Бази, на які вони заслужили (Частина 1) – Anti-colorados

Напевно, всі пам'ятають цей мем про Іскандери, які сміються, який перейшов у росіян в тости, художню літературу і навіть музику, якщо так можна назвати те, що зараз ліплять в московії. Насправді, про Іскандари, що сміються, там віщають вже років п'ять або більше, і з урахуванням того, що це все-таки ракетна зброя, здатна нести ядерний заряд, то добре було б дізнатися про те, куди саме сміялися ці Іскандери?...
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

Відповідь на це питання була офіційно закрита духовними скріпленнями, але неофіційно всім було зрозуміло, що сміються вони в ту сторону, де мешкають люди з найобразливішими назвами, які змогли придумати росіяни, – вбік «гєйропєйцєв». І дійсно, незабаром з'ясувалося, що Іскандери вже вивантажені в анклаві Калінінграда і особливо багато їх скупчилися в Ленінградській області.
Формально, з боку Европи ще не було ніякої відчутної загрози. Окрім мікроскопічних армій країн Балтії, там нічого не було, а трохи далі – армія Польщі, яка своїми масштабами просто непорівнянна з російською і не може серйозно розглядатися як загроза. Проте, Іскандери вже сміялися.
І ось у Польщі розгортається перша військова база армії ЗДА, яка якраз і матеріалізувалася тому, що поляки втомилися слухати іржання Іскандерів з Калінінградської області. Причому, в 2017 році, із слів самих росіян, до Польщі прибула Третя бронетанкова бригада зі своєю сотнею танків Абрамс і відповідними бронетранспортерами Бредлі і самохідними гаубицями Паладін. Знову ж таки, із слів росіян, цю бригаду, за принципом ротації, змінила Друга бронетанкова бригада і знову зі своєю технікою, а Третя відправилася літаками додому, але без техніки.
Тепер же йдеться про бази або пункти дислокації бронетанкової бригади з чисельністю військовослужбовців близько шести тисяч чоловік. А крім того, там знаходитиметься техніка для швидкого розгортання як мінімум ще однієї бронетанкової бригади, за рахунок залишеної техніки Третьої бригади. Скільки ж там техніка насправді і для якої кількості бригад вже завезено – історія умовчує. А крім того, танкісти ніколи не діють самостійно, і швидше за все, там буде військ більше, чим шість тисяч військовослужбовців і, швидше за все, Польща стає одним з двох (плюс Румунія) основних вузлів оборони НАТО на східному фланзі.
Коментуючи ситуацію, російські військові припускають, що географічне розташування бази дозволяє швидко перекинути її персонал і техніку, в будь-яке потрібне місце, включаючи і Україну.
Це все вже не є якоюсь особливою новиною, але цікава реакція росіян на факт створення бази. З одного боку, вони обурюються, мовляв вони всі такі миролюбні і тут йде відверта мілітаризація прикордонних районів Польщі, як мінімум. Ось саме у цей момент вони геть забувають про ті самі Іскандери, які сміялися задовго до прибуття авангарду американських військ до Польщі і тому, причинно-наслідкові зв'язки вибудовуються саме з моменту появи американської бронетанкової бригади. Неначе не було погроз країнам Балтії та Польщі, не були завезені ці Іскандери і не поставлені в 50 км. від Польщі і врешті-решт, миролюбність РФ вже відмінно відома по тому, що вона творить в Україні і чого більше просто не можна допустити.
Але це ще не все. Оскільки ми базуємося на відмінному російському матеріалі, присвяченому цій темі, то простежуємо їхню логіку вже до кінця. А там вже для висловухих росіян йде пояснення того, що турбуватися ні про що не слід – нехай розгортають свою базу, мовляв нам є чим на це відповісти і далі – цитатою від начальника головного управління міжнародної військової співпраці МО РФ генерал-полковника Івашова:
«Це невелика база бригадного масштабу. Лякатися її не треба, у нас є всі засоби, щоб відповісти у разі загрози. Військовослужбовців там буде до шести тисяч чоловік. Війська, які сьогодні знаходяться на території Польщі, увійдуть до складу бази, плюс додадуть ще двійко батальйонів – адже у американців не нескінченний ресурс контрактників»
Загалом, на цьому вже можна було б закінчити, щоб у середньостатистичного росіянина все рівно вляглося між вухами, але в московії понти – дорожче за гроші і всього останнього, а потім – «Остапа понесло»:
«... у Росії на західному напрямі з обороною все гаразд і ресурсів для ефективної військової протидії вистачає. Так, на території Санкт-Петербургу і Ленінградської області дислокуються частини повністю укомплектованої Шостої загальновійськової армії, озброєні танками Т-72, далекобійними гаубицями, ракетними комплексами «Іскандер-М» і вогнеметами ТОС-1А «Солнцепьок»»
Джерело:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків