Про наших у Криму – Anti-colorados

Ще велике питання: хто кому в підсумку одягне наручники
Є така не дуже приємна життєва мудрість, яка говорить: «від тюрми і суми – не зарікайся». Загалом, життя може скластися таким чином, що викине колінце і доведеться познайомитися з життям і побутом пенітенціарних закладів…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
А там – своє життя, обумовлена замкнутістю простору і як наслідок – довгим і цілодобовим перебуванням перед очима одного і того ж колективу. Особливо гостро зміна всього життя відчувається в СІЗО. У цей час людина намагається адаптуватися до абсолютно неприродних умов життя і змушена переоцінювати багато цінностей. Багато ламаються просто від того, що психіка не витримала цих змін і вони починають поводитися неадекватно, а тюремне Середовище цього не прощає.
І тим не менше, всередині цього середовища є свої запобіжні механізми. Доведені до відчаю арештанти нікому не потрібні, особливо тим, хто з ними живе в одному приміщенні. Тому хто дуже потребує надається допомога, заснована на тому, що на волі називають ганебним словом «общак». Справа в тому, що з часів совка в'язниця або табір стали місцем приниження, а не виправлення, а покарання, між іншим, полягає в позбавленні волі, а не в утриманні в скотинячих умовах. Сперечатися на цю тему – марно, оскільки цивілізовані країни пройшли цей шлях набагато далі нас і зрозуміли, що держава не має право перевищувати міру покарання, призначену судом, а значить, має забезпечити нормальні умови утримання ув'язнених. Колись ми до цього теж прийдемо. Але поки цього немає, арештанти своїми силами формують запобіжні механізми, і якщо арештанту нема звідки чекати передач, то необхідний мінімум в чаї, цигарках, предметах гігієни і чимось ще йому, швидше за все, забезпечать своїми силами. Але, безумовно, основна допомога приходить зі свободи від рідних і близьких.
У Московії ситуація в місцях позбавлення волі дуже швидко рухається в бік сталінських стандартів. Там ще немає масових розстрілів, але тортури, жахливі побої і нестерпні умови – вже відновлені. Та й до розстрілів все готово, просто немає ще такої команди. Тобто, російські в'язниці – куди більш похмурі заклади, ніж в'язниці українські.
І ось в ці умови потрапили наші моряки, хоча за всіма конвенціями, вони – військовополонені й повинні утримуватися окремо від кримінальних злочинців і з дотриманнями всіх конвенційних норм. Але для Москви закони не писані, вони там все вивертають навиворіт і роблять так, як їм хочеться. Це говорить про те, що там ніколи не приживеться цивілізація. Це – глухий кут суспільного розвитку. Але нашим морякам від цього не легше.
І ось з Криму надходять відомості про те, що арештанти забезпечили наших моряків предметами першої необхідності й прийняли як людей, які тут знаходяться абсолютно несправедливо. Це зрозуміло навіть досвідченим бандитам. Крім того, під СІЗО потягнулися вервечки кримських татар, які повезли морякам передачі, речі, їжу, побутові предмети та інше.
Вони це роблять як для своїх рідних і близьких. Ці, незнайомі нам люди – прекрасно знають, що таке беззаконня і свавілля. Вони знають, що Україна дала їм шанс повернутися на рідну землю і ці моряки для них – частинка тієї вкраденої свободи, яку вони так хочуть повернути. За фактом, кримські татари усиновили наших моряків і ставляться до них, як до своїх дітей. Коли Крим буде звільнений – не можна про це забувати, а ми – всію своєю редакцією, передаємо низький уклін цим чудовим людям і цього братнього народу [Приєднуюся – В.Ф., перекладач]. Автор пам'ятає, як кримські татари приїхали на Майдан і на знаменитій сцені давали концерти для нас, як у величезному казані готували їжу, яку безкоштовно роздавали захисникам Майдану. Я цього не забуду до кінця життя, як не забуду і те, що вони зараз роблять для наших моряків.
Це роблять прості, прекрасні люди. А у Верховній Раді Рифат Чубаров так різав правду-матку, що Ляшко-Тимошенко та іншої публіці варто було б просто скласти мандати і з ганьбою піти із залу назавжди. Точно кажуть: друзі пізнаються в біді. Так ось, наші моряки потрапили в біду, але вони виявилися не потрібні тим, хто підтягує мєдвєдєвсько-путінські пісні, а потрібні вони зовсім іншим людям, яких так часто обливали помиями.
Загалом, спасибі всім, хто зараз допомагає нашим морякам в окупованому Криму і ганьба тим, хто розіжрав пики і навіть пальцем не хоче ворушити для того, щоб робити щось корисне для звільнення наших моряків, наших кримських татар і не тільки їх, але наших, і для звільнення нашого Донбасу. Історія все розставить по місцях, і хтось в ній залишиться як борець за Україну, а хтось – як торговець Україною. Останні виявилися куди гірше зеків сімферопольської в'язниці, і показали, що вони – порожнє місце або жаба, надута Путіним через соломинку, вставлену в відоме місце. Сьогодні це стало очевидно як ніколи і це вже назад не відмотати.
Джерело:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків