Від астрології до прикмет – Anti-colorados



З серії «До каві»
Значно більше 30 років тому, виник інтерес до того, звідки взялися різного роду марновірства, на кшталт чорної кішки, розсипаної солі або чогось подібного. Цей інтерес підштовхнув до прочитання пів центнера різної властивості  літератури і польові дослідження довелося зупинити в той момент, коли виявилось, що дослідження привели вже до підручників з психіатрії…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Загалом, тема була закрита і здавалося – назавжди, бо вже було досить зрозуміло, як народилися прикмети, а головне – чому вони прижилися у певної частини населення. Здавалося б, тема закрита і до неї вже немає сенсу повертатися. Але тут, в кінці 90-х, на очі попалися афіші з оголошенням про гастролі широко відомого у вузьких кругах, астролога Павла Глоби.
Пропустити можливість постежити за маестро в його місці існування – серед початкуючих астрологів, було рішуче неможливо і автор висунувся «в поле». Правда, двійко занять вів якийсь непоказний тип, який тупо читав якісь лекції з конспекту і ніякого драйву не демонстрував. Але на третій раз «Школа Глоби» таки явила засновника і світило гільдії звіздарів.
Загалом, 10 або 20 гривень за вхід – були того варті. Дивак досить легко тримався на сцені і захопив публіку майже миттєво. Він відразу заявив, що походить із стародавнього роду Ассірійців, які жили в стародавньому Вавілоні по вулиці Зіккуратна, 5-а, корпус 3, а тому – успадкував від предків стародавні знання по складанню гороскопів і написанню книг на цю тему.
Наскільки можна було зрозуміти, публіка складалася з домогосподарок і пенсіонерок, які хотіли відкрити вікно в безодню і безпосередньо звідти отримати таємні знання про минуле, майбутнє й про сусідку й власного чоловіка. У будь-якому випадку, публіка уважно читала гороскопи в безкоштовних газетках і бадьоро орієнтувалася в знаках зодіаку. Тобто, ці тітки були не хухри-мухри, а досить підкованими в галузі астрології, а тому – дивилися на ассірійця в прищур. Але він швидко вибив у них упевненість з-під ніг тим, що насправді, до 12 знаків зодіаку, особисто він додав ще два – Змієносець і Кіт.
А поки тітки від здивування робили ротом як риба викинута на берег, астролог Павло повідомив, що окрім добре нами видимого Місяця, є ще «чорний Місяць» – Ліліт, який може бачити тільки досвідчений астронавігатор, на зразок самого маестро. А щоб закріпити ефект, він видав і трохи таємних знань про невидимі, але важливі і навіть катастрофічні планети, на зразок Прозерпіни.
Після цього у всіх членів клубу «Чотирьох коней» відпали всякі сумніви і вони перетворилися на слухняних першоклашок, що слухають свого вчителя. Але, що цікаво. У своїй подальшій промові, астролог якось не сильно проходився саме зірками, повідомивши про те, що про зірки краще розповість його колега, а сам занурився в інші предмети, з його слів – щільно пов'язані з астрологією. Наприклад, він детально освітлював питання хіромантії (ворожіння по узорах долонь) і сигнатурології (відмітини на тілі). Він пояснив, що коли точність складеного, за його методом, гороскопу виявиться недостатньо, тоді треба уточнювати гороскоп ось цими дивними уміннями. І врешті-решт, коли знову повернувся до гороскопів, а вірніше, до їхньої властивості обкреслювати майбутнє, Глоба пішов в аналіз прикмет, яка і що провіщає.
Це було барвисте шоу, добре описане в монографіях по колективній свідомості або клінічній психіатрії. Але публіка посилено за ним конспектувала і явно мала намір саме цим користуватися насамперед, оскільки обчислювати положення зірок по ефемеридах – справа нудна і невдячна, а комп'ютери тоді були рідкістю, як і мобільні телефони.
Із слів самого маестро, на території московії у нього був куди більш знатний сінокіс, бо люди вірили в це все взагалі без трюків і психологічних прийомів. Напевно, в цьому Глоба не лукавив, оскільки  у свій час він був звіздарем самого Путіна. Загалом, тут ми повіримо Глобі на слово і просто візьмемо за аксіому, що в московії поголовно вірять в прикмети.
У такому разі, ми викладемо низку прикмет, які мали б росіянам про щось сказати, а висновки вони нехай роблять самі. Отже, в жовтні посилилося «мостопадіння» тільки за один місяць впали чотири мости в різних кінцях московії. Воно і до цього мости падали щомісячно, але тут процес явно прискорився. Але місяць – тривалий термін, а ось вчора щільність прикмет просто зашкалила.
Вдумаємося, за 30 жовтня: потонув один з найбільших в світі плавучих доків, в якому стояв авіаносець Кузя. Разом з доком, впали два баштові крани, один – на Кузю і обидва – теж потонули. Тільки пучина поглинула величезний док, як запалав автозавод ЗІЛ, а після цього – запалав столичний готель Останкіно. Але що може бути краще палаючої нафтобази в Сургуті, де спалахнули декілька резервуарів по тисячі тонн нафти в кожному? Загалом, прикмет і так вже виявилося з перебором, але вже до ночі, пожежа почалася на збройовому складі в Кронштадті – базі балтійського флоту.
Якщо це не прикмети і не передвісники, то що ж тоді може ними вважатися? Напевно, фахівці з прикмет вже змогли зробити припущення про те, куди рухається цей лепрозорій. Нам же, не віруючим у всю цю нісенітницю, було б цікаво дізнатися від фахівців їхню загальну думку тільки з одного питання: вогонь або вода?
Джерело:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків