«Вселенський Патріарх роз'яснив російській делегації, що рішення було прийнято, і що вже ведуться відповідні процеси.»

Перші вістки з переговорів на Фанарі: патріарх Кіріл не досяг всього, заради чого їхав… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба знищити.
*

Спочатку була зустріч в присутності всіх членів Синоду. Потім були перемовини тет-а-тет, лише з перекладом.
Представники МП були нервові та напружені. Зустріч завершилася перед 13:00. Очікувалося, що гості лишаться на обід, але вони відразу поїхали.
На питання журналіста Saken Aymurzaev «Ваше Святейшество, ну как?»  – патр. Кіріл відповів знервовано «Хорошо, хорошо», але явно без задоволення, яке виявляє переговорник після успішних перемовин.
Потім до журналістів вийшов митрополит Еммануїл, який був представником Патріарха на святі в Києві у липні. Він зробив коротку заяву, сутність якої була у фразі: ми ПОВІДОМИЛИ Патріарху про рішення щодо подолання розділення в Україні та надання автокефалії, яке ІМПЛЕМЕНТУЄТЬСЯ. Пізніше очікується офіційний текст, тому виклад може бути не буквальним.
В цілому підсумок переговорів для України дає підстави для стриманого оптимізму.
Однак не слід забувати, що «диявол ховається в деталях».
ОНОВЛ (14:25). Один зі свідків-українців почув фразу, яку на виході кинув член делегації МП: «Там все било уже рєшєно, ми нічєго не смоглі сдєлать».
Також повідомляють про «українців у вишиванках», які на камери російських каналів говорили, що «нікакова томаса нам нє нада». Традиційна тактика геббельс-TV. Мабуть прилетіли з Москви одним бортом.
Вісти з Фанару продовжують надходити.
«Вселенський Патріарх проінформував російського Патріарха про те, що рішення про проголошення Української Автокефальної Церкви прийняте» – пише грекомовне видання Оrthodoxia.info, яке підтримує позицію Вселенського Патріарха.
Заголовок новини можна перекласти як «Жереб (гральні кості) кинуто! Україна отримує автокефалію».
«Вселенський Патріарх роз'яснив російській делегації, що рішення було прийнято, і що вже ведуться відповідні процеси.»
«Ніхто не хоче, щоб створити ще один розкол, але хочуть єднання в Церкві» – сказав митрополит Еммануїл на питання Оrthodoxia.info щодо заяв російських представників, нібито створиться розкол. «Вселенський Патріархат не загрожує нікому і не сприймає чиїсь погрози» – додав він.
Поки що ніякої заяви з боку російської сторони немає.
Однак надходить більше інсайдерської інформації. Зокрема, що Московський патріарх пропонував провести міжнародну конференцію з питання української автокефалії, де б сторони виклали свої аргументи та історичні документи. Цю пропозицію можна взяти на озброєння – ПІСЛЯ проголошення Томосу провести таку конференцію, щоб спонукати МП визнати автокефалію.
Також обізнані з «внутрішньою кухнею» МП спостерігачі очікують, що провальні за підсумками переговори у Стамбулі можуть привести до кадрових рішень – патріарх спробує перекласти свою відповідальність на тих, хто безпосередньо займався «українським питанням» протягом попередніх років.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків