«Йди вмирати, бомжиха, ми спати хочемо» – Її вбив Путін – Крим – хроніка окупації

У Сімферополі померла вагітна дівчина, яку виставили в капцях на зимову вулицю з лікарні ім. Семашко. Приводом для прояву жорстокості до пацієнтки стала відсутність поліса ОМС. Юрист лікарні говорить, що сам не розуміє, як це відбулося. У тому, що трапилося винна вся система надання медичної допомоги: вагітну півночі ганяли по медустановах і врешті–решт вигнали на мороз. Тетяні Піменової було 21 рік. До свого 22–го дня народження вона не дожила п'ять днів. Півроку назад дівчина переїхала до Криму до свого цивільного чоловіка з Волгоградської області. Пізніше, коли вона завагітніла, до неї на якийсь час перебралися батьки – Наталія і Юрій… . На мою думку – це відплата за мовчазне, а може й не мовчазне сприяння окупації Криму… Росія є уособленням всесвітнього зла й має бути знищеною.

«Ми дізналися, що вона вагітна тільки в листопаді, – розповіла « Приміткам»  мати дівчини Наталія Піменова. –  Ми з чоловіком збиралися на заробітки, на вахту до Москви, заїхали дочку відвідати. А вона нам говорить: «Побудьте зі мною, зараз зима, в Москві холодно, а навесні поїдете». Ми залишилися». Недавно все четверо зняли житло в селі Донське Сімферопольського району.
Увечері 17 січня дівчина відчула нездужання, у неї піднялася невелика температура. Оскільки в місцеву амбулаторію йти було вже пізно, вагітній Танє викликали «швидку допомогу».  Лікарі, що приїхали на виклик, зробили дівчині укол і запропонували госпіталізацію в інфекційну лікарню. Таня відмовилася через упередження, що інфекціонка –  джерело зарази, залишилася удома.
До півночі їй стало гірше. Температура піднялася до 39 градусів. Сім'я знову викликала «швидку»,  жінку забрали в лікарню. Рідні з нею не поїхали. «Нас завірили, що її однозначно госпіталізують, покладуть в палату, –  розповідає мати. –  Тому ми вирішили її не супроводжувати, а приїхати першим автобусом через декілька годин».
Якби чоловік або батьки поїхали в лікарню, їм би довелося повертатися в сіло на таксі, що для сім'ї в обмеженому матеріальному становищі вельми невигідно, пояснює мати Тетяни. Рішення стало фатальним: коли молода вагітна жінка зіткнулася з бюрократичною байдужістю і опинилася на вулиці без грошей і з телефоном, що розрядився, її просто нікому було захистити. Спочатку Тетяну доставили в Луговську ЦРЛ, до якої відноситься село Донське. Там її оглянули і видали напрям в Сімферопольську лікарню 7.  У приймальному спокої сьомої лікарні у жінки узяли аналізи і поставили попередній діагноз. Убита горем мати не може навіть переказати написане в напрямах дочці. «Ніби ГРВІ під питанням, лихоманку написали, щось з нирками під питанням», –  сказала вона «Примєчаніям»  по телефону. Родичі так і не зрозуміли, з якої причини Таня опинилася в приймальному спокої Сімферопольської лікарні ім. Семашко.
«Вона весь час дзвонила чоловікові, повідомляла про те, хто її оглядає, які аналізи роблять, куди везуть, –  згадує Наталія. –  З Семашко дзвонила, скаржилася, що до неї вийшов гінеколог і сказав: «Думаєш, я буду тебе тут вночі дивитися?»  Потім її сталі виганяти, говорити, що в госпіталізації вона не має потреби і повинна піти додому. Вона просилася залишитися до ранку, скаржилася на температуру. Ми знайшли телефон приймального спокою, дзвонили, нам відповіли: «Ми що, готель? Приїжджайте і забирайте».
Врешті-решт Тетяну в три години ночі виставили за двері із словами: «Ми теж люди, нам спати потрібно».  Вагітна дівчина опинилася на холоді в чому була –  тонких штанях, пуховику і ляпанцях. Телефон сів, подзвонити додому вона не змогла. Таня провела на вулиці годину, поки її не відмітила випадкова перехожа.
«Ми зустрічалися вчора з нею, –  розповідає мати покійної. –  Вона говорить, що побачивши на темній вулиці дівчину з пакетами, у пуховічку і капцях, начебто вагітну, підійшла і запитала «Вам погано?»  Таня відповіла, що їй потрібно подзвонити. В цей час чоловік Тані, Владислав, вже одягнувся і пішов пішки по трасі до Сімферополя в надії зловити машину. Він попросив дівчину викликати для Тані таксі і відправити її до Донського, а він підсяде в машину на трасі. Так моя дочка потрапила додому. Ця дівчина розповіла, що Таня поділилася з нею: у Семашко їй все-таки робили якісь уколи, але нам дочка про це чомусь не повідомила».
Додому вагітна жінка повернулася з температурою 40. Рідні так і не зрозуміли, що стало причиною відмови в госпіталізації. Вони лише припускають: відсутність документів –  паспорта і поліса ОМС. Таня нібито скаржилася, що в приймальні Семашко її через це називали «бомжем».
Документів у Тетяни дійсно не було. Паспорт, поліс і СНІЛС у неї вкрали в Москві торік. Відновити документи дівчина не встигла –  потрапила на лаву підсудних. «Вона зустрічалася з хлопцем, вони розлучилися і він звинуватив її в крадіжці, –  говорить мати дівчини. –  Суд визнав її винною і дав 4 місяці. Вона звільнилася в квітні 2017 року, сказала, що їде додому, а потім подзвонила вже з Криму і повідомила, що живе у своєї улюбленої людини, Владіка, з яким вони довго переписувалися».
Таня намагалася відновити документи, знаходячись в Криму. За словами рідних, вона кожного тижня їздила в Білогірськ, як на роботу, але там їй незмінно відповідали: «Запити відправлені, чекайте».  Розуміючи, що їй потрібно ставати на облік і якось народжувати, Таня вирішила повернутися на батьківщину у Волгоградську область. Але не встигла: від'їзд був призначений на кінець січня.
Так з довідкою про звільнення з МПВ Тетяна і поїхала в ту фатальну ніч в лікарню. «Вона не бомж, –  плаче мати. – Там на довідці все є: прізвище, фотографія».
Наступного дня Тетяні стало краще. Температура впала, вона змогла поїсти, самостійно ходила в туалет. Але вже до ночі лихоманка почалася знову, сеча відходила насилу. Мати побігла за медиками місцевої амбулаторії, почала просити, щоб дочки поставили сечовий катетер. Але їй заявили: «Такого устаткування у нас немає».
«Ми привезли доктора або фельдшера з амбулаторії до нас додому на машині, а через п'ять хвилин приїхала «швидка», –  крізь сльози згадує матір. –  Таню знову повезли в Луговську ЦРЛ, там поставили катетер. Вона скаржилася на біль ви животі, а я її заспокоювала: «Сечу вивели, зараз стане легко».
З Луговськой лікарні жінку повезли в перинатальний центр до Сімферополя. «Там їй зробили УЗІ, сказали, що матка закрита, все гаразд, –  говорить Наталія. –  Потім почали дивитися дитину. Таня питала мене: «Мама, що там видно?»  Дитинча, говорю, ручки, ніжки. «Хто, мам?»  Говорять, дівчинка. Таня так зраділа, заусміхалася, Владік дуже хотів дівчинку. Потім говорять, що дитина, на жаль, загинула, не витримала високої температури –  білок згорнувся.
Таня впала в паніку, кричала, що Владік її вб'є –  дитини не уберегла, що краще сама помре. Я не знала, як її заспокоїти».
Тетяну почали готувати до штучних пологів (термін вагітності складав 23 тижні). Узяли аналізи, визначили в палату. Весь цей час мати жінки Наталія була з нею.» Танін чоловік і отець приїхали, –  продовжує жінка. –  Я відійшла буквально на хвилинку, щоб двері їм відкрити, чула, як вона кричала мені «Мама, де Владік? Мама, матуся!»  Коли повернулася, вона вже лежала на кушетці, з носа у неї текла кров, а у рота була кривава піна. Так моєї дівчинки не стало».
За словами рідних, лікарі поки не сказали їм, що ж трапилося з Тетяною. Медики перинатального центру лише припустили, що у жінки була вірусна пневмонія, яка могла протікати безсимптомно. Значному погіршенню стану могло посприяти переохолодження, отримане напередодні вночі. Розтин пройде в понеділок, 22 січня. В суботу, 20 січня, батько Татьяни Піменової побував в прокуратурі і Слідчому комітеті, написав заяву на дії співробітників приймального спокою лікарні ім. Семашко в Сімферополі. Він вже зустрічався з юристом медустанови і передав письмове прохання повідомити прізвища і посади тих, що чергували того дня в приймачі медиків. «Говорити нам імена вони відмовилися, прикриваючись безпекою співробітників, –  стверджує мати Тетяни. –  Самому юристові важко сказати, що ж відбулося в ту ніч, сказав, розбиратиметься».
Сім'я чекає, коли їм видадуть тіло, і збирає кошти на транспортування і поховання Тетяни на батьківщині. Після похоронів мати і отець планують повернутися до Криму, де добиватимуться справедливого розгляду у справі про смерть дочки.
Джерело:
https://primechaniya.ru/home/news/yanvar_2018/idi_umirat-_bomzhiha-_my_spat_hotim/
P.S. Тих, які наїхали в Крим дуже багато, вже катастрофічно багато. Практично всі місцеві жителі відчувають до них або неприязнь, або ненависть. Описана вище доля про ту, що наїхала, яку окупаційна медицина довела до смерті. Ми ще почуємо немало таких історій, оскільки камені з неба б'ють не тільки по кримчанах.  Ховати дівчину будуть в еРеФії, звідки вона і приїхала на захоплений її країною півострів. А її численні родичі, що наїхали до Криму, добиватимуться справедливості, якої в Криму більше немає, зокрема через них. Чи розуміють вони, що за смерть своєї родички несуть рівну відповідальність з путінськой владою, брехливими пропагандистами і байдужими лікарями? Упевнений, що ні.
Росія є уособленням всесвітнього зла й має бути знищена.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків