Рамштайн – Anti-colorados

  


U.S. Air Force Staff Sgt. Jeric HErnandez, 86th Munitions Squadron quality assurance inspector, inspects a fresh shipment of large ordnance on Ramstein Air Base, Germany, Oct. 19, 2018. Ramstein recently received one of its largest munitions shipments in recent history. (U.S. Air Force photo by Senior Airman Joshua Magbanua)
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
За часів Холодної Війни основна частина експедиційних сил НАТО розміщувалася на території Дойчланду, і в основному складалася з американського і британського контингентів. Воно і зрозуміло, оскільки протистояння військ НАТО і Варшавського Договору відбувалося саме по лінії східного кордону ФРД. Тому совок розташував свої ударні угрупування в ДДР і Чехословаччині, а їм протистояло декілька крупних угрупувань військ, одне з яких розташовувалася на авіабазі Рамштайн, між Мюнхеном і Нюрнбергом. Тут була зосереджена не тільки авіація, але і командні пункти, склади з боєприпасами і тут же зберігалася тактична ядерна зброя як для авіації, так і для сухопутних військ.
Зрозуміло, що такий крупний і потужний опорний пункт мав ешелоновану оборону як від сухопутного, так і повітряного нападу, з розвиненою системою ППО і всього іншого. До речі, рішення про відкриття в Польщі військової бази армії ЗДА, яку зараз умовно називають «Форт Трамп», означає не просто розміщення якоїсь кількості особового складу і техніки армії ЗДА, але і облаштування інфраструктури, необхідної для функціонування і безпеки бази. Це означає, що до вже майже розгорненого позиційного району ПРО, в Польщі буде розгорнено й сили ППО, здатні як мінімум, зробити розміщення бази безпечним від атак з повітря. А крім того, там обов'язково буде створено сховище матеріальної бази для розгортання крупніших з'єднань, у разі такої необхідності.
Проте, база Рамштайн є неперевершеною по своєму розмаху і можливостям. У нульових роках американці практично пішли з бази і вивезли все своє устаткування. Але «Друг Владімір» зробив все для того, щоб вдихнути в Рамштайн нове життя. Вона знову стала опорним пунктом американських збройних сил в Европі і туди повертається все те устаткування, яке здатне забезпечити необхідну безпеку бази.
Схоже на те, що відновлення функціональності бази зайняло якийсь час, та й устаткування: від систем зв'язку до ППО, зазнали масу змін і повернулося туди вже зовсім не те, що покидало її років десять – п'ятнадцять назад. Про те, що база вийшла на потрібні кондиції говорить той факт, що туди почалося завезення боєприпасів, яких повинно вистачити для будь-якого розвитку подій на европейському театрі військових дій.

U.S. Airmen assigned to the 86th Munitions Squadron unpack a fresh shipment of munitions on Ramstein Air Base, Germany, Oct. 19, 2018. The 86th MUNS recently received what its leaders call the largest shipment of ordnance in many years. (U.S. Air Force photo by Senior Airman Joshua Magbanua)
U.S. Airmen assigned to the 86th Munitions Squadron unpack а fresh shipment of munitions on Ramstein Air Base, Germany, Oct. 19, 2018. The 86th MUNS recently received what its leaders call the largest shipment of ordnance in many years. (U.s. Air Force photo by Senior Airman Joshua Magbanua)
Так, начальник відділу бойових операцій бази Рамштайн Девід Хед повідомив про те, що протягом жовтня була проведена крупна логістична операція по перекиданню на базу озброєнь. З його слів, на базу прибуло більше 100 контейнерів з боєприпасами і це було найбільше одноразове постачання з 1999 року, коли були доставлені ракети і авіабомби, призначені для проведення операції в Югославії. З тих пір база Рамштайн не бачила таких заходів.
При цьому не уточнюється, чи було це перше крупне постачання, з часу відновлення функціонування бази, і чи планується проведення подібних операцій ще. Але вже зараз очевидно, Москва довго підігрівала мілітаристський чад у власній країні безкарно і навіть без яких-небудь адекватний дій у відповідь з боку тих, кого Москва називала супротивниками і винуватцями у всіх своїх неприємностях. І ось прийшов час цих дій у відповідь.
Крім того, з інших джерел стало відомо про те, що від Бельгії до Румунії йде планомірне розвантаження американської бронетехніки, яка поступає морським транспортом й умовно, – бере курс на Дойчланд, куди доставляється автомобільним транспортом. Зокрема, в Румунії відмічено розвантаження танків «Абрамс», які були перевантажені на трейлери і поїхали вглиб Европи.
Відмітимо, до 2014 року нічого цього не було. Американських військ в Европі вже не було, а постійних військових баз вже точно не було. Тепер вони є, як є сховища техніки і боєприпасів, які йдуть постійним потоком, і база Рамштайн знову стала місцем зберігання ядерного арсеналу.
Загалом, праця Путіна по забезпеченню «миру» в Европі не пройшла дарма і за 4 роки змінилося буквально все, але головне – ці зміни продовжуються.
Джерело:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків