«Спорт поза політикою» – Берлін 1936 – Москва – 2018 – Слава Україні! Світлини.

Після політизування гасла «Слава Україні» президентові Міжнародної федерації футболу Джанні Інфантіно нагадали про футболку з написом «Путін»…
П’єр де Кубертен з Адольфом Хітлером та МОК у Берліні 1936 року, Джовані Інфантіно з Владіміром Путіним та ФІФА у Москві 2018 року були «поза політикою» й усе робили виключно «для миру, спорту та злагоди»
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

 П'єр де Кубертен, Адольф Хітлер, Джанні Інфантіно, Владімір Путін - усі вони, як усім відомо, завжди були «поза політикою»

FIFA теж «поза політикою»
FIFA зробила брендом цю футболку: логотип Федерації надрукований внизу обох одиниць на футболці.

Нагадаємо, 7 липня збірна Хорватії по футболу в серії пенальті обіграла Росію, після чого колишній гравець київського «Динамо» Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, а також скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відео-повідомлення із словами «Слава Україні!»
Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Віді, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест. Хорватський футбольний союз також попередив Вукоєвича про неприпустимість політичних послань в час ЧМ-2018.
Пізніше хорватська федерація повідомила, що звільнила Вукоєвича з посади помічника тренера збірній Хорватії і виключила з складу делегації на ЧМ-2018.
Амбасада України у Великобританії відреагувало на те, що в декількох британських топ-медіа гасло «Слава Україні» назвали «націоналістичним», пояснивши, що вираз має патріотичне значення на кшталт «Хай живе Франція», «Та хай живе Королева». Федерація футболу України обурена цькуванням гравця збірної Хорватії і колишнього легіонера київського «Динамо» Домагоя Віда і направила звернення у ФІФА з поясненням сенсу гасла.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків