Варіанти Мадуро (Частина 2)

Венесуельський БТР-82А
Судячи з усього, сам Ніколас Мадуро схиляється до варіанту жорсткої диктатури з кривавою лазнею для населення країни. Він – не Чавес, не професійний військовий, і сам навряд чи зробив такий вибір, але мабуть, Путін йому пообіцяв підтримку і кивнувши на Асада, пояснив, що цього лобуря він вже чотири роки прикриває в куди складнішій ситуації, ось і Мадуро прикриє…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Напевно, були ще якісь аргументи, але безпосередньо ситуацію в Сирії і Венесуелі не можна порівнювати хоч би тому, що логістику цієї самої «підтримки» Кремль хоч насилу, але забезпечив тому, що Сирія знаходиться відносно недалеко від портів і аеродромів Московії, але з Венесуелою все йде набагато гірше. Логістика розтягнута через океан, а таке довге плече постачання Москва не потягне хоч тому, що це дуже дорого, хоч тому, що у неї просто немає досвіду проведення таких операцій, і головне – відповідного флоту.
Більш того, якщо почнеться бійня, все це відбуватиметься в безпосередній близькості від ЗДА, і вже вони-то зможуть організувати і блокаду, і активніші дії, причому – не залучаючи скільки-небудь крупних угрупувань збройних сил. Це відбудеться з дуже високою часткою ймовірності, оскільки Злучені Держави не дозволять безкарно творити таке в Америці.
Ситуація ускладнюється ще й тим, що два крупні сусіди Венесуели теж навряд чи почнуть сидіти склавши руки, а Колумбія – дуже щільно взаємодіє з Злученими Державами відразу в кількох силових напрямах, зокрема – по лінії взаємодії збройних сил. Тому Злучені Держави можуть працювати з повітря, моря і суші.
Проте, Мадуро явно готується до такого розвитку ситуації. Кількома партіями до країни прибули «інструктори», «радники» і просто туристи з ПВК Вагнера, і просто – кадрові військові, про яких сказано, що вони допомагають венесуельським військовим освоювати військову техніку, отриману з Московії. Тут є невелика, але показова деталь. Сам Мадуро, описуючи боєготовність власної армії, недавно заявив про те, що Москва поставила новітню військову техніку, а венесуельські військові пройшли навчання в Московії і цілком оволоділи навиками її використання.
Прибуття додаткових військових фахівців для подальшого розвитку навиків – не дуже переконливо. Крім того, Венесуела отримала і багато військової техніки з Китаю, проте, китайські фахівці не приїхали ані інструктувати венесуельців, ані просто як туристи. Тим часом, в країну прибуло вже близько 700 російських військових, а можливо, їх вже і більше.
Очевидно, що саме вони повинні почати криваву бійню, щоб раз і назавжди протиставити армії мирне населення. Тут головне – почати, а потім взаємна ненависть зростатиме самостійно і процес піде без штучного розгону. Ми це бачили в Києві, при розгоні Майдану, це ж відбувалося в Сирії, а тому – немає сумнівів, що саме готується і у Венесуелі.
Сам же Мадуро здійснює вояжі по військових базах, де готує військових до застосування зброї проти мирного населення. Насправді, це – важке завдання, але річ у тому, що і опозиція зараз щільно працює з армією, і частина військових вже перейшла на сторону повсталих. Поки цей процес не придбав необоротний і масовий характер, Мадуро намагається перехопити ініціативу.
Так, він разом зі своєю дружиною Сілією Флорес, днями відвідав військово-морську базу Агустін Наварро, де Мадуро, під телекамери місцевих телеканалів, демонстрував плавання на танку-амфібії VN18, виробництва КНР, в прибережних водах. Треба відмітити, що ця машина поставлена за кордон КНР тільки до Венесуели для підрозділів морської піхоти. Загалом, розтинаючи води на цій машині, Мадуро позував з військовими, показуючи всім, що армія з ним.
Він також відвідав авіабазу Ель Лібертадор, але головний упор був зроблений саме на сухопутні війська, які він сподівається використовувати для придушення мітингів і виступів. З цією метою він відвідав 41 танкову бригаду 4-ої танкової дивізії, єдиної у Венесуелі. На озброєнні дивізії є танки Т-72б1в, БМП-3, БТР-82А і самохідні гаубиці МСТА-С.
Загалом, окрім пропагандистської кампанії, яка направлена на залякування демонстрантів, він зайнятий і життєво важливим питанням підняття лояльності військових, по відношенню до себе, оскільки без них він не зможе утримати обстановку скільки-небудь довго, а тим часом опоненти ведуть активні переговори з військовими середньої ланки, і як пишуть місцеві спостерігачі, переговори йдуть цілком успішно.
Загалом, країна зараз балансує на межі великої крові, і Москва посилено намагається зіштовхнути Венесуелу в криваве болото. Ситуація розвивається таким чином, що цей крихкий баланс довго не протримається і чаша вагів схилиться або до втечі керівництва нинішньої Венесуели, або почнеться кривава лазня типу Сирійської.
Розв'язки чекати недовго. Скоро побачимо, за яким сценарієм піде ситуація, а нам слід розуміти, що саме так працює наш ворог, якого не лякає ані велика кров, ані наслідки стосовно відповідальності. Це означає, що його не можна умовити, а можна тільки знищити.
Прошу визначитися шляхом голосування:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків