Про природу подвійного дна (Частина 2)

*
У цьому віці вивчають іноземні мови, щоб простіше спілкуватися в місцях подорожей, займаються спортом і купою інших постійних справ. Власне кажучи, у них майже немає вільного часу. Якщо раніше вони працювали і на все це не вистачало ані сил, ані часу, то вийшовши на пенсію, вони просто впірнули в круговорот життя, ради власного задоволення…
Росія – Абсолдютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Але це – у них. Можливо наша бабуся дуже багато часу проводить за кордоном і просто не розуміє, що в її віці, більшість наших жінок вже махнули на себе рукою і згодні перетворитися на старих як душею, так і тілом. Знову ж таки – не всі – але переважна більшість наших жінок упокорюються саме з таким життям. Хоча й у нас є зміни і літні панночки щодня займаються в спортивних клубах, відвідуючи не силові групові заняття, різного виду гімнастики і плавають в басейні.
Тільки ось електорат нашої бабусі – саме ті тітки, які дивляться на себе в дзеркало і йдуть в глибокі спогади про те, якими вони були раніше і якими не будуть вже ніколи. Вони звикли себе жаліти і могли б пожаліти бабусю, яку «посадили ні за що» і яка так душевно говорить ротом у мікрофон. Ротом. Ось тут і опинилася головна помилка.
Зробивши собі купу пластичних операцій і перетворившись на школярку другорічницю, бабуся викликала не співчуття, а заздрість і цим, безумовно, відштовхнула частину свого електорату. Більш того, навіть роблячи підтяжку шкіри обличчя, можна було зробити це акуратно, але бабуся «прокачала свисток», тобто – зробила масивнішими і виразнішими губи, рот. Це однозначно асоціюється з вульгарними відірвами, які нарвалися на очманілі гроші і вирішили зробити скульптуру свого обличчя і зокрема – губ, за образом і подобою курячої гузки. Бабуся не втрималася і тепер штовхає свої сумні промови, цілком не сумним свистком.
Загалом, казки у неї виходять вже не так добре, як це було за часів інвалідного візка, а це означає, що інші казкарі могли переманити її електорат. І ось схоже на те, що клоунові якраз і вдалося відрубати частину виборця бабусі. Граючи роль громовідводу, він виявився ефективнішим, оскільки бабуся вже не може приховати фальші своїх промов – а цей працює в стилі анекдоту і будь-яка тупість списується на жарт гумору. А все тому, що клоун вже має власне реноме нетямущого гумориста.
І тут виникає ефект екрану. Пригадаємо, якою скаженою популярністю користувався артист Ліванов, що зіграв роль Шерлока Холмса в культовому серіалі. Насправді, він в житті був наймерзеннішим і огиднішим типом, про якого взагалі ніхто не відгукувався навіть нейтрально. Здебільшого його характеризували визначенням на кшталт «погань рідкісної масті», але екранний образ був давив і просто не давав повірити в це. Всім здавалося, що Шерлок просто не може бути мудаком. Цю метаморфозу забезпечив сценарист фільму, але головне – Конан Дойль, який і виписав образ інтелектуала, джентльмена і безстрашного сищика, який досконало володіє прийомами смертельної боротьби «боріцу».
Те ж саме відбулося і з нашим клоуном. Насправді він – юрист – неук, ані дня що не працював за фахом і швидше за все, завалить навіть простеньку справу по стягненню аліментів. Він – представник когорти, хрещених розтлителем мізків, професіоналам дебілізування – Алєксандром Масляковим і його телевізійним шоу КВН. Цьому діячеві ще будуть присвячені монографії по техніці маніпуляцій суспільною свідомістю. Масляков створив механізм винесення залишків мозку із сміхом, піснями і свистом. І так – нетямуща його аудиторія, дуже швидко опустилася нижче за плінтус і стала споживачем урогенітального гумору. Він став тим місцем, звідки поповзла ракова пухлина, яка вбиває все, що так чи інакше, пов'язано з культурою.
Будь-хто може пригадати, скільки «співаків», «акторів», «режисерів» і іншої погані, виплеснулося з КВН і просто задушило те, що якось штовхалося в своїх жанрах. Насправді це – напористі, зухвалі і безпринципні дилетанти, які вважають себе зірками кіно і естради. Тепер вони легко вказують свою професію як «актор» або «режисер», не маючи ані профільної освіти, ані профільної практики. Якби хтось назвав себе хірургом-кардіологом просто тому, що кілька разів грав такого в сценках КВН, то навряд чи хтось зважиться довірити йому операцію на власному серці, а ту – вуаля, актор! А зараз воно ще і президентом вирішило зробитися.
Але окрім Квнівського старту, феномен клоуна має ще дві складові. Перше – гроші. Клоун нічого не створював на власні гроші, його піднімали гроші цілком конкретних людей. Ну а сам образ і його «жарти» прямо пов'язані з тим, чим ми почали цей матеріал. Відомо, що клоун зв'язаний безліччю різних каналів з Московією, але головне – більшість жартів і його образ, виписані таким собі Жидковим, що приїхав з Московії. Він, як і ті заводи, під час індустріалізації, може працювати в режимі урогенітального рівня, а в потрібний момент перемикається в бойовий режим, і ось вже клоун з товаришами, віщає про Україну як про повію й інші речі, які відпрацьовують лінію пропагандистської машини супротивника, частиною якої, безумовно є Жидков. Причому, судячи по тому, як він все це режисирує, саме це і було його початковим завданням, а решта всіх шуткувань була прикриттям основної його діяльності.
Отже «слуга», який висить на бігмордах, насправді виписаний як образ – Валєрой Жидковим, який був поставлений на бойовий взвод хлоп'ятами з його батьківщини. Тому-то клоун і розповідає про те, що нас не запрошували в НАТО і так далі. Як написали – так і розповідає. Так ненав'язливо, клоунська бригада проявила друге дно і тепер – хто знає, на кого буде зроблена основна ставка, на бабусю або на це. Нічого особистого – тільки бізнес і тепер видно – чий саме бізнес.
Джерело російською:
Прошу визначитися шляхом голосування:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків