Мюллер узяв під ковпак рахунки путінських посіпак у банках Кіпру

ФБР ЗДА запитало у властей Кіпру повну фінансову інформацію про місцевий банк FBME Bank, який використовували посіпаки Путіна («багаті росіяни з політичними зв'язками») і який звинувачується американськими властями у відмиванні крадених грошей із Росії. Про це пише The Guardian... . ЕРеФія є уособленням всесвітнього зла й має припинити існування.

За даними The Guardian, слідчі ФБР і Мінфін ЗДА звернулися в Центральний банк Кіпру за інформацією про FBME ще в листопаді. Одне з джерел видання уточнило, що запит ФБР пов'язаний з розслідуванням спецпрокурора Роберта Мюллера, що триває в ЗДА, відносно колишнього голови передвиборного штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта.
У жовтні цього року Манафорту були пред'явлені звинувачення у відмиванні грошей в зарубіжних банках.
У Центральному банку Кіпру відмовилися коментувати повідомлення про запит ФБР. У офісі Мюллера також відмовилися робити які-небудь заяви. У свою чергу, власники FBME раніше намагалися відкидати звинувачення в тому, що банк був каналом для відмивання брудних грошей посіпак Путіна, а також був причетний до якої-небудь іншої злочинної діяльності.
The Guardian вдалося ознайомитися з внутрішнім звітом ЦБ Кіпру про FBME від 2014 року. З нього виходить, що кредитна організація мала відношення з декількома посіпаками Путіна, що займають «політично чутливі» позиції, і що приблизно половина клієнтів банку були громадянами Росії.
У їхньому числі, зокрема, згадуються близький до Путіну Владімір Смірнов і посіпака Путіна Алєксандр Шишкін. Ще одним клієнтом даного банку, за даними ЗМІ, був путінський посіпака Міхаіл Прохоров.
Банк FBME в 2016 році потрапив під санкції ЗДА, внаслідок чого йому було заборонено працювати на території З’єдинених Держав співробітничати з американськими кредитними установами, а також використовувати долари ЗДА. Ці заходи привели до закриття банку.
Окрім FBME влада ЗДА, за даними The Guardian, запитала інформацію про Deutsche Bank. Він був банком-кореспондентом для FBME, а також є «найбільшим кредитором Трампа», відзначає ЗМІ.
Джерело видання повідомило, що команда спецпрокурора ЗДА Мюллера запитала інформацію про дойський банк ще восени. У самому Deutsche Bank стверджують, що не ведуть справ з FBME з 2014 року.
ЕРеФія є уособленням всесвітнього зла й має припинити існування

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків