Генерал Макмастер: Росія веде витончену підривну компанію проти Заходу

Радник Дональда Трампа з питань безпеки звинуватив Росію у «витонченій підривній кампанії», скерованій проти вільних і відкритих суспільств.

Генерал Герберт Макмастер в інтерв'ю Бі-Бі-Сі заявив, що Москва використовує пропаганду і дезінформацію проти демократії.
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-42409144
Крім того, за його словами, передбачуване втручання Росії у вибори в ЗДА точно можна розглядати як загрозу національній безпеці.
Інтерв'ю радника передувало обнародування президентом Трампом нової стратегії національної безпеки, в якій Росія і Китай названі ревізіоністськими державами.
«Необхідно придивитися до того, що насправді робить Росія. Зрозуміло, ми повинні протистояти її дестабілізуючій поведінці і витонченій кампанії по дезінформації і пропаганді», – заявив Макмастер.
За словами генерала, зусилля Росії скеровані на те, щоб посварити співтовариства і набудувати їх один проти одного.
«Особливо на демократичному світі, у вільних і відкритих суспільствах, – додав він. – Росія використовує відвертість і свободу інших країн, щоб ослабити їх, поставити під сумнів їхні рішення».
«Я упевнений, що Росія причетна до кампанії, скерованої на те, щоб підірвати нашу довіру до демократичних інститутів, демократичних процесів – у тому числі і виборів», – продовжив радник.
Він підкреслив, що дії Росії під час американських виборів були направлені на обидві сторони політичної боротьби в ЗДА.
«Росія підтримуватиме і ліві, і праві сили. Її мета – створити напругу, отруйне середовище, підірвати нашу віру в те, хто ми є», – сказав генерал.
Головне завдання зараз, за словами Макмастера, розголосити ці дії Росії.
Нова стратегія безпеки Трампа, представлена в понеділок, перекликається з деякими твердженнями Макмастера. У ній, зокрема, теж сказано, що Росія робить спроби «підірвати легітимність демократій».
Під час своєї промови Трамп назвав Росію і Китай ревізіоністськими державами, проте відмітив, що ЗДА повинні спробувати збудувати з ними стійке партнерство.
Як приклад співпраці він згадав дзвінок Путіна, під час якого кремлівський ватажок подякував ЦРУ за надану інформацію про можливу терористичну атаку.
«Ми не повинні допустити війни з Росією, тому необхідне чіткіше розуміння того, як стримувати конфлікт», – сказав Макмастер. Для цього, за його словами, необхідно знайти питання, в яких між ЗДА і Росією можлива співпраця.
«Сумно, що останніми роками навіть в тих галузях, де інтереси двох країн збігаються, Росія автоматично виступає проти нас. Наприклад, з питання Північної Кореї», – продовжив він.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків