Прощай, нємитая Россія, страна...? – Anti-colorados


Його рука теж приклалася до Томосу
Нарешті можна перевести дух, Томос – наш. Українське православ'я повернулося в свій початковий, незалежний стан і тепер уже залишилося чисто технічне питання – затвердити того, в чиї руки цей Томос ляже. Але все, що треба було вирішити поза Україною, вже вирішено…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Чим ближче ставав цей момент, тим більше тривоги була за те, яким чином Москва спробує його зірвати. У тому ж, що вона спробує це зробити – не було ніяких сумнівів, та вона це і не приховувала. Ми навмисно не оповістили суть наших побоювань, щоб не додавати нашим читачам тривоги, яку вони безумовно відчували. Проте, умовно це були два варіанти: або зробити так, щоб Уселенський Патріархат не зміг ухвалити остаточне рішення, або так, щоб Україні стало не до Томоса.
Відверто кажучи, на перше місце ми ставили спецоперацію російських спецслужб проти Вселенського Патріарха Варфоломея. За православними канонами автокефалію може дати синод, на чолі якого знаходиться предстоятель церкви, а не місценаглядач. Якби з Варфоломеєм щось трапилося, то довелося б чекати поки Фанар вибере нового патріарха, а за цей час багато що може змінитися. Так вже було за часів УНР, коли Константинополь був готовий надати автокефалію, але поки почалися необхідні процедури, більшовики захопили Україну і питання відпало саме собою.
Мабуть, це той випадок, коли ми ніколи не дізнаємося, хто й як забезпечував безпеку Патріарха, окрім його власної охорони, можливостей якої явно не вистачило б для протистояння російським «паломникам». Думаю, «Новічок» у росіян ще не кінчився, та й окрім нього там вистачає всякої погані, яку можна було застосувати. Швидше за все, щось таке робилося і можливо – не раз. Можливо, у нас з'являться нагороджені фахівці різних силових областей, формулювання подвигу яких буде дуже розпливчатим і яке нічого не говорить. Але нехай таємниця залишиться таємною. Головне те, що всі спрацювали на відмінно і ось ми побачили результат.
Вважаю, що військова агресія проти України, в невідомому форматі, була варіантом «Б». Швидше за все, Москва вже розуміє, що на мріях про окупацію України слід поставити хрест, оскільки це буде не Грузія і не Сирія. З регулярною, добре навченою й оснащеною армією, яка має бойовий досвід, вони не воювали широким масштабом і результат цих заходів не такий вже і очевидний. Проте, план був і для його реалізації якраз і підтяглися резерви і все необхідне.
Але супротивник вимушений був зіграти завчасно і не по тому плану, який був розроблений заздалегідь і в результаті ситуація почала розвиватися абсолютно іншим шляхом. Просто вдумаємося в те, що введення військового стану в Україні і Синод Уселенського патріархату відбулися синхронно. Якби ВР прийняла перший варіант Указу про введення військового положення, який повинен був набути чинності в понеділок, то синхронність стала б абсолютною. Таких випадковостей не буває.
З цього виходить те, що ми були не просто в курсі планів супротивника, але поламали їх як у Туреччині, так і в Україні. Якщо хтось ще не зрозумів, наші полонені моряки – теж приклали до Томосу свої сильні руки. Пройде час, ми їх звільнимо і звільнимо нашу землю, але коли згадуватимуть той історичний момент, коли Україна скинула з себе трьохсотрічне церковне ярмо Москви, приводитиметься перелік тих, хто своєю самовідданою працею і ратним подвигом зробив це можливим.
Нащадки вже не матимуть асоціацій, які зараз є у нас з президентом, для них Порошенко стоятиме першим в цьому списку, а поряд з ним священики, дипломати і обов'язково – військові. Не знаю, чи стануть відомі ті наші фахівці, які відпрацювали в Стамбулі, але моряки з трьох захоплених катерів точно в нім будуть. Вони зірвали план «Б» і тепер процес увійшов до необоротної фази.
Тепер можна повторити слова російського поета, який знав ціну цій вигрібній ямі: «Прощай нємитая Россія, страна рабов, страна господ! І ви, мундіри голкбиє, і ти, покорний ім народ!»
Джерело:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків