Fox News: «Москва програє і буде викинута на звалище історії, як Радянський Союз»

Світ, можливо, і шокований зухвалими і непередбачуваними діями, які здійснює останнім часом Росія, – нападаючи на дисидентів на британській території з використанням хемічної зброї, підтримуючи Башара Асада в Сирії, а також явно намагаючись переконати, що її армія знов на висоті… .
Росія – це Абсолютне Зло, яке треба знищити.
*

Проте слід знати, що, якщо говорити про можливість початку нової Холодної війни, Росія приречена. Її спіткає та ж доля, що і колишній СРСР – Москва програє і буде викинута на звалище історії, як Радянський Союз. Про це пише Гарі Казіаніс в матеріалі для FOX News. Автор указує:
– Але перш ніж ми оголосимо про початок чергового небезпечного повороту в американо-російських стосунках, варто подивитися, як обидві сторони демонструють себе і співвідносяться один з одним по ключових параметрах, і чому Путін грає в небезпечну гру – гру, в якій, по суті, він ні за яких обставин не переможе.
По-перше, співвідношення військової потужності. Росія витрачає сотні мільярдів доларів на нову військову техніку, включаючи нову атомну зброю, атомні ударні підводні човни і підводні човни з балістичними ракетами на борту, крилаті ракети, бомбардувальники і деякі з найсучасніших танків в світі. Але все таки вона як і раніше безнадійно відстає від Америки – як по загальних оборонних витратах, так і по технологічній потужності.
Все, що необхідно знати, видно по одному статистичному показнику: Америка витрачає на свої збройні сили більше 700 мільярдів доларів, частково завдяки тому, що президент Трамп збільшує асигнування на військові потреби. Росія ж витрачає лише 46 мільярдів доларів. Згідно будь-якій статистиці, очевидно, що Росія поступається за чисельністю, кількістю озброєнь і технологіями в будь-якій військовій галузі, в якій вона спробувала б вести війну з Вашингтоном.
По-друге, у Америки є безліч союзників, до яких можна звернутися, якщо конфлікт з Росією розгориться серйозно, а у Москви союзників дуже мало. Безумовно, перш за все, мається на увазі альянс НАТО, стрижень европейської безпеки, який гарантує, що якщо Москва колись подумає почати військові дії проти країн Балтії, Польщі або будь-якої країни-члена НАТО, такий крок розглядатиметься як напад на весь Північноатлантичний альянс в цілому.
А враховуючи, що оборонні витрати НАТО, судячи з усього, зростають, частково завдяки деяким жорстким заявам президента Трампа, Росія явно потерпить поразку в будь-яких наступальних діях, які вона могла б собі придумати.
Потім існує економічна складова нової холодної війни. За окремо взятий рік російська економіка проводить тільки близько 1,4 трильйонів доларів. Америка, з іншого боку, як і раніше є найбільшою економікою в світі, і її ВВП складає близько 19 трильйонів доларів.
В світі немає жодної країни, яка перевершувала б ЗДА по виробництву матеріальних цінностей, створенню економічних можливостей і по економічному процвітанню. А якщо до цього ще додати інвестиційне середовище, яке сприяє дослідженням і розробкам, в майбутньому, судячи з усього, домінуватимуть такі компанії, як Google, Apple, Amazon, Microsoft і, можливо, Tesla.
Росія, м'яко кажучи, в кращому разі є величезною бензоколонкою з природними ресурсами, доля якої визначається цінами на нафту і природний газ.
Таким чином, при такому співвідношенні сил (явно не на користь Росії) чи є у Москви який-небудь спосіб завдати удару, який міг би дестабілізувати супротивника або забезпечити їй перевагу в новій холодній війні?
Безперечно, Путін володіє здатністю і чуттям завжди вести боротьбу асиметрично і таким чином, що сліди його дій чітко не помітні. Кращим прикладом є російські «зелені чоловічки», які вторглися до Криму і захопили його.
Москва, яка порушила своїми зухвалими діями тривалий мир в Европі, вирішила відітнути частину суверенної держави, при цьому підтримавши сепаратистські сили на сході України. І виниклий в результаті конфлікт до цих пір продовжується.
А ще слід згадати спробу злому Росією наших власних виборів в 2016 році. Поза сумнівом, це є частиною сценарію, який Москва, схоже, використовувала вже не раз, і мета Росії, судячи з усього, полягає в тому, щоб дестабілізувати обстановку і посіяти хаос скрізь, де це можливо.
Враховуючи, що Москва володіє величезними можливостями ведення кібернетичних війн і майстерно вміє діяти в соціальних мережах за допомогою неймовірної кількості «ботів», які поширюють «дезінформацію» або матеріали, які допомагають їй досягти своїх цілей, вона, схоже, знайшла спосіб «перекрити» деякі зі своїх слабких сторін і заповнити інші, більш традиційні, бракуючі можливості.
І якщо знати сильні сторони Америки і слабкі сторони Росії Вашингтону  зрозуміло як слід діяти, щоб претендувати на перемогу у разі початку нової холодної війни. Вашингтон повинен виявляти, засуджувати і протидіяти будь-яким спробам Москви посіяти хаос, викликати нестабільність або завдати шкоди нашим союзникам або партнерам.
В принципі, саму кращу тактику ми, напевно, могли б узяти безпосередньо з досвіду першої холодної війни – застосовувати стару добру тактику стримування, активізуючи дії неквапом, поступово, відповідати адекватно на кожен крок, що робиться Росією. І враховуючи величезні ресурси Америки та її союзників в порівнянні з Москвою, Путін і його банда швидко опиняться в незавидному положенні.
Сьогодні Росія повинна зробити вибір. Чи хоче Москва у результаті стати, як сказав один з високопоставлених членів адміністрації Трампа, «европейською Північною Кореєю» – державою, дипломатично і економічно ізольованою від своїх сусідів. Чи прийме колись Росія рішення перестати поводитися як країна-ізгой? Я сподіваюся, що колись в американо-російських стосунках не буде колишньої напруженості. Але, схоже, зараз холодна війна, швидше за все, поновиться. І Володимир Путін повинен боятися, – робить висновок автор.
Росія – це Абсолютне Зло, яке треба знищити.
 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків