Литва призвала ЕС поставити заслін підривній діяльності російських телеканалів

Голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс під час зустрічі з колегами з інших европейських країн у Люксембурзі призвав Евросоюз зробити російські телеканали, які він вважає пропагандистськими, недоступними для европейського глядача… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

«Перш за все ми повинні усунути наші слабкі місця – перекрити шлях пропагандистським телеканалам Росії, які транслюються з деяких країн ЄС з використанням проломів в правовій европейській базі», заявив дипломат.
Лінкявічюс також призвав членів ЕС підтримати російську опозицію. «Евросоюз повинен домовитися про застосування так званого «списку Магнітського» на загальноевропейському рівні», – відзначив він.
Литовський міністр нагадав, що в Росії «постійно порушуються права людини».
Нагадаємо, що раніше президент Литви Даля Грібаускайте заявила в інтерв'ю дойчському журналу Spiegel про загрозу вторгнення Росії. Вона попередила країни Балтії про необхідність готуватися до відбиття агресії Росії.
«Загроза велика, якщо ми не будемо готові до оборони», – сказала голова держави, відповідаючи на питання про те, наскільки, на її думку, серйозна небезпека нападу на Литву з боку Росії.
«Якщо ми покажемо, що можемо і хочемо захищатися, то ніхто на нас не нападе. Ми маємо бути готові – в думках, політично, технологічно, серцем і душею», – сказала Грібаускайте. Вона відзначила, що російські війська біля кордонів з країнами Балтії і Польщі «в 10 разів перевершують сили НАТО».
На думку Грібаускайте, країни Заходу проводять дуже м'яку політику стосовно Росії.
«Тільки коли на них нападають і вони розуміють, що Росія втручається в їхні інтереси, шпіонить за ними або маніпулює їхніми виборами, вони прокидаються», – відзначила вона в інтерв'ю. «Ми знаємо, що не можемо довіряти Росії», – підкреслила президент, нагадавши про те, що Путіниговорить одне, а робить інше.
Раніше, в ході торішньої загальнополітичної дискусії на генеральній асамблеї ООН литовський лідер попередила, що Росія відпрацьовує сценарії нападу на сусідні країни на навчаннях «Захід-2017». Тоді російська делегація залишила зал перед її виступом.
Президент Литви також публічно назвала Росію терористичною державою, чим викликала обурену реакцію Москви.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків