Лондон звинуватив Москву в підривній діяльності і агресії проти Европи

Радник прем'єр-міністра Англії з національної безпеки Марк Седвілл заявив, що якщо Росія проведе кібератаку проти британських об'єктів, то відповідь буде асиметричною. За словами Седвілла, сказаним під час виступу в Комітеті із стратегії національної безпеки британського парламенту в Лондоні, уряд країни, ймовірно, відреагує, використовуючи зброю на свій розсуд.

Седвілл в своїй промові процитував трактат про військову стратегію «Мистецтво війни» китайського мислителя VI століття до н.е. Сунь-цзи, запропонувавши використовувати при протистоянні свої сильні сторони і слабкість супротивника, повідомляє Bloomberg.
Таким чином, Седвілл, який займається аналізом діяльності британських спецслужб, не став детально розповідати, коли і як Лондон відповість на російську кібератаку. Проте він відзначив, що перевага Англії перед Росією, у якої немає союзників, полягає в можливості укласти військовий союз із Францією й іншими західними державами.
Крім того, Марк Седвілл заявив, що Росія намагається посіяти розбрат і підірвати демократію в західних країнах. За його словами, Росія є зростаючою загрозою і готова використовувати пропаганду, підривну діяльність і кібератаки для нанесення збитку Англії й іншим країнам Европи.
Як відзначив радник прем'єр-міністра, погрози з боку Росії включають як нетрадиційні інструменти ведення війни, наприклад кампанії по дезінформації, так і нарощування її військового потенціалу в Північній Атлантиці і в Східній Европі.
«Ми знаємо, що російська загроза, безумовно, посилюється і диверсифікується. Ставлення Росії до Заходу в цілому погіршало, і це погіршення, судячи з усього, продовжиться», – підсумував він.
Коментатори вказують, що це не перше різке звинувачення на адресу Росії з боку представників британського уряду. Так, днями начальник генерального штабу збройних сил Англії, головний маршал авіації Стюарт Піч заявив, що Росія може загрожувати безпеці глибоководних кабелів, прокладених по дну Атлантичного океану між Європою і Америкою.
Британський прем'єр-міністр Тереза Мей на п'ятому саміті «Східного партнерства» за участю представників шести пострадянських країн у Брюсселі заявила про необхідність протистояти погрозам з боку Росії.
Раніше вона також звинуватила Кремль в спробах підірвати європейські демократичні режими. Вона підкреслила, що Лондон робитиме все необхідне для забезпечення своєї безпеки і для захисту союзників.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків