблячи – вже не вийде. Для цього доведеться розвернути каральний апарат на повну потужність і бути готовим повторити те, що робили асадівсько-ірансько-російські війська в Алеппо, Гуті й інших містах, тобто – фізично знищувати опонентів, разом з їхніми будинками і навіть населеними пунктами.
Але як тільки буде запущений режим тотальних репресій, виходу з ситуації для Мадуро вже не буде. Він закінчить або як Мілошевич, або як Хуссейн, або як Каддафі. М'якого виходу вже не вийде і його знайдуть вже скрізь і поставлять до стінки або закриють на довічний термін.
(закінчення буде)
Джерело російською:
Прошу визначитися шляхом голосування:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!






Коментарі

  1. ВПЕВНЕНИЙ,ЩО НАВІТЬ ПАРАША-росія скоро сколихнеться від мітингів і тоді х-ло тікатиме з Янкуом геть з імперської Параші,але куди?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків