Сирія. Туреччина готується до наступу

Туреччина веде підготовку до проведення операції на сирійській території на схід від русла Евфрату. Мета операції – створення нової буферної зони, що відокремлює Туреччину від курдських загонів, на кшталт «Щита Евфрату» та «Оливкової гілки». Підготовка до вторгнення увійшла до завершальної фази…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
2018-10-30 21.06.13
Крім усього іншого, підготовка до нового вторгнення побічно свідчить про те, що Ердоган перестав побоюватися проведення каральної операції Асада в Ідлібі, оскільки в підготовці до операції на схід від Евфрата будуть залучені протурецькі угрупування в Алеппо і Ідлібі, які ще недавно готувалися відбивати наступ Асада й проіранських бандформувань. Видно, домовленості Ердогана і Путина з приводу Ідлібу виглядають для турок достатньо стабільними, щоб вони не побоювалися удару в спину.
Між іншим, тема Сирії все менше мелькає в московських ЗМІ. Тепер у всіляких струм-шоу й інших п'ятихвилинок ненависті об'єктом для нагнітання військового психозу служать ЗДА й Україна. Сирія вже неактуальна. Рапортувати більше не має про що, чергова «Газель» гуманітарної допомоги в чергове село не виглядає новиною номер один, та й номер два – теж. Розповідати про наступ ІДІЛ на сирійсько-іракському кордоні теж не з руки – московія ж його розгромила і перемогла, та і воюють бойовики з курдами, а тому московія начебто тут і ні до чого. Іноді військові і Путін радують мешканців московії новинами про підступність американців, які координують напади на московську авіабазу, але не воювати ж з ними через такі дурниці, а тому Верховний головнокомандуючий відчужено розповідає, як бомблять його військових, як про щось дуже стороннє. Власне, інших новин з Сирії в московській пресі немає. Та й навіщо, є ж багато іншого цікавого.
Так або інакше, але приходять повідомлення про те, що курдські загони YPG\SDF\РПК протягом останньої доби терміново евакуювалися з району міста Тель-Абьяд углиб сирійської території. Видно, вторгнення Туреччини може початися дуже скоро.
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків