Новий ракетний удар по військовій базі на півдні провінції Хама у Сирії

Удар по ній було завдано з Ат-Танфа системою залпового вогню HIMARS. Серед загиблих є росіяни… .
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
*
DcBRRsOXcAAvp_6
В результаті удару і детонації складу з боєприпасами загинули бойовики КВІР (корпус вартових ісламської революції) і пакистанського Зейнабійюн (шиїти-біженці з Пакистану, угрупування «сини Зейнаб»).
На метушню Асада з непідконтрольними нікому угрупуваннями вже мало хто звертає увагу, хіба що черговий крокодилячий плач з приводу масови вбивств цивільного населення в ході «звільнення від терористів». Природно, на загибель цивільних всім, загалом, плювати. Формат війни поступово переходить вже не у війну з Асадом як таким (сам по собі він вже мало кого цікавить унаслідок своєї повної ресурсної незабезпеченості, фактично Асад навряд чи контролює навіть свій палац), а у війну з Іраном на території Сирії.
Відверто кажучи, саме Іран є основною причиною того, що війна в Сирії так затягнулася і принесла такі катастрофічні руйнування. До 2013 року опозиція вже була близька до того, щоб повалити Асада, і сьогодні про нього б вже ніхто і не згадував. Проте саме Іран в обмін на введення своїх сил КВІР загнав до Сирії десятки тисяч бойовиків різних іноземних найманих формувань, чим з одного боку, забезпечив нарощування своєї військової присутності, з іншого – запустив процес тотального руйнування всієї території країни. Але навіть в такому форматі війна поступово хилилася до завершення і поразки тепер уже Ірану, проте в 2015 році Путін ввів війська, що змусило Захід переходити до прямої інтервенції у Сирії, результатом якої став її розділ на зони окупації.
 2527791
Тепер уже зовнішні гравці зайняті тим, що вимушені видаляти іранську військову присутність з Сирії, і прямо зараз йде підготовка до нової хвилі інтервенції до Сирії, вже з боку арабських держав.
Враховуючи, що Іран зайняв більшість колишніх військових баз на території Сирії і використовує їх для нарощування своєї військової інфраструктури, удари по ним будуть все частіше і все жосткішими. Крім того, у такого нарощування є вузьке місце: постачання. Так, про-іранські проксі – не регулярна армія, по суті, це сміття і непотріб, знайдений на території величезного регіону, тому здебільшого їхнє постачання в частині забезпечення продовольством перекладене на «підніжний корм» (простіше кажучи, орієнтовано на банальне пограбування території), але паливо, зброю і боєприпаси все одно доводиться доставляти ззовні – склади самого Асада семирічна війна спустошила.
Складність з доставкою техніки, боєприпасів і зброї та тонкі, такі, що висять майже у повітрі, лінії постачання обмежують чисельність іранського контингенту в Сирії. По суті, більше 100-120 тисяч чоловік він просто не в змозі утримувати. Іран нечутливий до втрат серед своїх проксі – їх легко замінити, благо на території самого Ірану перебувають близько мільйона біженців з Пакистану і Афганістану, крім того, вбоге населення іранських нетрів теж цілком охоче наймається на сирійську війну з метою заробити і пограбувати, тому масова загибель іранських проксі командування КВІР, яке і веде цю війну, майже не турбує – їм нескладно знайти заміну.
 1a42d589bd14

Іранська проблема серйозно турбує Ізраїль, ЗДА і країни ЛАД (ліга арабських держав), їхнє завдання знаходиться як в политико-дипломатическом полі, так і в чисто військовому. Коаліція Заходу і ЛАД робить зусилля, щоб зруйнувати ситуативний союз Туреччини, Росії й Ірану, і якщо з турками є певні зрушення, то Росія поки досить міцно прив'язана до Ірану з цілком прозаїчної причини: Кремль може утримувати не дуже велике авіаційне угрупування і забезпечити невелику наземну присутність (в основному радники, спецназ і наймані підрозділи ПВК), проте без іранського гарматного м'яса у військовому відношенні можливості Росії в Сирії близькі до нуля. Крім того, сам Іран робить дії, що вимушують Росію чіплятися за цей союз. Принаймні, у всіх попередніх провокацій з хемічною зброєю видно дуже чіткий іранський слід.
Вірогідність того, що саме Іран організовує хемічні  атаки з метою «замазати» Росію в співучасті у військових злочинах, украй висока. І у Хан-Джейхуні, і в Думі хемічні атаки були проведені з повітря, а авіація Сирії повністю підконтрольна КВІР. Захід особливо і не приховує, що чудово знає, хто і з якою метою організовує ці провокації, проте в Росії подібна інформація – заборонена тема і табу, тому російський електорат свято упевнений, що це знову проклятий держдеп скоїв страхітливий злочин з метою обчорнити світле лице російського царя.
64692680

Загалом, те, що Кремль уклепався в сирійську авантюру, як в свіжий коржик, очевидно. Питання лише в тому, які будуть наслідки, коли араби і Захід вже серйозно візьмуться за Іран у Сирії (та і в Іраку). І наскільки російські військові потраплять під заміс, що почався.
В мережі є непоодинокі повідомлення про те, що в результаті нічного удару є загиблі і серед російських військових.
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків