Остання гастроль фрау Ангели (Частина 1) – Anti-colorados

На минулих місцевих виборах у Дойчланді партія Ангели Меркель ХДС отримала на третину менше голосів, чим планувалося, і хоч і не втратила свої лідируючі позиції в Дойчському політикумі, але безумовно, ускладнила своє і так не дуже просте становище. Як результат, нинішній лідер партії Ангела Меркель вже заявила про те, що не висуватиме свою кандидатуру на грудневих партійних виборах і більше не очолюватиме партію, біля керма якої вона знаходиться з 2000 року, тобто – 18 років…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

Крім того, вона заявила, що не висуватиме свою кандидатуру на пост канцлера ФРД на виборах 2021 року. Тим самим вона висловила впевненість в тому, що внутрішня реконфігурація  дойчського політичного простору не приведе до її відставки з посади голови уряду. Проте вже зараз таку впевненість багато хто оцінює як надмірно оптимістичну. Принаймні, евро відразу відреагував зниженням курсу, щодо долара.
Епоха, яку можна назвати «після Меркель», вже точно не буде такою, як була при її правлінні. Річ навіть не в тому, що у владу прийдуть інші люди, а в тому, що за довгі роки свого перебування в канцлерському кріслі Меркель, безумовно, зробила Дойчланд більш ситим і заможним, але в той же час, вона виявилася не готовою до прямого вирішення фундаментальних проблем, які не розсмоктуються самі собою, і якщо їх не вирішувати, то це означає – відстрочити їхнє рішення і передати в спадок тим, хто прийде вслід за нею.
На наш погляд, головне питання, на яке Меркель повинна була дати відповідь і не дала його, полягає в тому, щоб визначити майбутню роль Дойчланду в світі і визначивши це положення – рухати країну саме до цієї мети. Мірило Дойчланду не дозволяє стати йому аналогом Данії, Швейцарії або Голландії, де можна зосередитися на якості життя своїх громадян і не допускати випадання країн з обойми високорозвинених, в плані економіки і технологій, країн. Розмір Дойчланду та його економічна вага вивів роль країни  на міжнародній арені в проміжний стан між її роллю в регіональному або світовому мірилі.
По тому, як Меркель явно відводила країну від чіткого вирішення питань глобального масштабу, можна було вирішити, що світові амбіції залишені за бортом і Дойчланд визначив себе як крупного регіонального гравця. Але це означає, що у такому разі ти делегуєш вирішення глобальних питань тому, хто здатний вирішувати глобальні проблеми, і вирішує їх з більшим або меншим успіхом.
Ось з цим якраз у Меркель не склалося. Дойчланд виявився дуже великим для Европи і дрібним для світу, і це послужило погану службу Европі, Дойчланду, ХДС і самій Меркель. Те, що привело до негативного результату на виборах, врешті-решт, пов'язане з тим, що глобальні проблеми, від яких Дойчланд намагався самоусунутися, все ж таки дісталися до Дойчланду і стали вже внутрішніми проблемами.
Як приклад можна привести проблему біженців з арабських країн, які висадили пацифістський і спокійний Дойчланд зсередини. Можливо, ми щось упускаємо, але в післявоєнній історії Дойчланду навряд чи можна знайти епізоди з крупними погромами і лінчуванням, які були відмічені, наприклад, в Кельні.
Позиція Меркель, а через неї і Дойчланду стосовно біженців, особливо з країн, населення яких вороже налаштоване до европейців, не тільки створила проблеми, але і проявила слабкі місця державної системи, прикладаючи тиск на які, можна ефективно маніпулювати зовнішньополітичною позицією Дойчланду. Причому, саме такий стан речей Меркель вже відкрито нав'язує своїм партнерам по ЕС, які все більше сприймають позицію Берліна в багнети.
А це якраз і є наслідком небажання адекватно брати участь в питаннях глобального характеру і потім – намагатися їх вирішувати на регіональному рівні й вельми сумнівним способом. У цьому питанні Дойчланд почав тиснути на партнерів по Евросоюзу своєю вагою, демонструючи вже не регіональні амбіції. Проте, якщо дотримуватися жорсткої позиції усередині ЕС, просто необхідно демонструвати свої зусилля для вирішення цієї ж проблеми, але вже на міжнародному рівні.
Джерело:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків