Сирія. Ідліб. Ерефія – джерело зла. Світлини.

Ситуація навколо Ідліба та каральної операції, яка готується, розвивається дуже швидко. Російські ЗМІ майже нічого не говорять про те, що відбувається, проте події там вельми динамічні… .
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Dl02DNMXoAAiqEq
Кремль використовує все більш грізну риторику, вчора Лавров заявив про те, що «гнійник» потрібно ліквідовувати. Зовсім недавно, навпаки, російська дипломатія як про перемогу розповідала про титанічні зусилля в створенні «зон деескалації», до яких відносився й Ідліб. Коли перемога встигла стати гнійником, головний по дипломатії ерефії не повідомив. Концентрація сил Асада навколо Ідліба досягла максимуму – більше взяти нізвідки. Всі – Туреччина, Асад, бойовики, ерефія – всі підтягають свої сили до лінії зіткнення.
DlydlafUYAA-FNb

DlztOLsWwAAIW2e

 Dl07XhWXsAAtLi0
Проте, можливий варіант, що «кулька здується». Причому вірогідність такого розвитку подій різко зросла. Буквально вчора турецький і американський міністри оборони досить довго обговорювали перспективи того що відбувається, після чого пролунав дзвінок начальника американського Генштабу російському колезі Герасимову, в ході якого Джозеф Данфорд попередив, що ЗДА дадуть відповідь на «будь-яку» хемічну атаку в Ідлібі. По суті, це чіткий, хоча і завуальований злегка ультиматум: або операція починається, і тоді трапляється хемічна атака з відповідними наслідками, або операції не буде – і тоді ніякої хемічної атаки не буде. В цьому випадку все гранично прозоро, нікому не потрібно нічого приховувати. Аналогічні політінформації з російськими колегами провели і співробітники Держдепу:
Що характерно: тональність асадовської преси в останні дні не те щоб змінилася, але з неї майже зник Ідліб. Пропагандистське накачування поки не потрібне.
Видно, зараз вирішується питання про проведення операції. У військовому відношенні вона залишається вкрай складною і невизначеною: Ідліб не оточений, лінії постачання бойовиків спираються на турецьку територію, тому будь-який штурм Ідліба йтиме в лоб, фактично розміном. У такому невизначеному випадку зовнішній чинник у вигляді удару відплати коаліції може стати вирішальним. І ця обставина зрештою може стати вирішальною в питанні проведення або скасування всієї каральної експедиції.
Політично відмова від зачистки Ідліба переведе війну в нову фазу: силового рішення немає. Значить, потрібно домовлятися. Будь-які домовленості знову упруться в Асада – з ним розмовляти «опозиція» не буде. Безвихідь, в якій Росія буде вимушена робити хід першою.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків