Ми Україна: Від Крут до Брюселя. Ми йдемо своїм шляхом. Відео.

Напевно буде багато коментарів того, що прямо зараз проходить на форумі, присвяченому сторіччю битви під Крутами. Власне кажучи, сам захід, присвячений цим роковинам, говорить про те, що в залі зібралися люди, які пам'ятають і цінують подвиг героїв Крут і розуміють те, ради чого була принесена ця жертва…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Ці люди зайняті зшиванням того полотна, під назвою Україна, яке було пошкоджене, порване, пропалене і простріляне все тим же самим ворогом, як і сто, двісті або триста років тому.
Просто дивно, як ті, хто виряджається в тоги патріотів, не просто пропустили цей день, щоб акцентувати свою проукраїнську позицію, але зібрали свої збіговиська в інший час. Власне кажучи, ми вже з місяць уважно спостерігали за тим, хто призначить на цей день старт своєї передвиборної кампанії, і виявилось, що черги-то і не виникло. І трапилося це тому, що вся ця публіка не зрозуміла сенс сьогоднішньої дати та її енергетику стосовно початку передвиборної кампанії.
На цьому місці вже можна було б ставити крапку, але ми продовжимо огляд цієї події кількома зауваження по суті. Скажу відверто, в залі вдалося побачити всіх, кого хотів побачити. Причому, дуже знаковими сталі фігури, які в принципі не занурюються в політику, і тому їхній ангажемент не можливий за визначенням. Вони – вільні і самодостатні люди і такий вольний птах в залі буде тільки за власним бажанням. Так от, я побачив цих людей, в чиєму інтелекті у мене немає сумнівів і чий смак майже на 100% збігається із смаком нашої редакції. Насправді, саме їхня присутність стала тим індикатором, який демонструє якісну відмінність між цими зборами і тим, що демонстрували конкуренти.
Напевно, кожен мав свою мотивацію для того, щоб бути присутнім на форумі, але десятка два гарантовано і безумовно не мали ані політичних, ані комерційних інтересів і прийшли сюди з розумінням того, що саме зараз відбувається в Україні і що у цей момент вони не мають права залишатися осторонь, а можливо і те, що не пробачили б собі, якщо пропустили цей захід.
Загалом, якби у нас ще залишалися якісь сумніви з приводу того, що ми правильно зробили в 2014 році, віддавши свої голоси за Порошенко і чи варто це робити ще раз, аргументом позитивної відповіді могла бути присутність саме цих людей. Так, і Леся Подеревьянського – зокрема.
Ще один важливий момент. Доповідачі, починаючи від президента, говорили без папірця. Взагалі, президент майже завжди говорить без папірця, і на цей раз це було не дивно. Проте, хотілося б відзначити дуже потужну й енергійну промову спікера Верховної Ради Андрея Парубія. Він настільки чітко розставив акценти і сказав те, що було потрібне, що додати до цього було просто нічого.
Можливо, хтось може сказати про те, що вони вивчили свої промови, не сперечатимемося, але така промова Ірини Геращенко просто не могла бути написана. Вона явно не готувала промову в принципі і говорила від душі і те, що думає, соковито видаючи тій погані, яка намагається втягнути Україну в путінський цирк-шапіто. Думаю, пані Ірина ще покаже зубки в самий найближчий час, і ми б порекомендували підспівувачам Путіна уважно стежити за своїми глотками, в її присутності.
Або візьмемо промову віце-президента Академії Наук України Володимира Горбуліна. Старий помітно здав за останні роки, але це якраз той випадок, коли вік дав мудрість, а не маразм. Він розуміє, що життя залишилося не так багато, щоб перетворювати його на балаган, а тому, підійшовши до мікрофону, сказав, що підготував промову, але зараз говоритиме про інше. Оскільки він виступав після Ірини Геращенко – продовжив її промову своїми вагомими аргументами.
Це говорить про те, що люди кажуть те, що думають. Насправді, це – важливий аспект. Лише небагато кому дано імпровізувати в прямому ефірі так, щоб формувати щось, що щільно приховує свої думки і бажання. Темп промови, міміка, обмовки й інше – покажуть, що це – гра. Саме тому промови зазвичай складає спічрайтер, а оратор просто читає цей текст або заучує його. Із власного досвіду можу з упевненістю говорити, що навіть в судових дебатах помітно, хто працює по заздалегідь написаному, а хто – з чистого листа.
Це – професійні спостереження і перевірені не одним десятком років практики. Коли попадається опонент, який приходить з написаним текстом, то в якийсь момент його можна збити із закладеної канви і далі він «пливе» тим сильніше, чим далі від заготовленого тексту. Так от, тут люди говорять нормально. Напевно, загальна тема і зразкова послідовність була обдумана заздалегідь, але самі промови – гнучкі і живі, відкриті для імпровізації.
Загалом, можливо, вперше ми бачили абсолютно різних людей, які вирішили об'єднатися не навколо політичних, фінансових або інших інтересів, а навколо великої ідеї. Великої настільки, що йде на століття углиб історії і наскільки можна бачити – вперед. Люди вирішили, що треба рухати вперед Україну і президент Порошенко – кращий вибір для рульового, на цьому шляху. Ще раз, вони не Порошенко рухають, а Україну, і при цьому – підтримують Пороха тому, що він сам закусив лямку і тягне її незважаючи ні на що.
В принципі, ми йдемо шляхом, який до нас ніхто не пройшов успішно. Країни Східної Европи або навіть Балтія пройшли набагато коротший шлях, і головне, вони не були так глибоко в ямі, як ми. Тому ми робимо безпрецедентний похід з ями. І що головне, Порох вибрав найправильнішу тактику. Оскільки до нас цього ніхто не робив і не знає, яким чином вибиратися з ситуації, а головне – що робити в кожен конкретний момент, він поступив так, як робить мудрий командир в дуже складній ситуації, наказуючи бійцям: «Роби як я!»
Ті люди, які зібралися в залі, бачать як він діяв всю свою першу каденцію, і на собі випробували, наскільки це важливо і головне, наскільки це результативно, тому встали поряд і теж упряглися в цю лямку. Звичайно, на цьому шляху були помилки і будуть ще, але всім критикам, які стоять посеред будинку і цокаючи язиками розповідають про те, що ось же холодно, вікон немає і взагалі, треба б меблі поставити, оскільки сісти ніде, ми хочемо сказати наступне: «Хлоп'ята, будинок тільки будується! Ви можете стояти, роззявивши рукавичку і зображати з себе виконроба, а можете щось робити своїми руками. Хоч би вставити те ж вікно, або виписати чортів сусідові, який намагається потягнути будматеріали. Чим більше буде будівельників і злагодженою їхня праця, тим швидше будинок стане житловим, теплим, з меблями і всім іншим».
Іншого рецепту немає, кожен вибирає те, що робитиме, а чого робити не буде, але саме зараз Україна дуже близька від того, щоб зачепитися за край ями, підтягтися і нарешті – вибратися з неї, не зважаючи на те, що підла погань знизу намагається вчепитися за ноги і стягнути назад. Ми вже перестали з нею панькатися, і замість звичних домовленостей вмудряємося одночасно вилазити з ями і відбиваючись від ворога, ще відштовхнутися черевиком від його лисої голови.
І останній висновок, який слід зробити в день початку передвиборної кампанії Пороха. Не спати! Не розслаблятися. Кожен голос повинен попасти в ціль, щоб не тріпати собі нерви другим туром.
Джерело російською:
Прошу визначитися шляхом голосування:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!






Коментарі

  1. Щось ви не туди запливли-на форумі були лише запрошені адміністрацією президента люди.Тобто свої люди.Дехто може одразу і премію отримав від гаранта?Бо зі свободним входом до форуму люди б казали багато претензій і ставили б дуже болючі президенту питання.А тут ми споглядали цирк.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків