Тепер Путін і Московія – отримали відповідні клейма – Anti-colorados

Всі ми дуже любимо п'ятницю за те, що попереду два вихідних, але саме увечері п'ятниці вони і починаються. Саме тоді можна реалізувати самі відірвані фантазії, не побоюючись того, як ти виглядатимеш наступного дня. Якщо все піде не так, як було заплановано, то можна просто проспати суботу і зробити собі не єврейський варіант шабату, коли можна просто нічого не робити і відпочивати… .
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
*
Причому, після цього ж ще і неділля залишиться. Загалом, п'ятниця – духовна сестра молодості, коли здається, що все ще попереду і навіть замислюватися про те, чим все кінчиться саме для тебе – рано і безглуздо.
Втім, такий хід думок справедливий для країни, яка вже і не пам'ятає, коли була остання війна. Принаймні, поточне покоління це не пам'ятає, а тих небагатьох, хто міг би щось про неї розповісти, як про особисті враження, вже не чутно. У нас такої розкоші майже немає, бо в цей самий час молоді хлоп'ята, в яких все життя має бути попереду, ризикують ним на передовій в тій підлій війні, яку нам нав'язав супротивник. Тому, кожна п'ятниця має присмак прийдешнього понеділка і не дає відірватися від цієї реальності і піти у відпочинок з головою.
Саме наступний понеділок і весь наступний тиждень обіцяють стати украй цікавими. Причому, якихось різких рухів начебто не передбачається, але, як мінімум, дві події, які візьмуть свій початок буденно і зовні – майже непомітно, матимуть наслідки, що далеко йдуть, вже пізніше, коли вони наберуть потрібні оберти.
Отже, в понеділок ми остаточно попрощаємося з антитерористичною операцією, як форматом військових дій на Донбасі. Це трапилося за двома причинами. Перша, і найважливіша, Україна набрала форму, при якій може називати речі своїми іменами і готова до тих наслідків, які можуть з цього виникати.
ЗСУ прямо зараз мають кондиції, достатні для того, щоб вирішувати завдання при будь-якому форматі втручання РФ в хід бойових дій. Звичайно, ця готовність істотно підвищиться протягом року, коли у війська поступить відчутна кількість нового, високоточного озброєння й інших потрібних речей, але вже зараз військові готові повернути росіянам боржок за 2014 і 2015 роки, який ніхто не збирається забувати і який вже є кому і чим повертати.
З іншого боку, на тижні, що йде, пройшла остаточна формалізація Московії як агресора і окупанта. Найважливіше, що відбулося в цьому напрямі, трапилося в ЕС. Якщо ЗДА це зробили цілком очікувано, у вигляді одного з послідовних кроків, скерованих проти бензоколонки, що злетіла з котушок, то з Европою було куди складніше, але і вона, нарешті, формалізувала свою оцінку діям РФ в Україні. Тепер Путін і Московія – отримали відповідні клейма. Між іншим це означає, що прямо зараз з'являються юридичні наслідки для стягнення з Московії контрибуцій і репарацій. Але ми чудово знаємо, що міжнародні суди – штука довгограюча і до того ж, в РФ можуть не визнавати ухвали таких судових інстанцій, просто тому, що вони Путіну не подобаються. Це вже достатньо. Зрозуміло, що врешті-решт, лепрозорію доведеться вивертати кишені, тільки ось коли цей момент наступить, говорить важко.
І тут варто пригадати, що після закінчення АТО в Україні Великобританія готує новий залп. Як ми пам'ятаємо, з 1 січня цього року там набув чинності закон про конфіскацію «всього нажитого непосильною працею». Це стосується майже всіх росіян з тих трьох сотень тисяч, які осіли на Альбіоні. Сам по собі закон гарний, але спритні ділки тримають свої заощадження під прапорами різних офшорних гаваней. Так от, на тижні Лондон прийме ще один закон, який зобов'язує офшорки надавати дані про кінцевих бенефіціарів.
Ось це вже удар під дих. Як тільки закон буде ухвалений, то сотні мільйонів і мільярди доларів миттєво знайдуть своїх документальних господарів і вони навряд чи зможуть обґрунтувати легальність походження грошей, захованих по офшорних юрисдикціях. За цим настануть арешти коштів і їхня конфіскація. Крім того, імена і суми виявленого бабла навряд чи будуть утаємничуватися, а тому – почнуться публічні конфіскація добра, нажитого засновниками «тайгового союзу». Ясно, що миттєво це не відбудеться, але ситуація рушить в режимі парового катка у виключно правильному напрямі.
Загалом, тиждень обіцяє бути украй цікавим, просто треба буде уважно стежити за тим, як все закрутилося. Краса цього дійства обов'язково внесе елемент гармонії в те, що ми спостерігаємо щодня і щось підказує, що це сподобається всім нашим читачам.
Оригінал російською тут:
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків