Міністр оборони Великої Британії закликав озброюватися, щоб зупинити агресію Росії

Британія повинна зайнятися нарощуванням своїх Зброєних сил ради протистояння російській агресії, наводить Daily Mail слова міністра оборони цієї країни Ґевіна Уїльямсона… .
Росія – це Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

За словами міністра, Лондону потрібно виділити на армію і флот додаткові гроші – інакше Великобританії доведеться розраховувати виключно на ядерну зброю. 
Уїльямсон заявив, що Путін кидає Британії «виклик в кожній сфері», а небезпека, що загрожує країні, знаходиться на вищому рівні з моменту закінчення холодної війни.
Крім того, міністр розповів про десятки випадків вторгнення російських літаків і кораблів, на які доводилося реагувати ВПС і ВМС Британії. 
«Росія Путіна поводиться все більш самовпевнено. Кремль продовжує кидати нам виклики в кожній сфері, – заявив Уїльямсон. – Менш ніж за десятиліття королівські ВПС були підняті по тривозі 58 разів у відповідь на наближення російських військових літаків».
Британський міністр вказав на те, що російська активність в Північній Атлантиці виросла десятиразово «до рівня, що не баченого з кінця холодної війни».
«До того ж Росія закрила очі на хемічну бійню в Сирії, попутно за допомогою кібератак заважала роботі урядів і підривала демократію», – додав він.
За словами міністра, щоб дати відповідь на зростаючу загрозу, Лондону потрібно адаптуватися. «Тому ми працюємо над тим, щоб у наших Збройних сил було оснащення і підтримка, необхідна їм для того, щоб забезпечити нашу країну, – будь то в кіберпросторі, на суші, в повітрі або на морі», – заявив Уїльямсон.
Міністр оборони також відзначив, що виділення грошей на оборону потрібне для того, щоб «погані речі не відбулися». За його словами, якщо у Британії не буде ефективної армії, ВПС і флоту, то їй доведеться «звернутися до найкрупнішого засобу заборони».
«Вам не захочеться опинитися за ситуації, коли єдиним засобом стримування загрози і агресорів у вас залишиться ядерна зброя», – додав він.
«Справа в авіаносцях, справа в присутності в Тихому океані, в присутності в Північній Атлантиці, Середземному морі і Персидській затоці, яку підтримуватимуть неядерні фрегати і есмінці. Вони зможуть ... показати, що Британії не все одно і що вона захищатиме наші інтереси і наші цінності, – підкреслив глава оборонного відомства. – Якщо у нас не буде звичайних засобів залякування., то ми опинимося в положенні, в якому ніхто з нас не хоче опинитися, і нам доведеться звернутися до найкрупнішого засобу стримування».
Росія – це Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків