Росія – шлях у безодню. Було: «У нас не має полонених, є тільки зрадники». Стало: «у нас не має полонених…»

Свого часу на запит Міжнародного Червоного Хреста стосовно організації допомоги бійцям РСЧА, які потрапили у дойчський полон, Сталін відповів: «У нас не має полонених є тільки зрадники».
Сучасна Росія цю тезу вдосконалила: у Росії зараз під час офіційно оголошених бойових дій у Сирії полонених взагалі не має від слова «зовсім».
Дещо про долю російських полонених у Сирії, яких захопили у Шулі:
Заболотний Роман Васильєвич, Ростовська область
Цуркану Грігорій Михайловіч, Домодєдовскій район
Полонені росіяни Цуркану і Заболотський за повідомленнями бойовиків вже страчені в Маядіне. Цуркану – член домодедовського відділення «Бойове братерство», Заболотський – козак з Ростовської області, воював на Донбасі, у так званій лнр.
 

У Маядін звозять всіх, схоже, росіян. Там же і страчують. По тих повідомленнях, які проходили (хоча з підтвердженнями, зрозуміло, складно), всього полонених і страчених від семи до дев'яти чоловік. Хто з них найманець, хто – федеральний військовий, сказати складно. Схоже, що двоє з трьох спалених, про яких інформація була вчора, були саме військовими-спецпризначенцями.
Розгром, який чинив ІДІЛ протягом останніх кількох днів, виливається й у такі сцени і події. Окрім полонених, є й втрати вбитими з російського боку. Скільки їх, враховуючи події на 120-150 кілометрах, сказати дуже складно. Видно, не менше 20 убитих. Верхня межа – приблизно до 50. Зрозуміло, що психопати, яким головне, – показуха й ура-ура, їм взагалі без різниці. На все у них одна відповідь – це війна, без втрат не буває. Цікаво, що у 2011-2012 роках коли ще Асад мав певний контроль над ситуацією у Сирії, Путін казав: «у Росії немає інтересів в Сірії». Коли ж  Асад фактично перетворився на одного з польових командирів серед незліченної безлічі таких же польових командирів різноманітних бандформувань, у Росії інтереси з'явилися. Ось така вона російська логіка.
Цікаво, що все це відбувається на тлі потужної телефонної терористичної атаки, яка вже триває місяць, а Путін бомбить Сирію та ховає своїх вояків вже на рівні командирів корпусів та бригад.
Тим часом міністерство оборони РФ заявляє: «Всі військовослужбовці Озброєних Сил РФ, що знаходяться у Сирійській Арабській Республіці, виконують поставлені завдання за призначенням».
Раніше агенція «Амак» розповсюдила відео з полоненими російськими військовими, на якому вони стверджують, що були захоплені бойовиками в районі селища Шуля.
В принципі, нічого несподіваного. Для того і потрібні найманці, щоб від них відхрещуватися. Будь вони кадровими військовими, МО РФ з чистим серцем пред'явило б папір, згідно якого вони ось тільки вчора написали рапорт на звільнення, а тому знову ж таки – до МО жодних претензій і питань.
Тобто справа росіян – просто здохнути. З посмішкою на вустах, як вимагав колись міністр оборони РФ Павєл Грачьов. І з криком «За Ротенбергів!» Справа ватників – швидше забути. Ось така вона військова традиція Росії, яка й досі не спромоглася сказати правду про кількість загиблих у Другій Світовій війні.
Соціальні мережі, хоча на них презирливо і відгукуються офіційні особи еРеФії, які закликають вірити тільки їхнім, найперевіренішим і найправдивішим, зведенням, все-таки корисні з погляду пошуку відповідей на питання. Полонені росіяни, про яких йшлося вище, «засвітилися» по багатьом ресурсам. Тому і вдалося майже миттєво знайти їх і переконатися, що це реальні люди. Тут теж вони:
 
Щодо повідомлення про їхню можливу страту є різні повідомлення, хоча в основному вони говорять про те, що вона відбулася. Є й жорсткіші подробиці. Свого часу засвітилося відео, на якому якісь російськомовні люди у військовій формі забивають кувалдами якогось араба. Ймовірно, бойовика, хоча їм міг бути хто завгодно. Строго формально ІДІЛ страчує за шаріатом – солдат розстрілює, сахаватам (місцевим посібникам «кафірів») відрізують голови, проте таке правило діє, якщо засуджений не брав участь в стратах, тортурах і знущаннях з мирних. Є повідомлення, що полонених вимагали забити кувалдами – те відео мало дуже широкий резонанс по всьому Близькому Сходу. Російським дурням не розповідали, що це інша ментальність, й потрібно поводитися інакше, ніж звикли.
Загалом, страта, якщо вона відбудеться (або відбулася) та її демонструватимуть, може бути украй жорсткою. Потрібно відзначити, що раніше повідомлення про те, що трьох росіян спалили – не про згаданих полонених. «Тих» трьох узяли у полон в іншому місці - на півночі Дейр-ез-Зора.

P.S. Зверніть особливу увагу на останню світлину. Там крім двох згаданих вище персонажів є двоє хлопчаків у військових одностроях. Хворі на цілу голову їхні тати не підозрювали, коли зухвало позували, що незабаром станеться з двома їхніми колегами по злочинним діям й до такої ж долі готують власних синів…

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків