Локалізація Абсолютного Зла триває…


З Росії висилають 58 дипломатів ЗДА з Москви і два з Єкатєрєнбурга. Плюс відкликана згода на розміщення консульства в Петербурзі. Це, зрозуміло, відповідь на американське рішення про висилку 60 російських дипломатів і закриття російського консульства у Сієтлі… .
Росія є Абсолютним Злом, яке треба знищити.
З рештою країн простіше – там доведеться висилати роздрібними партіями. До відкликання послів приєдналася сьогодні Словенія. Поки тут все без несподіванок – формування держави-ізгоя йде послідовно, але без поспіху.
Амбасадор ЗДА сьогодні повідомив, що на території ЗДА можливий арешт російських активів у зв'язку із справою Скріпаля. Новина була сприйнята з російського боку відразу, російський член Совфеда Джабаров відразу емоційно назвав ці дії розбоєм, мабуть, сприйнявши новину глибоко особисто. За державу образливо або просто не встигає витягнути все свої схованки – неясно.
 1522136449196467
ЗДА вже цілком очевидно переходять до жорсткішої зовнішньої політики, і Росія стає однією з піддослідних, на яких обкатуватимуть новий курс. І цей курс вже починає озвучувати новий помічник по національній безпеці Болтон. Поки він ще не вступив на посаду, але до його заяв вже прислухаються. Зокрема, він заявив, що держдепартамент до цих пір проводить помилкову політику Обами, і необхідно переглядати її в світлі зміни сосунків з Іраном. Зокрема, необхідно посилювати стосунки з Іраком, який є по суті маріонеткою Ірану і багато в чому використовується як майданчик для протидії політиці ЗДА у Сирії. Крім того, необхідно зближуватися з Туреччиною, відновлюючи стосунки, які серйозно похитнулися, з нею. Для Росії і це неприємний дзвінок, оскільки саме на суперечностях Туреччини і ЗДА ведеться багато в чому поточна політика, яка багато в чому є «останньою надією» в питанні будівництва газових коридорів в Европу.
Якщо з Іраном завдання виглядає простішим, то з приводу Росії перед ЗДА є одна серйозна перешкода – статус постійного члена Ради Безпеки ООН. Всі дипломатичні атаки на Кремль у такому разі потрібно розглядати з погляду постановки під питання права Росії бути присутньою на Радбезі. До речі кажучи, у ЗДА завжди є можливість підійти до завдання непрямим шляхом – просто вигнавши всіх російських представників при ООН, які мають дипломатичний статус. Тоді і без позбавлення Росії права постійного члена Радбезу може виникнути прецедент-колізія технічної відсутності російських представників в ООН.
До речі, ситуація не унікальна – в 1950 році СРСР бойкотував засідання Радбезу у відповідь на те, що Захід заблокував вимогу СРСР надати місце КНР у Радбезі уряду Мао Цзе-дуна замість представника Гоміньдану. Було оголошено, що всі рішення Радбеза у відсутність СРСР вважатимуться незаконними, проте з фактичної точки зору Захід використав бойкот і відсутність СРСР, провівши резолюцію про надання допомоги Південній Кореї в ситуації початку війни між Північчю і Півднем, коли КНДР практично розбила війська Південної Кореї. Це, власне, і змінило хід корейської війни і стало серйозною поразкою СРСР, який до того моменту практично вирішив завдання на Корейському півострові.
 img47
Прецедент відсутності одного з членів Радбезу є, а його заяви з приводу незаконності рішень можна так само ігнорувати, як і в 2050 році, причому теперішня еРеФія – жалюгідний огризок СРСР, який у 2050 році перебував в абсолютно безперечній якості переможця в Другій світовій. Сьогодні Росія є рудиментом минулої епохи після абсолютно безперечного програшу Холодної війни з відверто непритомним керівництвом.
У цьому сенсі ЗДА можуть піти на такий непростий, але дуже дієвий крок, створивши образ Росії як держави, що ігнорує всі мислимі норми міжнародного права, агресора, військового злочинця і мафіозного утворення. При цьому ЗДА не доведеться особливо напружуватися, оскільки взагалі-то все так і є. Великий керманич утлого човна гребе явно не туди, а тому аргументи на користь такої позиції ЗДА і Заходу в цілому з'являються безперервно самі собою.
Проте жорна мелють поволі, тому поки що загоничі послідовно обгороджують Кремль червоними прапорцями, поступово ведучи його туди, де стоять хлопці з рушницями. Ось вони-то і стануть кульмінацією полювання. Враховуючи ж хронічну нездатність російського керівництва грати на випередження і граничну нестачу інтелекту, сумніватися, що загоничі справляться зі своєю частиною, не доводиться.
Росія є Абсолютним Злом, яке треба знищити.
 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків