ЕРеФія проривається – технологічно…

Росії потрібний технологічний прорив, оскільки наявні розробки дозволять їй відчувати себе упевнено лише найближчі два-три десятиліття. Про це заявив президент РФ Володимир Путін на XI з'їзді Російського союзу ректорів… .
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
*

Цікаво що всього лише 18 років потрібно було колишньому завклубом, щоб зрозуміти важливість технологічного прориву для Росії. Очевидно, що сама постановка питання про «прорив» явно говорить про катастрофу всієї попередній політики, оскільки по-нормальному краще все-таки не здійснювати героїчні кидки на амбразуру, а спокійно, але послідовно розвиватися. Втім, кому це говорити?
На наше щастя благі побажання Путіна – це одне, а реальність –  абсолютно інша.
Путін вочевидь не знає, що державна політика в галузі технологічного розвитку визначається не науковим співтовариством, а все-таки державою. Логічно було б ставити завдання «ривка» (раз вже інакше розвиватися не виходить) не вченим, а уряду. Це він повинен створити державну програму, пов'язати її з потребами галузей, намітити перспективи і (що вельми важливо), знайти ресурси.
Хто знаходитиме ресурси? Ректори? Вірогідно, таку промову потрібно виголошувати перед майбутнім урядом, але з чуток, його очолить все той же Мєдвєдєв, тому логічно, що доводиться виступати перед зовсім іншою публікою: Мєдвєдєв – він про інше. Його завдання – виконувати роль страшненької, дурнуватої, але найвідданішої подружки. Створюючи правильне тло, на якому навіть Путін виглядатиме гігантом думки.
Кажучи інакше, побажання про «прорив» правильне, але абстрактне. Сферичне. Та ще і не перед тією аудиторією. З таким же успіхом Путін може сісти на теплохід по Неві й те ж саме викласти в мегафон туристам, що випадково опинилися на ньому. Ну, або своїм охоронцям – зрозуміло, що туристів навряд чи допустять до Тіла. Ефект, в усякому разі, буде нітрохи не гірше.
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків