Стратегія і тактика гібридної війни Московії на прикладі України

Три блоки електронних листів кремлівських чиновників, що просочилися в пресу, зокрема, помічника Путіна Владіслава Суркова, дають рідкісне уявлення про стратегію і тактику війни Московії проти України, повідомляє контрпропагандистська агенція ЕС EU vs Disinfo
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Аналіз електронного листування, відомій публіці як «витоки Суркова», був представлений в звіті Королівського Об'єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI). У цьому звіті приведена докладна картина підривної діяльності Московії проти України, а також політичних і економічних аспектів управління бандитськими анклавами «ДНР» і «ЛНР».
Електронне листування охоплює період з 2014 року, коли в рамках проекту «Новороссія» Кремль спробував відокремити південно-східну частину України. Після того, як ця стратегія зазнала невдачі і привела тільки до створення «маріонеткових держав» в Донецьку і Луганську, Кремль почав активно пропагувати в Україні сепаратизм т.з. «федералізацію» країни. Ці спроби не припиняються і до цього дня.
Електронні листи підтверджують давно відомі факти про стратегію і цілі Московії стосовно України: придбання політичного і економічного впливу, обмеження права України як суверенної держави на самостійне ухвалення рішень, зокрема в рамках стосунків з НАТО і ЕС.
Для цього Московія відкрито використовує банди «ДНР» і «ЛНР». Крім того, Кремль застосовує багато інших способів впливу на Україну, включаючи втручання у вибори, організацію і фінансування всеукраїнської кампанії за «м'яку» федералізацію, а також спроби змінити конституцію і створити альтернативний центр влади.
На місцях такі зусилля підтримувалися як ідейними прихильниками «русского міра», так і платними колабораціоністами. Щоб створити ілюзію широкої суспільної підтримки, Кремль активно використовував дезінформацію і маніпуляції в ЗМІ.
У звіті наголошується, що «концепція підривної діяльності була розроблена переважно українцями, що втекли після Євромайдану до Росії», оскільки вони добре знали уразливі точки України, які можна ефективно використовувати.
Російська стратегія стосовно України є сучасною версією радянських активних заходів, в значній мірі побудованих на концепції управління рефлексією (вплив на ухвалюванні супротивником рішення через нав'язування йому таких початкових посилок, на підставі яких він діє бажаним для маніпулятора чином на шкоду собі).
Опубліковане електронне листування з великою кількістю подробиць, включаючи вартість мітингів, переважні нарратіви, способи дестабілізації і т. д., показує, що управління рефлексією було центральною стратегією підривної діяльності Кремля в Україні:
«Щоб зрозуміти ментальність українців і виявити вразливі місця, Кремль копітко досліджував тонкощі українського повсякденного життя. Потім за допомогою ЗМІ, підставних організацій, провокаторів і платних мітингів він створив віртуальну реальність, покликану змусити Україну ухвалювати рішення на користь Росії».
«Витоки Суркова» дають інсайдерське уявлення про витончений і методичний підхід Кремля до організації керованих конфліктів – не тільки в Україні, але і в інших пострадянських країнах, наприклад в Грузії і Молдові, де Росія також застосовує методи дестабілізацію.
Крім того, це корисний навчальний матеріал для Европи і Заходу в цілому, оскільки Кремль багато років використовував Україну як випробувальний майданчик для дезінформації й інших гібридних операцій, які пізніше експортувалися до Европи і ЗДА.
«Уроки, що випливають з витоків Суркова, є попередженням, до якого ми повинні уважно прислухатися», – роблять висновок европейські контрпропагандисти.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхні запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків