ЕРеФія. Вистава для вати.

Російська армія проводить у вересні найбільші з часів Холодної війни навчання «Восток-2018». До них буде залучена приблизно третина всього особового складу ЗС РФ. Проходити вони винні на території Центрального і Східного округів… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
1489023518
Судячи з усього, йдеться про суто рекламний захід. Що, втім, при нинішньому міністрові оборони ерефії стало нормою. Будучи міністром МНС РФ, Шойгу підняв на небувалу висоту рекламу свого відомства, з реальними результатами було все значно скромніше. Єлізавєта Пєскова, міркуючи про те, що врятувати судно-будівництво може тільки реклама, в якомусь сенсі була права – врятувати не врятує, але красиву картинку намалювати можна просто чудово.
Коли армія залучає третину особового складу в навчаннях, це вже не навчання. Це просто військово-польовий парад та вистава. Щось типу танкового біатлону, авіадартсу й інших видовищних заходів, малопридатних для реальної війни. Зате красиво і багато журналістів.
Керувати таким величезним заходом, напевно, можна, але практичні навички в нім можна отримати тільки у вдосконаленні російських матюків. Будь-які навчання – це насамперед стрес-тест, на якому виявляються окремі вузькі місця, робляться узагальнення і висновки які розсилаються потім усім у вигляді рекомендацій. Цілком робоча схема і головне – розумна і яка не вимагає жахливої витрати ресурсів.
Чим більше стрес-тест, тим більше в нім «білого шуму», який заважає виявити проблеми, що цікавлять. У якийсь момент стає практично неможливо відокремити корисну інформацію від інформаційних «мережевих наведень». Саме тому великомасштабні навчання проводять в основному у форматі командно-штабних навчань, в яких можуть взяти участь і окремі елементи «справжніх» навчань.
Те що влаштовується зараз – це чистої води реклама. На кшталт олімпіади. Щоб привезти президента, посадити його на пагорбку в оточенні багато зіркових генералів, одягнути його в камуфляж з лейбом «Головнокомандуючий», дати в руки бінокль або красиві чорні окуляри – на вибір. Відібрані анкетні фотографи зроблять світлини, які тут же наляпають на майки-футболки, – ось, власне і все. Іншої практичної цінності у такого заходу не буде.
1504996527
Ну, в телевізорі росіянам розкажуть, що ворог перелякався, але власне кажучи, у теперішньої ерефії вороги взагалі суцільно діарейні якісь: їх навіть путінські мультики проносять на раз-два. Так, може, мультиками і обмежитися?
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків