Відмова в реєстрації Навального – швидкий рух для Кремля у правничу й політичну прірву

У вересні цього року Рада Европи призвала допустити Навального до виборів, указуючи на вирішення ЕСПЛ, який скасував ухвалу російського суду у справі «Кіровлісу», проте Росія не виконала ухвалу міжнародного суду… . P.S. ЕРеФія є уособленням всесвітнього зла й має припинити існування

https://www.rbc.ru/rbcfreenews/59c3f09b9a7947bfa507d694
Варто відзначити що це виглядає нелогічно: або ти скасуй конституційний примат міжнародного права над російськими рішеннями і тоді в повному праві керуйся внутрішніми російськими документами, або виконуй узяті на себе зобов'язання. Поводитися, як Доцент з відомого фільму: «Тут пам'ятаю, тут не пам'ятаю» не вийде. У Европі радянське кіно не дивляться і не зможуть оцінити тонкий путінський гумор.
Чим може загрожувати Кремлю таке нехтування своїми зобов'язаннями? Невизнанням виборів та їхніх підсумків з боку Европи. Як ЕС, так і окремих держав. А це може створити додаткові проблеми вже на міждержавному рівні: Росію просто будуть вимушені виключати з різних европейських структур, оскільки її представники так само вважатимуться в Европі нелегітимними, як і президент Путін. Відповідно, міждержавні договори і угоди можуть бути припинені до визнання легітимності російської влади. А це вже не жарти, це майже колапс.
Якщо врахувати, що путінська Росія сьогодні веде боротьбу за европейський ринок і, прямо скажемо, має дуже серйозні проблеми на цьому напрямі, то захистити інтереси путінських наближених олігархів невоєнними методами у такому разі стане практично неможливо. Ймовірність війни різко збільшиться.
Зрозуміло, що мова не йде про пряму російсько-европейську війну. Це не зараз. Але війна на европейській периферії – її ймовірність стане практично стовідсотковою. У цьому сенсі рух Кремля в Єгипті, Судані і Лівії (а також можливо, і в Ємені) варто розглядати як підготовку до такої війни. Правда, у такої війни буде тільки два продовження – або Кремль потерпить поразку, як у Сирії, не досягнувши поставлених спочатку реальних завдань (росіянам, зрозуміло, скажуть про перемогу, але мета війни – не зробити приємне ватникам, там йдеться про набагато серйозніші завдання). Або Кремль зуміє добитися успіху на европейській периферії, і тоді Европа буде вимушена сама вступати в цю війну, підсумком чого стане неминуче пряме зіткнення вже з Росією. Знову ж таки: це зіткнення знову відбуватиметься не на російській або европейській території (принаймні спочатку), але воно в такому сценарії неминуче.
Безумовно, Навальний і відмова в його реєстрації не стануть головним або навіть важливим приводом для таких сценаріїв. Вони об'єктивні і не залежать від одного, двох, десяти точкових рішень або чинників. Війна, що виникає сьогодні, має давню передісторію, вона стала украй вірогідною у зв'язку з цілим ланцюгом вирішень російської влади, головні з яких – створення в країні кримінальної моноекономіки, що зробила її становище гранично нестійким. Але в ситуації, яка складається, коли рівновага, що відокремлює Росію від війни, все ближче до свого нестійкого положення, кожне нове рішення, що підштовхує еРеФію до війни, може це нестійке положення обрушити остаточно.
Такий формат війни, до речі, рано чи пізно втягне в нього і ЗДА. Поведінка особисто Трампа ролі грати вже не буде. При цьому американці, як вони і люблять, стоятимуть над сутичкою і підкидатимуть в неї поліна і плескати гас. Ідеальна позиція для вирішення величезної маси власних проблем і завдань, при цьому результат такої війни можна передбачити вже сьогодні. Оскільки за 18 років Путін нічого не створив у Росії окрім сотні мільярдерів і зарубіжних рахунків своєї челяді і холуїв.
P.S. ЕРеФія є уособленням всесвітнього зла й має припинити існування

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків