Аляска, як засіб суїциду – Anti-colorados

Недавно стало відомо про те, що в РФ серйозно розглядають можливість виходу з договору купівлі-продажу Аляски, підписаного між царською Росією і ЗДА. Загалом, на це можна було і не звертати уваги тому, що Москва вже давно довільно ставиться до тих договорів, які підписані вже від імені РФ і те, що виходить вона з договору чи ні, – особливого сенсу не має...
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

Адже не дарма їхній конституційний суд затвердив норму, що московія виконуватиме вирішення міжнародних судів (які можуть розглядати факт невиконання міжнародних договорів) лише в тій частині, в якій вони не суперечать інтересам московії. Це означає, що Москва послала сигнал про те, що не денонсуючи конкретні договори, вона відмовляється виконувати пункти, які зобов'язують її щось виконувати, але не відмовляється від вимоги виконання пунктів, які зобов'язують інші сторони договору.
Але з договором про Аляску планується саме його скасування. Логіка підказує, що будь-яка дія направлена на досягнення конкретної мети. Тобто, витягання старовинного договору з архіву і запуск його в юридичну, процедуру повинен дати якийсь відчутний і цілком визначений результат. Допустимо, що Москва планує поступити так, як це буває при розриві комерційних договорів, в певних випадках і вимагати реституції, тобто – повернення в стан, передування підписанню договору.
Така логіка речей підказує, що в Москві вважають, що можуть повернути суму, яку сплатили ЗДА за Аляску, а Вашингтон, у свою чергу – поверне їм ті землі, які були куплені за умовами договору. Загалом, такі заходи повинні готуватися в надрах міністерства закордонних справ.
Спочатку ситуацію повинні пропрацювати експерти міжнародного права, економісти і всі, кого це стосується. Потім в МЗС зобов'язані все це звести в аналітичну довідку, в якій мають бути викладені всі плюси і мінуси такого рішення, складності з якими належить зіткнутися і головне – чи може бути досягнутою мета, яка ставиться при реалізації цього плану.
Нам важко уявити якусь реальну мету, яка могла бути поставлена, оскільки зрозуміло, що ані розглядати це марення, ані тим більше – повертати Аляску, Злучені Держави не стануть і те, що собі придумали в Кремлі та МЗС, залишиться на рівні їхніх вологих фантазій. Але з урахуванням того, що за останні декілька місяців публічно розкрилася інша, більш практична функція російського МЗС, а саме – переправлення крупних партій наркотиків під виглядом дипломатичної пошти, то можна зрозуміти, в якому стані відомство Серьожі Лаврова і Маші Захарової, ліпить викладення щодо Аляски.
Проте, ця історія, у разі формалізації Москвою бажання розриву цього договору, може мати цілком реальні наслідки, але вже з іншого боку й з іншим знаком. В цьому випадку, абсолютно не важливо, що договору вже майже півтораста років і він пішов в глибини історії, а те, що він був підписаний між царською Росією, якої давно немає і ЗДА, які й зараз відчувають себе непогано.
Якщо Москва поставить це питання, то насамперед, їй треба буде обґрунтувати своє право вимоги за цим договором. Насправді це – ключовий момент, оскільки московія зараз позиціонує себе правонаступницею совка. Залишимо осторонь, наскільки такий стан речей відповідає нормам міжнародного права, просто приймемо це як аксіому. Москва сама це стверджує. Але фокус в тому, що сам совок, від імені якого виступав Ульянов-Ленин, прямо і безпосередньо відмовився від правонаступництва за царською імперією.
Це означає, що совок відмовився від зобов'язань, які цар брав на імперію в ході Першої Світової Війни, від всіх боргів (чималих) царської імперії і головне – цей акт став підставою для націоналізації майна, яке належало як колишнім підданим імператора, так й іноземним фізичним і юридичним особам. А за станом на осінь 1917 року, велика частина промисловості належала саме іноземцям.
Саме це увергнуло совок в режим країни-ізгоя, але юридичних претензій було пред'являти нікому й тому, це питання пішло в ту ж історію, як і договір про купівлю-продажі Аляски Америці. З цього виходить, що тільки переведення питання щодо Аляски в практичну площину, зажадає від московії формалізувати своє правонаступництво за імперією, бо без цього Москва не отримає права взагалі ставити питання про це, але як тільки це станеться, на до неї повернуться і всі обов'язки імперії, зокрема – фінансові і матеріальні зобов'язання. І всі ці питання виникнуть задовго до того, як РФ зможе щось розповісти про Аляску, яку все одно, – ніколи не отримає назад.
Загалом, якщо там дійсно вирішили зіграти в цю гру, то єдине, що можна сказати, із цього приводу: «З Богом, Парася!»
Джерело:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків