Біля каміну (Частина 3)

Чернець знову опустив руки і почав ховати планшет під рясу. Під нею виявився короткий автомат «Хеклер і Кох», а планшет був влаштований поряд, на спеціальному кріпленні…
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
*
- У нас вибір простій, владика. Або покаятися і повернутися в лоно Константинополя, або приймати пропозицію і відриватися від них всіх зовсім.
- І?
- Я за другий варіант, владика.
- Та я теж про це гарненько зараз замислююся. А ну як пропозиція вже прокисла, а ми зараз ломитимемося, мовляв тепер ми згодні. Теж не красиво виходить. Що скажеш?
- Не красиво, владико. Виходить, що ми здалися в інший бік.
- Так, задачка.
Патріарх встав, сам узяв в руку коцюбу і почав з насолодою перемішувати вугілля і поліна. Насправді, це питання доведеться вирішувати рано чи пізно, тільки ось зараз у нього є здоров'я, та і хватка ще не ослабіла, а як воно далі буде? Геть на що перетворився київський Трафарет або Кларнет, як там його.
Адже дивитися на нього навіть йому було нудно, що вже говорити про того, хто був з Мінаретом поруч. Кілька разів він дивився його останні брифінги і це було огидно, просто руїни. Дожити до такого не можна, а якщо і призначено, то треба вирішити всі ключові питання і просто віддалитися на спокій, щоб от так не виставляти себе на сміховиську. Так він роздумував, а вголос сказав:
- Це якийсь квантовий цугцванг вийде.
- Пробачите владико, не вловив думки.
- Та нічого тут уловлювати. Як тільки починаєш спостерігати за ситуацією, то кожен наступний хід виглядає гіршим попереднього. Але і не дивитися теж не можна, а?
- Не можна, владико.
А далі він виконав дивовижні речі, яких від нього ніхто і ніколи не бачив. Він всівся на своє крісло і махнувши рукою показав ченцеві, щоб той – теж сідав. Чернець поволі і нерішуче всівся, розуміючи всю важливість моменту. При патріарху ніхто не сидів взагалі, а він ось сидить прямо у його улюбленого каміна і сам патріарх щось там чаклує на своєму столику. Виявилось, що Кирило налив віскаря собі і ченцеві. Мовчки, не дивлячись в його сторону, протягнув келих і дивлячись в полум'я каміна, задумливо сказав.
- Має бути вихід. Якийсь, знак або щось таке. Якби він сам знову запропонував, розмова склалася б правильно, а так – навіть не знаю.
І тут чернець стрепенувся. Перейшовши від повної нерішучості, він миттєво ковтнув напій, поставив келих, і почав щось вишукувати в рясі. Патріарх відмітив цю метаморфозу і з цікавістю спостерігав за сценою, що розвернулася. Врешті-решт, чернець витягував з надр своєї ряси, особливого вигляду мобільний телефон, з якимсь хитрим шифруванням. Екран телефону світився і він голосно вібрував. Чернець втупився на екран потім – на патріарха, потім – знову на екран, його нижня щелепа відвиснула і здавалося, що йому просто повітря не лізе в горло. Метаморфози були настільки разючими, що патріарх не витримав:
- Що? Що таке?
Чернець ледве зміг узяти себе в руки і передав трубку патріархові, зумівши лише видавити з себе:
- Він! Як чув.
Патріарх нерішуче узяв трубку, але потім вдихнув повними грудьми, узяв телефон і голосно сказав:
- Слухаю вас! Хто біля апарату?
І потім теж виникла тривала пауза з кам'яним обличчям Кирила. Але дуже швидко жвавість обличчя почала повертатися поступово він почав розпливатися в усмішці:
-.И я вас! Та ні! Аніскільки, звичайно зручно. Дуже дякую, я тут віскі балуюся.
Чернець вирішив, що йому треба швидко освіжитися і опам'ятатися. Він тихо шмигнув в туалет, вмивався, похльоскав себе по щоках, ще раз вмивався і коли повернувся, перше, що почув, заразливих регіт патріарха, який через сміх розповідав співбесідникові:
-.А я йому – анафему накладу на всю твою огидну харю! Так-так! Ну загалом, домовилися.
Патріарх ще слухав, але хусткою утирав сльози від сміху.
- Папери у нас майже готові, двійко штрихів і можна підписувати! Неодмінно. Що? Ні, краще ви до нас! Так-так! Всього вам якнайкращого!
Патріарх повністю відкинувся на спинку крісла і явно відходив від реготу, але потім зібрався і прийшов в діловий настрій.
- Так, ось цей варіант і запускаємо, запрошуємо на укладання договору і таке інше.
- Ясно, але ми тоді вперлися в назву контрагента. Як ми називаємо ту сторону?
- Просто: Його світлість Люцифер.
Джерело російською:
Частина – 1:
Частина – 2:
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків