Для теракту проти Зелімхана Хангошвілі ФСБ Московії послала «Вадіма Соколова»

Видання The Insider, Bellingcat і Der Spiegel провели спільне  розслідування теракта в Берліні, в результаті якого був убитий уродженець Панкиси Зелімхан Хангошвілі.
Журналістам вдалося з'ясувати подробиці вбивства і дані вбивці, який виконав замовлення російських спецслужб.
Нагадаємо, що вбивство відбулося минулої п'ятниці, 23 серпня 2019 року. Всі три видання пишуть, що Хангошвілі обідав недалеко від мечеті перед п'ятничною молитвою, вбивця вискочив із-за кущів і зробив три постріли, два з яких влучили в голову, а один – в плече.
Після цього він схопився на свій електровелосипед, доїхав до річки Шпрєє, поклав в пакет свій 9-міліметровий Глок з глушником і кинув у воду. Туди ж він викинув свій парик.
На його нещастя це відмітили двоє підлітків, які негайно повідомили про це в поліцію. Вже через кілька хвилин він був затриманий в центрі міста, де намагався загубитися в натовпі туристів. Вбивця спочатку заперечував свою причетність і вимагав зустрічі з російськими дипломатами.
В результаті спільного розслідування The Insider, Bellingcat і Der Spiegel вдалося встановити, що вбивця приїхав до Дойчланду через Францію з щойно виданим закордонним паспортом на ім'я Вадім Андрєєвіч Соколов, з датою народження 20 серпня 1970 року (у реальності такої людини не існує в жодній базі, включаючи базу російських паспортів).
Вже сам цей факт, що «Соколов» зміг отримати закордонний паспорт на вигадане ім'я, вказує на його прямий зв'язок з державою – навіть якщо б йому якимсь чином вдалося підроблювати паспорт самостійно, він не зміг би пройти по ньому російський прикордонний контроль, оскільки система автоматично співвідносить дані відсканованого паспорта з системою Роспаспорт, де Соколова немає.
Таким чином, або він проходив кордон в особливому порядку (у супроводі співробітників ФСБ), або тоді він був в системі Роспаспорт і пізніше був звідти видалений (і те, й інше неможливе без офіційного залучення російських спецслужб).
Неіснуючою виявилася і його адреса в Петербурзі, яку він указував при подачі документів на візу. Як французьке консульство видало багатократну візу людині з порожнім, не біометричним паспортом, оформленим на неіснуюче ім'я, – велика загадка.
Закордонний паспорт на ім’я Соколова був надрукований 18 липня 2019 року, всього за 10 днів до планованої поїздки, і раніше під таким ім'ям за кордон ніхто не подорожував (для порівняння фальшиві імена «Боширов» і «Петров» використовувалися Чепігою і Мішкіним ще за кілька років до того, як вони отруїли Скріпалей).
Це свідоцтво поспіху, а можливо, запобіжного засобу: масштабний провал ГРУ після справи Скріпалей, коли розслідування The Insider і Bellingcat виявило, що реальні і фальшиві імена ГРУшників легко вираховуються по номерах паспортів і базах ГІБДД, міг стати однією з причин, по якій спецслужбам варто було побоюватися, що колишні фальшиві імена вже засвічені.
За даними поліції Дойчланду, у вбивці (зростом 176 см, вага 86 кг) також була виявлена татуїровка у вигляді пантери і корони на лівому плечі і змії на руці нижче за лікоть.
Співробітники спецслужб зазвичай собі татуїровки не набивають (якщо це не спеціальна операція по впровадженню), тому, якщо «Соколов» не кадровий агент спецслужб, то швидше за все кримінальний злочинець, якого використовували для теракту.
По тюремних поняттях такі наколки може дозволити собі авторитет, який знаходиться на високому ступені в злодійській ієрархії. Це вже не перший випадок, коли спецслужби використовують представників кримінального світу для виконання спецоперацій. У одному з недавніх випадків ФСБ направила до України колишнього співробітника ФСКН, засудженого за корупцію, для здійснення теракту, пишуть журналісти.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків