Розвідка Дойчланду попереджає: Росія готує кібератаки

Спецслужби Росії ведуть активну роботу в Дойчланді з метою втрутитися в майбутні вибори в бундестаг. Про це заявив директор Федеральної служби по захисту конституції ФРД Ханс-Георг Маасен, повідомляє Die Welt.
За його словами, розвідка Дойчланду побоюється, що Росія «почне кампанію по дезінформації» за допомогою кібератак.
Маасен зазначив, що довести причетність Москви до хакерських атак юридично неможливо. Однак дойчська розвідка знає, що атаки організовує і проводить саме Росія.
У той же час в Берліні вважають, що Москва зацікавлена ​​в тому, щоб остаточно не зіпсувати відносини з Дойчландом, тому може утриматися від агресивних дій.
Нагадаємо, що минулого місяця міністр внутрішніх справ ФРД Томас де Мезьєр і директор Федерального відомства з охорони конституції Ханс-Георг Масен представили щорічний звіт про загрози внутрішньої безпеки Дойчланду.
Кібершпіонаж ... Кібератаки ... Говорячи на цю тему, Масен особливо виділив російський ресурс АТР28 атакував в минулому році один швейцарський військовий концерн і штаб-квартиру ОБСЕ.
«Ми встановили також, що кібератаки з боку АТР28 або з боку інших АТР, які ми відносимо до сфери російських спецслужб, - заявив Масен, - раз у раз зазнають дойчські партії, дойчські політики і окремі особи».
Висновок, який зробив директор BfV, полягає в тому, що у російських кібератак політичні цілі, а саме, отримати інформацію, яку можна було б використовувати в компрометуючих дойчських політиків цілях.
Масен нагадав, що в результаті, зокрема, хакерської атаки на бундестаг навесні 2015 року було викрадено значні обсяги даних, якi можливо вже використовуються проти дойчських політиків.
У тому, що за кібератаками стоять саме росіяни, дойчські спецслужби тепер не сумніваються.
Як зазначив Томас де Мезьєр, «ми вказуємо на Росію тому, що існують цілком певні методики і систематика технічної конфігурації таких атак, які дуже переконливо вказують на російські джерела».
Автори звіту BfV повідомили про те, що «російська кампанія кібератак оперує приблизно з 2005 року надзвичайно таємно і з використанням складної і високоякісної вірусної програми Urobus (інші її назви Snake або Turla), що свідчить про високу аналітичної компетенції атакуючих і наявності у них відповідних ресурсів».

На думку дойчської розвідки, російська кампанія дезінформації спрямована не на те, щоб перевагу отримала та чи інша партія, щоб канцлером Дойчланду став той чи інший чоловік, а на підрив довіри до виборних інститутів влади в ФРД. На те, щоб наступний глава уряду був внутрішньополітично ослаблений і, отже, не мав би у зовнішній політиці колишню свободу маневру.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків