ВТБ. Пробний камінь – Anti-colorados

Сьогодні в українській дочці російського банку ВТБ вводиться тимчасове управління. Спочатку ми припускали, що це пов'язано з початком виконавчого провадження по позову, виграному групою юридичних і фізичних осіб, більше відомою як «група Коломойського», у відношення збитку, викликаного окупацією Криму…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*

Як ми повідомляли раніше, група обернула стягнення на активи трьох дочірніх банків Московії, власником яких є уряд Московії, це: Сбєрбанк, Промінвест і той самий ВТБ. Але за інсайдерською інформацією, яку ми маємо з ВТБ, банк має тут активи у вигляді нерухомості або чимось ще, але грошей не має. І ті чудеса, які він витворяв з комісією 25% за будь-які банківські операції, насправді були загороджувальною мірою, якою він примушував клієнтів утримуватися від операцій саме у ВТБ. Причому, клієнтам пояснювали, що ось зараз вони виграють суди і все налагодиться.
Але ситуація саме з цим банком виглядала трохи інакше, ніж з Промінвестом і Сбєрбанком. Минулого тижня пройшли чутки про те, що в його офісі пройшли обшуки. Якщо так, то йдеться вже не про виконавче провадження, а про заходи в рамках кримінального провадження, яке не має стосунку до вказаних вище судів.
І ось Нацбанк вчора повідомив про те, що з середи, тобто – сьогодні, вводить тимчасове управління банком. Це означає, що почата процедура ліквідації банку. Причому, регулятор пояснив причину такої міри. Виявляється, на початку листопада керівництву ВТБ було вказано на неприпустиме зниження ліквідності банку і запропоновані заходи по її терміновому підвищенню. Але нічого з того, що банк зобов'язаний був зробити, так і не було зроблено і в результаті були прийняті заходи екстреного характеру.
І ось сьогодні інформаційне агентство Рейтерс повідомило про те, що в результаті «операційної помилки», ВТБ видав Центрально-африканській Республіці кредит на $12 млрд. – гігантську суму для цієї маленької, відсталої країни. Що характерно, в самій ЦАР цю інформацію поставили під сумнів і заявили, що подібні кредити, республіка повинна була обговорювати з МВФ, членом якого вона є і просто не могла ані просити, ані отримати кредит таких розмірів навіть помилково.
На сьогодні ще не зрозуміло, куди саме злилися такі величезні гроші, але слід просто нагадати про те, що в ЦАР оперує угрупування російських військових і ПВК Вагнер. Там же розстріляна група російських журналістів, які пішли слідами Вагнера і там же недавно був висунутий ультиматум опозиційними збройними угрупуваннями, які вимагали виведення російських збройних формувань з ЦАР. Ось саме туди «помилково» і пішли ці гроші.
Схоже на те, що саме цей незрозумілий платіж і став причиною того, що всі дочірні підприємства потрапили в режим неплатоспроможності, у тому числі і банк, що знаходиться на території України.
Всі, хто хоч раз оформляв кредит, має уявлення про цю процедуру і знає, наскільки маловірогідною виглядає ситуація, коли комусь міг бути виданий кредит на тисячу доларів, тим більше – на мільйон, а про мільярд – немає мови. Просто цікаво, чи є в історії банківської справи подібні помилки або Московія вже формує прецеденти й тут?
У будь-якому випадку, лепрозорій вже явно злітає з котушок і починає витворяти подібні речі навіть у банківському секторі.
Росіянам слід уважно придивитися до цього інциденту, оскільки зараз відпрацьовується технологія дій під час «Ч» дня «Д», коли все, нажите непосильною працею, піде в туман, шляхом масового операційного збою, а самі вони смоктатимуть лапу або що там смокче ведмідь, як це вже було не раз в історії московії. Тому – личаки, щі, балалайка і матрьошки. Може ще упустив якесь скріплення, але вже зрозуміло, що церкву туди зараховувати не варто. Завтра її теж не буде.
PS
ВТБ вже почав активно спростовувати інформацію Рейтерс і можливо, зараз будуть замазані всі сліди інциденту, зокрема – підтвердження помилки, видані російськими ЗМІ. Але охочі можуть подивитися звітність банка, яка ще була в Мережі. Якщо її вже там немає, ми встигли зробити скріншоти.

 Джерело:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків