Україна звинуватила Росію у вбивстві опозиційного російського журналіста

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що вбивство Аркадія Бабченко організувала Росія. На думку голови кабміну, в Москві не пробачили журналістові його поглядів… .
Росія – це Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

Фоторобот
Гройсман прокоментував скоєний у Києві злочин в своєму Facebook. До повідомлення він прикріпив скріншот останнього повідомлення Бабченка в соціальній мережі, в якому той пригадав, як 29 травня 2014 року через перевантаження не сів у гелікоптер, який розбився того ж дня на сході України. «Мені повезло. Другий день народження, виходить», – резюмував журналіст.
«10 годин тому він написав про своє другий день народження. І ось його вбили. Переконаний, російська тоталітарна машина не пробачила йому чесності і принциповості», – написав Гройсман. Бабченка він назвав «справжнім другом України», який «розповідав світові правду про російську агресію».
Припущення про те, що за вбивством Бабченко міг стояти Кремль, раніше висловив і глава МЗС України Павло Клімкін, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку.
«Дуже рано говорити, хто за цим стоїть, проте розуміння аналогічних випадків примушує нас думати про те, що Росія використовує й інші види тактики для дестабілізації України, зокрема проводить теракти, підривну діяльність і політичні вбивства», – сказав Клімкін.
Міністр нагадав, що Бабченко був вимушений покинути Росію через погрози. «Він продовжив боротися за демократичну Росію, за Україну, і, звичайно, Москва завжди розглядала його як ворога», – сказав глава МЗС.
Аркадій Бабченко був убитий напередодні в своєму будинку на Нікольсько-слободській вулиці Києва ввечері 29 травня. Вбивця чекав журналіста в під'їзді його будинку. Вбивця три рази вистрілив жертві в спину. Бабченко помер у машині швидкої допомоги по дорозі в лікарню.
Слідство в Києві триває. Опублікований фоторобот підозрюваного у вбивстві Бабченко. Зображення виклав на сторінці в Facebook перший заступник голови Націанальної поліції України В’ячеслав Аброськін.
Росія – це Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків