Є Путін є Росія – нема Путіна, нема Росії. Процес зрушив.

Якщо не брати до уваги штатну пропаганду та її похмурих персонажів, то вчорашній виступ Путіна оцінюється навіть цілком пропутінською публікою або негативно, або вкрай насторожено… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Путін був гранично непереконливий, причому спічрайтери завалили текст концептуально, навіть не вдаючись в деталі. Такого роду виступи робляться «або-або». Або голі емоції з мінімумом аргументів і напруженням, достатнім для схвалення Станіславським, або суха і абсолютно забійна фактологія. Не було ні того, ні іншого. Путін просто відбув номер, а його маніпулятивна демагогія могла переконати тільки повних імбецилів.
Рейтинг – священна корова, яку для Путіна тягнуть на мотузці й де можна, натягують не гребуючи взагалі нічим. Але в реальності набагато важливіше інше – мимрячий непереконливий Путін, який не спромігся ані переконати, ані продемонструвати начальницький рик (неважливо – за або проти «реформи») втрачає довіру. Криза довіри особисто до Путіна – катастрофа для всього режиму, оскільки вся пропаганда працює тільки на нього, ніхто інший з вертикалі не дотягує навіть до половини. Що їх самих, до речі, цілком влаштовує – а як Головний озлиться на прудкого підлеглого, який конкурує з ним в обожнюванні натовпу?
Криза довіри до Самого не означає, що завтра всі підуть на барикади. Швидше, навпаки. Байдуже перемикатимуть канал, почувши знайоме «кахи-кахи», хамство і сальні жартики, над якими ще недавно мліли. Для будь-якого клоуна і шоумена це смерть: коли ти просто набрид, на твій концерт не зазвати нічим. Авторитарний режим з нікому не цікавим диктатором – нонсенс, такого не буває, а тому ребром встане питання.
Насправді, ніхто не знає, що стане безпосереднім приводом для краху нинішнього режиму. Те, що це неминуче, обговорювати безглуздо, проте важливіше інше – створення умов, коли обвалення вже точно не може не відбутися. І тоді абсолютно неважливий привід – він виникне сам собою.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків