Супротивник отримав потужне висилання, або Чому зараз можна? – Anti–colorados

Не сумніваюсь в тому, що більшість українців читали або бачили по ТБ те, що на цьому тижні говорили президент Порошенко, секретар Ради національної безпеки Турчинов і командувач об'єднаними силами на Донбасі Наєв… .
Росія є Абсолютним Злом, яке треба знищити.
*
Відмітимо, виступи йшли один за одним, з невеликими проміжками за часом, але приблизно в одній тональності. Напевно, багато хто запам'ятав пасажі президента про Москву, яку київські князі заснували в Заліссі через недогляд і необачність. А крім того, він раптом заявив про якусь тріаду, яка зараз дійсно почала вимальовуватися в щось могутнє, чого не було раніше: армія – зберігає землю України, українська мова – серце України, а українська церква – душа України. Причому, на всіх трьох напрямах вже добре помітно не тільки рух, але і те, що швидкість цього руху невблаганно зростає.
Потім виступив Пастор і видав характеристику населенню країни-агресора, нашого ворога в опублікованому есе. Там він видав наступне:
«Ця страшна суміш ординської жорстокості, тайгового хамства і багатовікової рабської озлобленості і створили феномен російського народу. Він небезпечний і руйнівний, схильний до агресії (безглуздої і нещадної). Тоталітарна форма державності є для нього необхідною системою стримування і приборкання. Війна стала для росіян формою самореалізації, коли не стримують, коли можна проявити своє нутро.
Окупація Кавказу, Західної України, Східної Європи, Криму, Донбасу схожі як за формою, так і за змістом. Щоб перемогти ворога – потрібно знати його суть. І в цьому російські класики надають нам неоціниму послугу».
Він мав на увазі знамениті рядки з творів Лермонтова, Толстого й інших російських письменників. Влучнішого визначення ніж те, що міститься в приведеному уривку з «Хаджі Мурата» – придумати дуже важко. Можливо, потрібні слова міг підібрати тільки легенда чеченського народу – генерал Дудаєв. Причому, слова російських класиків лягають в одну тональність з тим, що сказав сам Турчинов.
Тільки прогриміли вихлопи сірководню з приводу слів Порошенко і Турчинова, як генерал Наєв дав розлоге інтерв'ю, в якому по поличках розклав те, що й як планують робити ЗСУ під час звільнення Донбасу. Причому, він відзначив, що має чітку установку про те, що на цих землях знаходяться такі ж громадяни України під захистом законів України, як і на материнській частині України й різниці немає ніякої. Але ті, хто взяв в руки зброю, з його слів, не повинні втрачати часу і прямо зараз віддати себе в руки українського правосуддя, яке ухвалить мудре рішення у вигляді мінімального покарання або звільнення від відповідальності. Що стосується тих, хто скоїв військові злочини, то Наєв відмітив, що у них є шанси зберегти хоч і не свободу, але здоров'я, і життя – гарантовано.
Ще одна категорія – російські військові і найманці. Їм Наєв запропонував скористатися можливістю організовано покинути територію України і при цьому ЗСУ їм дадуть вийти без втрат, хоч і без гарантій того, що потім їх розшукуватимуть як військових злочинців. Але дечого Наєв не сказав, але воно читалося між рядків. Це стосується двох останніх категорій. Він не сказав, що їх чекає, якщо вони не скористаються озвученою пропозицією, яка обмежена за часом. Він просто відмітив, що війська, які входять в угрупування, і додані їм силові структури вже готові звільнити Донбас профільним способом. Це треба розуміти таким чином, що пріоритету витискування російських окупантів ніхто не ставив. Схоже на те, що військові настроєні знищувати цю погань максимально, унеможливлюючи її відхід у РФ. Принаймні, з решти інтерв'ю Наєва це є видимим неозброєним поглядом.
Тільки розійшлися коментарі цього інтерв'ю, а з військового полігону прямо сьогодні прийшла ще одна заява президента, який був присутній на кінцевому етапі випробувань нового, високоточного ракетного комплексу «Вільха». Загалом, президент особливо і не приховував, хто повинен випробувати на своїй шкурі підвищену вдесятеро точність цих ракет. І взагалі, інтерв'ю було дуже зарядженим і давало могутнє висилання супротивникові. Коротше кажучи, «Вільху» ставлять в серію, а перед цим була заява Міністерства оборони про те, що узгоджений графік постачання «Джавелінів».
Тут ми відмітимо, що подібні речі під час війни заявляються і демонструються з лагом в часі. Найчастіше, «засвічуються» і промовляються перспективи постачання або випуску чогось нового тоді, коли процес вже йде або близький до завершення. Анонсувати подібні речі не прийнято категорично.
Загалом, створюється враження, що 30 квітня ситуація на Донбасі зміниться формально, а потім в дуже швидкому часі – почнуться зміни фактичні. Можуть виникнути питання про те, звідки береться така впевненість? На це ми відповімо просто. Хай кожен перечитає те, що ми привели тут у вигляді слів вказаних осіб, а ще краще – почитати або подивитися їхні заяви в першоджерелі, а після цього – поставити собі одне просте питання: «Чи уявляєте ви собі такі заяви таких осіб в 2014 році? А в 2016? Ну а в 2017? А зараз ЗМІ навіть не відреагували на заяви, наші ЗМІ, але в РФ цю подачу отримали. І ось, після того, як відповідь на це питання буде сформульована кожним читачем, то залишиться ще одне – риторичне: «Чому зараз можна?»
Оригінал російською тут:
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків