Варіант «У» (Частина 1) – Anti-colorados

Після чотирьох з половиною років війни з Московією, ми ще більше утвердилися в думці про те, що критикувати саме дії армії в частині бойових дій – неприпустимо за визначенням, і якщо на те немає якихось серйозних причин – її взагалі не варто критикувати… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

Це обумовлено тим, що всі ми уявляємо, з якої ями випірнає наше цивільне життя, наскільки вже були зруйновані державні інститути, які відрізняли незалежну державу від заяложеної колонії. Втім, вони і створювалися спотвореними і навряд чи здатними витримати скільки-небудь серйозне навантаження.
У кожного є власне уявлення глибини цієї ями, але армія знаходилася набагато глибший і тому – їй просто виходити на нормальний рівень – вкрай складно, а в умовах війни – вдвічі складно. Одна агентура супротивника, яка штабелями лежала у всіх штабах, чого варта. Виходячи з цього, ми вже десятки разів писали про те, що критики ЗСУ і доданих ним сил тут не буде в принципі.
Проте, в решті сегменту української Мережі такі помиї ллються мало не щодня. До авторів таких матеріалів ми ставимося як до однієї з категорії осіб – кремлівська повія або корисний ідіот, і що з цього краще, нехай вони вирішують самостійно.
Як приклад, можна привести злобне свербіння стосовно отриманих від ЗДА катерах берегової охорони Айленд, які хоч і не нові, але мають бортові бойові системи такі самі, якими користуються і в Злучених Державах, і схоже, нашим морякам треба терміново освоювати цю техніку, бо катери – тільки початок.
Але найбільш злобне знущання дісталося артилерійським бронекатерам, які поступили на озброєння нашого ВМФ вже в кількості п'яти одиниць. Повторювати цю погань немає сенсу, але по цій темі наголосилися дуже багато «експертів», яких розвелося як клопів в старовинному дивані. Всіх їх зв'язує один чіткий алгоритм дій, вони накидають на все нове, мовляв – «що бронекатер, нам авіаносці подавай, від цієї дрібноти немає ніякого толку». Але «експерти» якось забувають, що окрім вартості самого виробу, є ще і експлуатаційні витрати, які будуть необхідні щорічно і за весь час експлуатації. Ми поки не можемо утримувати навіть декілька корветів, навіть якщо б завтра їх отримали безкоштовно. Але найголовніше, коли з'ясовується, що «експерт» не врахував подібну дрібницю або виявилось, що він був не розумів просто коріння проблеми, його не чути взагалі. Ще жодного разу такий діяч не виступив також публічно, як і накидав тему, і не сказав, мовляв – був не прав, помилився або ще простіше – панове, був мудаком, каюся. Як приклад «експерта», хай і не по військових темах, можна привести такого собі Карасьова, який блукає по каналах і з розумним виглядом несе нісенітницю, яка не пролазитиме ні в які ворота. Напевно, він забув, як під час передвиборної кампанії Тимошенко-Янукович, він приводив купу аргументів і цифр, які показували, що у Януковича немає шансів ну просто взагалі, і що Тимошенко переможе з величезним відривом. Чим все закінчилося – пам'ятаємо, і ні, він не застрелився. Він з таким же точно виглядом знову ходить по телеканалах і переливає все ті ж самі помиї.
Але повернемося до бронекатерів. «Експерти» дружно їх поховали і назвали даремним розпилюванням бюджетних коштів.
І ось двійко днів тому вийшло об'ємне інтерв'ю з одним з молодих командирів бронекатера, який брав участь в проводці наших військових судів через Керченську протоку. Інтерв'ю дійсно виявилося дуже змістовним і можна було навіть не акцентувати увагу на катерах, а просто розповісти про особу командира. Це – один з тих курсантів-нахімовців, які співали гімн України на плацу вже захопленого окупантом училища в Севастополі. Тепер він командує однією з цих колючих машинок.
Ми спеціально витримали добу, щоб подивитися, чи не трапилося дива і чи не понеслося з тих джерел, звідки були вилиті килотонни помиїв про катери, спростувань або чогось подібного. Ні, нічого схожого. Ця тема, разом з керченським походом, стійким командиром і самими катерами – нікого не зацікавила. А там було багато цікавого саме про катери.
Ми зібрали разом все те, що було відоме про прохід наших суден через протоку і те, що розповів командир бронекатера і вийшла досить цікава картина.
Джерело:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків