Лікар сказав «у морг»

Пропоную до уваги черговий текст Юрія Нестеренка: Лікар сказав «у морг»… .
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
*
Слово Юрію Нестеренко:
«Ница вистава, яку в мережі влучно охрестили «вираби Путіна», можливо, навіть не варто було б коментувати. Захід не просто був настільки нудним і передбаченим, наскільки і очікувалося, але і само по собі взагалі не тягне на інформаційний привід. Що відбулося? Та нічого не відбулося. Що змінилося? Нічого не змінилося. Путін як не був президентом, так і зараз їм не є (нагадаю, що його останній легітимний термін, навіть якщо не враховувати фальсифікації, закінчився в 2008 році, а горезвісне «підряд» означає не право займати пост «по два рази через раз скільки хочеш раз», а неможливість робити це після того, як один раз відбув два терміни підряд). Росія як була Імперією Зла і загрозою миру, так нею і залишається. А в який ляльковий театр грає узурпатор там у себе ради власної розваги, нам тут, за межами Королівства Кривих Дзеркал, нецікавий ані з практичної, ані навіть з естетичної точки зору.
І все-таки один примітний аспект варто відзначити. Хоча в нім, зрозуміло, теж немає нічого несподіваного – я говорю про це вже багато років. Але для деяких любителів заперечувати реальність він, схоже, таки став новиною.
Ні, я не про масштаби фальсифікацій – тут якраз все стандартно, цього разу вони були навіть дещо нижче, ніж в двох попередніх випадках (всього лише 10 мільйонів укинутих бюлетенів проти 11,4 в 2012 і 14,6 в 2008, за підрахунками Сєргєя Шпількіна, що традиційно аналізує результати на основі відхилень оголошених підсумків від нормального розподілу). Найсмішніше, що, оскільки Росія є Імперія Зла, фальсифікації в ній взагалі не потрібні – абсолютна більшість вибирає Абсолютне Зло і при абсолютно чесному підрахунку. Але, оскільки знову-таки Росія є Імперія Зла, утриматися від фальсифікацій вона все одно не може.
Так от примітні не офіційні результати, не мірила порушень і навіть не корекція перших з урахуванням других. А мірила протесту, на який до останнього сподівалася секта Свідків Навального і весь релігійний перебіг віруючих у ХРЄН (Хорошій Русскій Європєйській Народ). Отже, загинайте пальці. Даріна Полюдова. Віктор Капітонов, Васілій Нєдопєкін і Станіслав Дзічковській. Сєргєй Шаров-Делоне. Це – всі, хто вийшов на заздалегідь анонсовані в мережі акції протесту в день «виборів» і після. 5 осіб на всю Росію. І не треба згадувати 1968 рік. Тоді тим, хто вийшов на площу світили роки таборів. Зараз – у гіршому разі адміністративне затримання по ст. 20.2 КоАП.
«Тіло цього народу ще сіпається – представляючи небезпеку для тих, що навколо – але його мозок мертвий», писав я в своїй статті «Вихід» в 2010 році. Тоді мені багато хто не вірив. Дехто з них прозрів після «кримнаша». Тепер пора б вже зробити це і решті.
Лікар сказав «у морг», значить – в морг.
І це нарешті доходить і до західних лідерів. Після чотирьох років війни і грубого знехтування Росією міжнародного права в Україні (не говорячи вже про окупацію територій Грузії і Молдови, яка триває), після тисяч і тисяч убитих, після збитого малайзійського «Боїнгу», після вбивств Літвінєнко і ще 14 чоловік в тій же Великобританії, що роками «заміталися під килим» – замах на Скріпаля і його доньку таки переповнив чашу терпіння наших любителів, що здавалася бездонною, співробітничати з кровожерними зомбі. Не встиг я обуритися, що Трамп, всупереч категоричним рекомендаціям власних радників, привітав недофюрера з «переобранням» і в черговий раз заявив у Твіттері, що «хороші стосунки з Росією – це добре» (тоді як «хороші стосунки з Росією», так само, як і з нацистським Дойчландом свого часу – це не просто не «добре», це злочинно!) – як ЗДА «приєдналися до флешмобу» по висилці російських дипломатів (або «дипломатів» в лапках), і як приєдналися! 60 російських агентів єдиним стусаном під зад, плюс закриття вже другого консульства! Будь я схильний до конспірології, я б вже припустив, що Трамп грає з чекістською міллю в «доброго і злого слідчого», де в ролі злого виступає то Конгрес, то члени його власного кабінету, що ніяк не дають Дональду укласти жадану операцію з другом Вованом. Але це, звичайно, навряд чи. Трамп, видно, все ще хотів би такої операції – але тепер уже ніяк не можна, і навіть він це розуміє – enough is enough. На момент написання статті російських представників загальним числом 150  висилають 26 країн плюс НАТО (де чисельність російської місії скорочується на третину), і цей список може ще вирости; посол ЕС відкликаний «для консультацій». Такого не було ніколи – навіть в самі напружені роки минулої холодної війни. Тепер дійсно можна говорити, що справа зрушилася з мертвої точки. І в цьому сенсі не так вже важливо, хто поздоровляв недофюрера з «переобранням» і чи роблять «вибори» в окупованому Криму ще менш легітимним того, хто нелегітимний і так. Хітлера, Мілошевіча, Хусейна, Каддафі теж визнавали легітимними – до певного часу. І коли це час, який все ближче, прийде – пригадають все, від Криму до військових злочинів у Чечні. Мало не покажеться.
Правда, наші політики і зараз підкреслюють, що їхні заходи скеровані проти путінського режиму, а не проти російського народу. З дипломатичної точки зору, це правильно. Гірше, якщо вони насправді все ще зберігають ілюзії відносно росіян. І навіть від деяких колег, що знають Росію не з чуток, ще можна почути, що мовляв у 1990-х вона була «нормальною европейською країною» (а значить, може знов такою стати). Що ж – освіжу їхню пам'ять. Отже, в найвільніший, демократичніший, прозахідній – ельцинській – період своєї історії Росія:
– до останнього підтримувала військового злочинця Мілошевіча;
– підтримувала диктатуру Лукашенко (Черномирдін фактично врятував його від революції)
– окуповувала частину Молдови, зберігши російсько-радянський заповідник у Придністров'ї;
– вела гібридну війну проти Грузії, яка закінчилася геноцидом абхазьких грузин (більше 20 тис. убитих мирних жителів, більше 200 тисяч біженців)
 – варварськими методами вела війну в Чечні (від 30 до 80 тис. убитих мирних жителів);
 – амністувала ГКЧПістів і учасників комуно-фашистского заколоту 1993 року, провалила ідею суду над КПРС і люстрацій, зберегла Мавзолей, пам'ятники Леніну й інші атрибути комуністичної ідеології;
– на чесних виборах при вільних ЗМІ обирала комуністів і жіріновців;
– не розкрила жодну справу про вбивства незалежних журналістів і політиків;
– привела до влади Путіна.
Росія завжди, за будь-яких режимів, була злом і нічим, окрім зла, бути не може.
І наприкінці про особисте. Про емоції. Я не радію пожежі в Кемерово. Все-таки діти загинули. Ну та, звичайно – в Сирії під бомбами російських вбивць та їхніх посіпак теж загинули (і продовжують гинути!) діти. 2300 за один тільки 2017 рік (за даними SNHR). І щонайменше 138 в Україні (за станом на початок березня), плюс ще 80 – в збитому росіянами «Боїнгу». Але російські діти, які згоріли в Кемерово, в цьому не винні. Винні їхні батьки, що голосують за Путіна і його політику, їхні вчителі, організуючі ці «вибори» і які розповідають підопічним про «українських фашистів» і «наш Крим», їхні старші брати, службовці в армії агресора. А діти – ні. Вони не дожили до електорального і закличного віку. Не встигли. Тому я не радію. Я не відчуваю взагалі ніяких емоцій з приводу їхньої смерті. Мені просто все одно.
І це – той максимум, на який має право розраховувати Росія та її мешканці.»
Оригінал російською мовою:
Росія є Абсолютним Злом, яке треба знищити.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків