До лікаря?

Ті, хто стикався з кадровими питаннями впритул, сам влаштовувався на роботу або приймав на роботу, добре знає про те, що кандидатові на більш менш відповідальну роботу пред'являється безліч вимог загального або спеціального характеру. Так, можна зустріти вимоги профільної освіти, певного  стажу роботи  за фахом і так далі. Там, де посаду припускає розпорядження крупними матеріальними цінностями або ухвалення рішень, від яких залежить життя людей, – вимагають довідку від психіатра і про не судимість…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Причому, остання вимога виходить за рамки кримінально-процесуального кодексу і не оперує поняттям «Погашена судимість», що в звичайній довідці дорівнює поняттю «Не судимий». Це – не унікальна вимога. Навіть у країнах з розвиненою демократією запис «був під слідством, але звинувачення не пред'явлене» – вже обмежує багато можливостей, навіть усиновлення дитини. І загалом, такі вимоги і обмеження мають під собою вагомі підстави.
Більш того, навіть просту нотаріальну дію, яку кожен з нас не раз оформляв у нотаріуса, припускає короткий опит клієнта, сенс якого зводиться до того, щоб за зовнішніми ознаками визначити ступінь його притомності. Якщо у нотаріуса виникнуть щонайменші сумніви в цьому – він відмовить в оформленні оборудки, і для цього йому не потрібно мати вирішення суду про обмеження або позбавлення дієздатності. Як правило, нотаріус акуратно перевіряє клієнта на його орієнтацію в часі і просторі, що впливає на розуміння того, чи дає він собі звіт в своїх діях.
З виборними постами і посадами все виглядає трохи інакше. Схоже на те, що на них можуть висуватися не просто відверті бандити, але і погань, яка заплямувала себе працею проти держави Україна. Тобто, відкритий ворог України має можливість не просто висуватися на важливий пост, але й очолити країну. Ніяких запобіжних механізмів тут не існує.
В результаті, фільтрація претендентів на посаду прибиральниці або слюсаря в оборонному підприємстві буде набагато жорсткіша, ніж претендентів на пост президента країни. Як таке могло статися – важко сказати, але будь-який, хто бажає відчути різницю в повному об'ємі, може вивчити кваліфікаційні вимоги на посаду патрульного поліцейського, або не дай Бог – адвоката. Скажімо так, якби сьогодні в адвокати вирішила двинути Верховна Рада або всі кандидати в президенти, то цей відбір пройшли б менше десяти чоловік. Причому, решта всієї публіки дістала б чітку і мотивовану відмову, засновану на нормах чинного законодавства, і навіть підстав для заперечування відмови не було б зовсім.
Депутатом же ВР або президентом теоретично може стати будь-який тупий виродок або відверта сволота. Гірше за те, в президенти може двинути чоловік, чия поведінка стала б підозрілою навіть для нотаріуса. Так, буквально вчора відгриміла епопея з одним з таких кандидатів, який публічно оповістив не просто брехню, а самим вигадану брехню з приводу сина генпрокурора. Він легко і невимушено вилив помиї в етері й задоволений собою поїхав додому. Інша справа, що помиї були вилиті не особисто на генпрокурора, а на його сина. Причому, зроблено це був безсовісно і в найобразливішій формі. Після того, як генпрокурор дав кандидатові добу для того, щоб той або відмовився від своїх слів, або підтвердив їх, кандидат використовував дві години, з відпущеного часу і що називається – «дав задню». Простіше кажучи, він відмовився від своїх слів і сказав, що в цьому випадку він збрехав, а ще простіше, що він – брехун.
І тепер – найцікавіше. Цей самий кандидат обклеїв все навколо своїми плакатами з гаслом «чесних більше», зі своїм портретом, на якому бадьоро стирчать вуса і блищить пенсне. Визнавши себе брехуном, цей тип просто зобов'язаний здерти всі плакати з таким ганебним гаслом, оскільки в наявності внутрішня суперечність або помилкова логічна конструкція. Брехун, який визнав себе таким, не може називати себе чесним. Якщо він цього не розуміє, виникає питання про його адекватність як таку.
Це – окремий випадок, а насправді, таке – часто-густо. Хтось пише «партія – за життя». Тобто, це мається на увазі, що всі решта «за смерть»? Чим вони думають, коли таке пишуть? Все це говорить про те, що за чверть століття в Україні сформувався хворий і такий, що не має нічого спільного з адекватністю політикум. Ця погань настільки відірвана від реальності, що повинна піти в історію, як ганебна сторінка перехідного періоду України. У будь-якому випадку виборці, які не помічають цієї неадекватності повинні задуматися над тим, чи все з ними в порядку і чи не пора до лікаря?
Джерело російською:
Прошу визначитися шляхом голосування:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків