Болгарська Церква визнала ПЦУ

Незважаючи на шалений тиск Москви, незважаючи на заклик «ухвалити рішення, відповідне братнім почуттям болгарського і російського народів», підтримати «територіальну цілісність Московського Патріархату, зокрема, і поза межами Московії, а також оголосити Вселенського Патріарха єретиком», більшість болгарських митрополитів з перевагою в 1 голос підтримали Православну церкву України.
Патріарх Болгарський Неофіт
*
У Болгарській церкві через обговорення визнання Православної Церкви України патріарх Неофіт посварився з митрополитами, повідомляє болгарський сайт Faktor.bg
24 січня завершилося чергове засідання Синоду Болгарської Православної Церкви, де основною темою було українське питання. Прихильники трьох проросійських митрополитів Гавриїла Ловчанського, Іоанна Варненського і Данила Відінського провели перед будівлею Синоду акцію на підтримку позиції Московського Патріархату із закликом засудити дії патріарха Варфоломія. 
До цих митрополитів у Синоді також приєдналися митрополити Іоаникій Слівенський, Антоній Західноєвропейський, Серафим Неврокопський і Григорій Врачанський, які подали прохання патріарху і Синоду підтримати позицію РПЦ та її філії в Україні, територіальну цілісність Московського Патріархату, зокрема і поза межами Московії, а також оголосити Вселенського Патріарха єретиком.
Але Патріарх Болгарський Неофіт наголосив, що Україна є незалежною країною, тож повинна мати автокефальну церкву.
Він передав прохання митрополитів-русофілів на розгляд канонічної комісії. Патріарха підтримали також митрополити ЗДА, Канади та Австралії Йосип, Великотирновський Григорій, Плевенський Ігнатій, Пловдівський Микола, Доростольський Амвросій, Русенський Наум і Старозагорський Кипріян.
Таким чином, прохання про підтримку Російської церкви набрало 7 голосів проти 8 голосів на підтримку ПЦУ. 
Прошу визначитися шляхом голосування:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!







Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків