Ігорь Стрєлков (Гіркін): «Як ви яхту назвете, Так вона і попливе»

«Як ви яхту назвете
Так вона і попливе»
(м/ф «Пригоди капітана Врунгеля»)….
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно Знищити.
*
 
Хоча «Адмірал Кузнєцов» – це не яхта, а військовий корабель, який не «пливе», а – морською мовою – «ходить» – в останньому все відповідає сенсу куплета. Поняття «нещасливий» у моряків (наскільки доводилося читати і чути) пристає до будь-якої «посудини» раз і назавжди. І, переконаний, назва грає в цьому певну роль (я – ідеаліст, а слово – матеріально).
У роки Великої Вітчизняної війни, за свідоцтвами практично всіх скільки-небудь об'єктивних істориків, ВМФ СРСР проявив себе вкрай слабо, зокрема на ТВД, де мав переважну перевагу над супротивником (Чорноморський ТВД, на приклад). Вся історія битв за Крим, Новоросійськ, знову за Крим – суцільний перелік провалів і некомпетентності флотських командирів. В порівнянні з сухопутними силами і ВПС, які стали до середини/кінця війни ефективними військовими машинами, флот показав себе «на три з мінусом» навіть за підсумками всієї Другої Світової. 3/4 десантних операції на Чорному морі зазнали поразки (з гігантськими втратами) розгрому – при видатному героїзмі і самопожертвуванні десантників – саме з вини флагманів загонів і капітанів кораблів.
Це не провина моряків, а біда... Наслідок ПОВНОГО (на 90-95%) знищення й еміграції офіцерських кадрів флоту за підсумками революції і Громадянської війни. Що дозволило архангельському хлопчику-розсильному, який взяв участь лише матросом в боях на річкових судах в Громадянську, всього за 20 років стати Наркомвоєнмором (головнокомандуючим ВМФ) більше жодного разу не воюючи (радником в Іспанії – не зараховується, там флот займався,в основному, тільки перевезеннями, боротьбою з підводними човнами й авіацією, яка його атакувала) і не покомандувавши на морі на війні навіть катером.
Проте, оскільки «країна вимагала героїв» – на флоті таким логічно призначили Кузнєцова. Вся «флотоводецька слава» якого досягнута тільки і виключно на адміністративному терені. – Про заслуги на якому я (з причин некомпетентності) судити ніяк не можу (так само як і про причини/підстави його засудження і двократного зняття з посади головкому ВМФ, двократного пониження в званні і тому подібне).
Що ж стосується ситуації з видатним нехлюйством, яке привело до аварії, – то таке не рідкість на всіх флотах Світу. І понад усе слід жалкувати не про чергові пошкодження нещасного «Кузнєцова» (вся кар'єра якого – одні суцільні аварії і нещастя при сумнівній бойовій ефективності – як і у покійного адмірала), а про вихід з ладу (сподіваюся, не повній втраті) унікального плавучого дока.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків