У НАТО побоюються, що вузькі дороги та бюрократія можуть перешкодити захистити Балтію від агресії Росії

Американська армія та її союзники по НАТО можуть не встигнути зупинити російські війська у разі їхнього вторгнення до Прибалтики і Польщі. До таких висновків прийшли в Пентагоні після штабних ігор, які включали симуляцію війни з Росією.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

Про це повідомляє The Washington Post. Співбесідники видання розповіли, що просування військ НАТО на схід буде сповільнено через вузькі дороги та бюрократію.
Газета відзначає, що кількість військ НАТО в Східній Европі невелика. Основним частинам у разі вірогідної війни доведеться подолати сотні кілометрів.
При перекиданні військ в країни Балтії залізницею військовим доведеться затриматися, щоб переставити потяги на іншу колію. У НАТО підкреслюють, що російська армія знає інфраструктуру східноєвропейських країн краще, ніж військові Північноатлантичного союзу. Росія входила в організацію Варшавського договору, а інфраструктура з тих пір кардинально не змінилася, уточнює The Washington Post.
Труднощі виявилися під час осінніх навчань 2017 року НАТО в Европі, коли американські війська, які відпрацьовували навики ведення бойових дій, протягом чотирьох місяців переправляли військову техніку залізницею з Грузії до місця постійної дислокації в Дойчланді. В результаті весь цей час солдати знаходилися на базі без озброєння, повідомив командир одного з підрозділів американської армії Адам Леки.
«Ми повинні мати можливість рухатися так само швидко або швидше, ніж Росія, щоб стати ефективною стримуючою силою», – заявив колишній командувач силами ЗДА в Европі Бен Ходжес.
У свою чергу, колишній представник ЗДА в НАТО Дуглас Льют повідомив, що в альянсі раніше не думали про перекидання на схід Европи крупних військових з'єднань. Але після приєднання Криму до РФ в 2014 році ситуація змінилася. Тепер НАТО розробляє план на випадок нападу Росії, але поки подолати існуючі проблеми досить складно. І найслабкішим пунктом передбачуваної операції сталі перспективи пересування військової техніки.
В деяких випадках у російських військових більше відомостей про стан мостів і доріг на сході Европи, ніж у сил НАТО, оскільки територія колишніх соціалістичних країн була добре вивчена в період існування Радянського Союзу. У Росії немає жодних проблем з переміщенням військ по своїй території. З іншого боку правила пересування військової техніки в різних країнах Европи, які відрізняються одні від інших,  здатні серйозно перешкодити важливому в умовах військового часу процесу.
Співбесідники газети вказали, що ще однією важливою проблемою є бюрократія. Зокрема, наголошується, що Росія може встигнути захопити всю Прибалтику, поки штаб армії ЗДА заповнюватиме 17 форм, необхідних для перекидання військ.
Злучені Держави і НАТО укріпили свою присутність у Польщі і країнах Балтії після захоплення Криму Росією в 2014 році і вторгнення на схід України.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків