Виявляється, що Росія у Сирії веде релігійну війну за православ’я

Заступник голови Госдуми РФ Іріна Яровая заявила, що Росія веде у Сирії боротьбу з тероризмом не за свої власні інтереси, а за інтереси всього православ'я, передає РІА «Новості»… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
«Сьогодні ми всі стоїмо перед новим викликом – тероризмом. І фактично сьогодні та боротьба, яку веде Росія в Сирії, – це боротьба не за свої інтереси, це боротьба за інтереси всіх православних, всіх мирних громадян, які знаходяться під реальною загрозою знищення від найжорстокішої і смертоноснішої сили в світі», – сказала Яровая.
З цією заявою Яровая виступила в парламенті Греції на Генеральній асамблеї Міжнародної асамблеї православ'я.
«Сьогодні руйнується право, переслідується православ'я. Причиною є ділення на своїх і чужих. Це дуже небезпечна гра», – сказала Яровая.
Заступник голови держдуми РФ Іріна Яровая
В даному випадку таку волаючу по напруженню ідіотизму заяву не можна списати на інтелектуальну вбогість спікера. Врешті-решт, якесь елементарне узгодження того, що Яровая верзе від імені Росії на міжнародних зустрічах, повинно бути просто за визначенням.
Кремль вліз в сирійський конфлікт, коли той пройшов низку трансформацій і став фактично релігійним конфліктом між сунітами та шиїтами. Природно, що в ньому присутня боротьба самих різних проектів ісламізму, але в цілому це вже не просто громадянська війна, а війна міжконфесійна, в якій Росія вмудрилася зайняти сторону шиїтів, володіючи 14-мільйонним сунітським населенням усередині своєї власної країни.
У цих умовах цілком зрозумілі категоричні твердження російських пропагандистів, які люто заперечують очевидне: їхня брехня хоча і є саме брехнею, але хоч би в чомусь виглядає розумною – признаватися в підтримці чужої Росії версії ісламу в боротьбі з тією, якою дотримуються більшість мусульманського населення Росії – формене безумство.
Природно, що ніяких національних інтересів в участі Кремля в цій війні не немає і бути не може. По суті, Путін за майже три роки війни так і не спромігся їх сформулювати. А решті й не треба – нехай начальство думає, у нього голова велика. Справа російського народу – співати начальству осанну.
Тепер же Яровая, виступаючи в абсолютно офіційній якості, верзе жахливу ахінею, яка мало того, що є брехнею (це нормально – нинішні росіяни брешуть, як дихають), але брехнею вкрай небезпечною: яке православ'я? Про що думає ця неосвічена пані, проганяючи такого роду заяви?
Таким чином Росія до статусу інтервента отримує статус релігійного ворога. І це за ситуації, коли суніти Сирії і без того вважають Росію за ворога, та і з шиїтами у Росії стосунки все більш напружені.
Версія про національні інтереси Росії, які Кремль нібито відстоює в Сирії, хоч якось здатна пояснити російським мусульманам, чому путінські соколи вбивають їх єдиновірців, їхніх дітей, дружин і людей похилого віку. Але Яровая стверджує, що ця війна для Росії взагалі ніяк не пов'язана з її інтересами. У Сирії воюють православні – з ким? Та з сунітами і воюють. У широкому сенсі – з мусульманами. Це рівно те, що говорять всі пропагандисти радикальних терористичних угрупувань: Росія воює з ісламом. Фактично Яровая підтримує версію терористів, мало того – вона її підкріплює своїм офіційним державним статусом, прямо підтримуючи тероризм.
Волаюче неуцтво – відмінна риса нинішньої російської еліти. Яровая в цьому сенсі просто еталонний зразок, хоч зараз під скло.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків